شرکت چینی هوآوی در ادامه انقلاب خود در حوزه تلفنهای همراه هوشمند از یک مسیریاب قدرتمند رونمایی کرده است. یکی از کاربردیترین ابزارها در دنیای تلفنهای همراه هوشمند استفاده از نرمافزارهای مسیریاب است که در ایران نیز مسیریاب Waze و نمونههای داخلی آن در کنار سرویس مکانیاب گوگل «Google Maps» بسیار محبوب و پرکاربرد هستند.
حالا هوآوی نیز در ادامه مسیر رقابتی خود با غولهایی، چون سامسونگ و اپلاز یک نرمافزار مسیریاب که با گوشیهای IOS، اندروید و هوآوی سازگار است، رونمایی کرد.
رقابت هوآوی در پلتفرم جدید با سامسونگ و اپل
پس از تحریم شدن شرکت هوآوی، حالا مدلهای جدید تلفنهای همراه هوآوی دیگر به فروشگاه گوگل پلی دسترسی ندارند و در عوض از پلتفرم ویژه خود موسوم به «هوآوی اپ گالری» استفاده میکنند. این اتفاق یعنی که دارندگان هوآوی به بسیاری از برنامههای مهم دسترسی ندارند.
اما حالا با ورود یک گزینه جدید در حوزه ناوبری به اپ گالری، این پلتفرم نیز به گزینهای جذاب تبدیلشده است. طی هفته جاری اپلیکیشن «TomTom Go Navigation» در اپ گالری راهاندازی شد و این به آن معنا است که هماکنون در اپ استور اپل و گوگل پلی نیز مانند تلفنهای هوآوی در دسترس است.
سرویس مرکزی موبایل هوآوی اکنون دارای 81 هزار برنامه در سطح جهانی است و یکی از این 81 هزار مورد مسیریاب تام تام است. درواقع اپ گالری پیشازاین و با اپلیکیشن Here WeGo در فروشگاه هوآوی اولین گام را برای ورود به زمینه اپلیکیشنهای مکانیابی برداشت.
در سرویس Here WeGo مزایای ویژهای مانند قابلیت استفاده آفلاین وجود دارد که به لطف بارگیری رایگان نقشههای کشورها ممکن شده است. البته استفاده از آن بهصورت آفلاین برای مثال فاقد اطلاعات مربوط به ترافیک است.
اگرچه Here WeGo دارای یک ساختار بیعیب و نقص است -این پروژه در ابتدا با نام نوکیا مپ توسط شرکت فنلاندی NavTel آغاز شد-، اما هرگز به موفقیت چشمگیری نرسید.
قابلیتهای چشمگیر مسیریاب تام تام
برخلاف آن حالا تام تام یک هیولای بزرگ و بیچونوچرا در دنیای مکانیابی محسوب میشود که از سوی همگان به رسمیت شناختهشده است. این نرمافزار مسیریابی دارای تنظیم آفلاین است که برای چنین برنامههایی بسیار مهم است، چراکه ممکن است کاربران درجایی، چون خارج از کشور خود که هزینه رومینگ اینترنت زیاد است بخواهند از اپلیکیشن استفاده کنند.
این تنظیمات آفلاین بهصورت پیشفرض نقشههای سهبعدی بزرگ و با جزئیات را در تلفن همراه ذخیره میکند. اما اطلاعات مربوط به ترافیک و هشدار حضور پلیس یا دوربینهای کنترل سرعت تنها زمانی که آنلاین باشید در دسترس خواهد بود.
از دیگر ویژگیهای تام تام میتوان به قابلیت راهنمایی راننده برای حرکت در اتوبان اشاره کرد که به رانندگان کمک میکند تا تشخیص دهند در تقاطعها کدام خط برای عبور بهتر است. شما همچنین میتوانید با افزودن یا حذف کردن یک یا چند نقشه فضای اپلیکیشن را شخصیسازی کنید و به شکل دلخواه خود درآورید.
شاید تنها نکته منفی تام تام برخلاف Here WeGo و مکانیاب گوگل در آن است که این سرویس رایگان نیست. این اپلیکیشن در ابتدا به شما اجازه میدهد که از یک دوره آزمایشی 30 روزه بهصورت رایگان استفاده کنید؛ اما پس از آن هزینه اشتراک ماهانهای برابر با 12 دلار و 99 سنت برای حساب کاربری یکساله خود باید پرداخت کنید.
اشتراک ششماهه تام تام نیز 8 دلار و 99 سنت قیمت دارد و داشتم حساب ماهانه نیز ملزم به پرداخت 1 دلار و 99 سنت در هرماه است.
این اپلیکیشن مسیریاب اولین همکاری تام تام با هوآوی نیست. شرکت هوآوی از ابزار نقشهبرداری تام تام در کیتهای خدمات تلفن همراه خود استفاده میکند که دسترسی به آنها نه در اختیار مشتریان که در صرفا در اختیار توسعهدهندگان است؛ بهعنوانمثال برنامههای اشتراکگذاری فایل به کیتهای مکانیابی نیاز دارند.
هرچند این موارد برای مشتریان در دسترس نیست، اما این برنامه بر اساس همان سرویس مکانیابی هستند.
هوآوی به جنگ مکان یاب گوگل میرود
البته این پایان ماجرا نیست. هوآوی خود نیز با همکاری شرکت تام تام درحالتوسعه و انتشار یک برنامه مکانیاب است. اتفاقی که در بازار نرمافزارهای مکانیاب میتواند موازنه را کاملا تغییر دهد و به رقیبی جدی برای مکانیاب گوگل تبدیل شود.
شما میتوانید از طریق مرورگر وب نیز از سرویس مکانیاب گوگل استفاده کنید، اما کارایی آن با نسخه حامل درگوشیهای اندروید یکسان نیست.
حتی میتوان از این سرویس بر روی تلفنهای هوآوی نیز استفاده کرد، اما در اینجا هم به تمام قابلیتهای یک نرمافزار جامع مکانیابی دسترسی ندارید. به نظر میرسد برای یک تغییر بزرگ باید منتظر سرویس مکانیاب هوآوی «Huawei Maps» بمانیم. اما این هفته سرویس مسیریاب تام تام، ورودی با استقبال بسیار خوب را تجربه کرد.
سرویسی که میتوان ادعا کرد بینقص است و بهترین اپلیکیشن در میان برنامههای مسیریاب است. به نظر میرسد هوآوی با انتشار این اپلیکیشن و توسعه اپ گالری خود رقابت با غولهای بازار تلفنهای همراه هوشمند، یعنی سامسونگ و اپل را وارد فاز جدیدی کرده است.
شکستن انحصار این دو غول بزرگ کاری است که نوکیا، بلک بری، مایکروسافت و سونی موفق به انجام آن نشدند، اما هوآوی آن را در مسیر عملی کردن قرار داده است.