باشگاه خبرنگاران جوان: عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی، از افزایش قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط قیمت هر کیلو مرغ زنده 12 هزار و 300 تومان و مرغ گرم 18 هزار و 200 تومان است.
وی افزود: با توجه به تنش گرمایی در فصل تابستان، وزن گیری مرغ با تاخیر انجام میشود که این امر در افزایش قیمت بی تاثیر نیست.
حجت ادامه داد: با وجود تامین بخشی از نهادهها با نرخ آزاد و بخشی با نرخ مصوب، قیمت منطقی مرغ 16 هزار و 500 تا 17 هزار تومان است، درحالیکه قیمت مصوب مرغ برمبنای نهاده با نرخ مصوب تعیین شده است.
این مقام مسئول با انتقاد از اینمسئله که قیمت مصوب مرغ ستاد تنظیم بازار با هزینههای واقعی تولید فاصله دارد، بیان کرد: با استمرار روند زیان مرغداران کار به جایی میرسد که مرغداران به سبب کمبود نقدینگی از چرخه تولید خارج شوند.
به گفته حجت، با وجود نوسان نرخ نهادههای دامی، قیمت مصوب مرغ جوابگوی هزینههای تولید نیست و در صورت برخوردهای امنیتی با مرغداران، عرضه با نرخ مصوب در کوتاه مدت شدنی است و در بلندمدت به سبب کمبود نقدینگی و کاهش جوجه ریزی ضربه مهلکی به صنعت مرغداری وارد میکند.
حجت ادامه داد: اگر مسئولان ستاد تنظیم بازار بر عرضه مرغ با نرخ 15 هزار تومان اصرار میورزند، از این رو ستاد تنظیم بازار باید از ابزارهای کنترلی بر فروش نهادهها استفاده کند چرا که مرغداران در پایان خط تولید قرار دارند و در زمانیکه مرغ هایشان به سن عرضه میرسد، امکان نگهداری در سالنها وجود ندارد.
این مقام مسئول با تاکید بر نظارت مسئولان بر عملکرد واردکنندگان نهادههای دامی بیان کرد: مسئولان ستاد تنظیم بازار به راحتی میتوانند بر عملکرد واردکنندگان نظارت کنند چرا که کنجاله سویا با نرخ 7 هزار تومان و ذرت 2 هزار و 600 تا 2 هزار و 700 تومان در بازار وجود دارد، درحالیکه نهاده به میزان کافی با نرخ مصوب نیست.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی از بهبود وضعیت نهادههای دامی نسبت به 2 هفته گذشته خبر داد و گفت: با توجه به آنکه بارگیری نهادههای دامی با وضعیت مناسب تری انجام میشود، قیمت ذرت و کنجاله تا حدودی در بازار متعادل شده است.
حجت با اشاره به اینکه 50 درصد نهاده از بازار آزاد تامین میشود، بیان کرد: علی رغم بهبود شرایط توزیع نهاده با نرخ مصوب، کماکان کمبود داریم که امیدواریم با اتخاذ برخی تدابیر روند توزیع نهاده با نرخ مصوب تسریع شود.
وی با انتقاد از نوسان قیمت ریز مغذیها بیان کرد: قیمت ریز مغذیها با نرخ منطقی رشد چندبرابری دارد که تمامی این عوامل منجر به افزایش هزینههای تولید شده است.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه مرغداران به دنبال افزایش قیمت نیستند، بیان کرد: اگر قیمت مصوب بر مبنای کارشناسی اعلام شود، تولیدکنندگان با افتخار میپذیرند و انتظار دارند که ستاد تنظیم بازار بر قیمت نهادهها مدیریت داشته باشد تا ذرت و کنجاله سویا با نرخ مصوب به دست مرغداران برسد.
حجت در پایان با اشاره به اینکه کمبودی در جوجه ریزی نداریم، تصریح کرد: بنابر آمار میزان جوجه ریزی نسبت به مدت مشابه سال قبل تفاوتی ندارد که بخواهد بر گرانی مرغ در بازار دامن بزند.