شناسه : ۲۰۳۰۳۹۰ - سه شنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۰۱:۱۵
ادامه جنجال برسر درمان دارویی کرونا
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از هفت صبح، مطالعه مذکور، دادههای ارائه شده از سوی موسسه سرجی اسفیر را در مورد وضعیت 96 هزار بیمار مورد تحلیل قرار داده بود.اقدام این سه محقق در حذف نامشان از مقاله باعث شد که یک تحقیق پزشکی دیگر نیز که در مجله نیواینگلند منتشر شده بود به دلیل اینکه از آمار موسسه سرجی اسفیر استفاده کرده بود پس گرفته شود.
در هفتههای اخیر دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده به دلیل اصرار بر مصرف این دارو به شدت مورد انتقاد قرار گرفته بود.سه نفر از محققانی که روی این مقاله علمی کار کرده بودند به منتقدان گفتند که قادر نیستند صحت ادعاهای خود را اثبات کنند چرا که شرکت سرجیفیر که سفارش دهنده این تحقیق بود اجازه تحقیق مستقل درباره دادههای مورد استناد این پژوهش را نمیدهد.
سپان دسای، مدیرعامل شرکت سرجیفیر که در زمینه سلامت و بهداشت فعالیت میکند و نام او به عنوان چهارمین تهیهکننده این تحقیق ذکر شده بود به روزنامه بریتانیایی گاردین گفته که آماده همکاری با محققان مستقل در زمینه این گزارش است اما دادههای درخواست شده را تحویل نخواهد داد چرا که این کار «نقض توافقنامههای میان شرکت او و مراجعانش و همچنین نقض تعهد محرمانه نگه داشتن این اطلاعات» است.
مقامهای چند کشور از جمله دونالد ترامپ بارها نسبت به فواید این دارو سخن گفتهاند و آقای ترامپ اخیرا فاش کرده بود که خود او هم به منظور پیشگیری از کرونا هیدروکسی کلروکین استفاده میکند. در مقالهای که با استناد به این تحقیق چند روز پیش در مجله علمی لنست منتشر شد آمده بود که حدود 96هزار بیمار کرونا در 671 بیمارستان در سراسر جهان در جمعآوری دادههای آن مشارکت داشتهاند.
در این مقاله ادعا شده بود که 15 هزار بیمار مبتلا به کرونا در جریان این تحقیق دوز هیدروکسی کلروکین یا مشتقات آن همچون کلروکین را به تنهایی یا در ترکیب با داروهای آنتیبیوتیک استفاده کرده بودند.
این مقاله که اکنون صحت آن زیر سوال رفته، مدعی شده بود که نتیجه این تحقیق نشان داده که هیدروکسی کلروکین هیچ فایدهای برای بیماران کووید19 نداشته و حتی خطر بروز عوارضی چون آریتمی ضربان قلب و مرگ را بالا میبرد.
با وجود رد اعتبار این پژوهش، هنوز هم بسیاری از دانشمندان و پزشکان نسبت به کارآیی داروی هیدروکسی کلروکین در درمان کرونا تردید دارند.نتایج یک تحقیق بالینی در دانشگاه پزشکی مینهسوتا آمریکا نشان داده که هیدروکسی کلروکین برای پیشگیری از کووید19 موثر نیست.روز چهارشنبه سوم ژوئن، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد تحقیق درباره این دارو که در پی انتشار این گزارش متوقف شده بود را از سر خواهد گرفت.