شناسه : ۲۱۱۷۵۲۳ - یکشنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۱۵
انتقاد یک اصولگرا از تشکیل دولت ائتلافی / معرفی کاندیدای مشترک بین دو جریان نوعی تعیین تکلیف برای مردم است
گروه سیاست سایت فردا: تجربه ادوار انتخابات در ایران ثابت کرده که ائتلاف یا عدم ائتلاف، یکی از مسائل و دغدغههای اصلی است. به خصوص در جریان اصلاح طلب که عموما به خاطر تندروی بخشی از نیروهای خود، قادر به حضور با تمام توان در انتخابات نیست و البته تقصیر را هم گردن دستگاه نظارتی میاندازد. بخش میانهرو در این جریان که همواره تلاش کرده است راهکاری برای عبور از موانع خودساخته تندروترها بیابد و با مشارکت گسترده در انتخابات امکان حضور در قدرت را برای خود فراهم آورد، سراغ ائتلاف میرود. در حقیقت ائتلاف ترفندی است برای اصلاح طلبان که در قدرت بمانند. اگرچه تجربه انتخابات 92 و 96 به آنان ثابت کرد که این کار هم آنان را نتیجه دلخواه نخواهد رساند و موجب افزایش نارضایتیهای عمومی از آنان خواهد شد.
با این وجود هنوز هم بخشی از اصلاح طلبان همچون حزب کارگزاران ساز ائتلاف را کوک میکند و گاها نیز گام فراتر نهاده و از ایدههای جدید رونمایی میکند. مثلا همان که حسین مرعشی در یادداشتی از قدرت حزب متبوعش به تشکیل دولت فراگیر و متشکل از اصلاح طلبان و اصولگرایان نوشت.
ایدههایی مثل این، اما هیچ وقت طرفدار نداشته است. مثلا امیرضا واعظ آشتیانی، فعال سیاسی اصولگرا در یادداشتی برای روزنامه آرمان نوشته است: «برخی گمانهزنیها حاکی از آن است معتدلان دو جریان اصلاحطلب و اصولگرا با یکدیگر ائتلاف کرده و یک کاندیدای مشترک معرفی کنند، اما این کار اساسا اشتباه و به نوعی تعیین تکلیف برای مردم است.»
وی با تاکید بر اینکه «رقابت باید بین گروههای سیاسی وجود داشته باشد» نوشت: «ما نیاز به رقابت داریم و همچین فرضیهای بههیچوجه درست نیست.»
به گفته وی، «اینکه دو گروه سیاسی جمع بشوند و یک کاندیدای مشترک معرفی کنند، یعنی تعیین تکلیف برای مردم.»