ماهان شبکه ایرانیان

ماجرای شیء عجیب شبیه تخم اژدها در کوه دماوند +عکس

منابع طبیعی و محیط زیست آمل پیگیر ماجرای نصب گوی سبز در قله دماوند هستند.

جهان نیوز: انتشار تصویری از یک گوی سبز رنگ که در ارتفاع 4200 متری قله دماوند به عنوان پناهگاه کوهنوردان نصب شده بود باز این دیو سپید پای در بند را دوباره به تیتر خبر‌ها کشاند.کوهنوردان خارجی که قبلا به کوه دماوند آمده‌اند، از دیدن این گوی فلزی در آن ارتفاع متعجب و آن را به تخم اژدهایی سبز رنگ تشبیه کرده‌اند.

وحید رضاییان رئیس محیط زیست شهرستان آمل گفت: ارتفاع 4 هزار و 200 متری دماوند جز مناطق چهارگانه و تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست نیست، اما به دلیل حساسیت‌های زیست محیطی با جدیت پیگیر نصب گوی سبز رنگ در قله دماوند هستیم.

ماجرای شیء عجیب شبیه تخم اژدها در کوه دماوند

او با بیان اینکه قله دماوند از ارتفاع 4 هزار و 500 متری تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست و جز مناطق چهارگانه محسوب می‌شود، افزود: ساخت و ساز‌هایی تحت عنوان پناهگاه یا جان پناه، چه به صورت سازه‌های بتنی یا غیربتنی، متحرک یا غیرمتحرک از طرف سازمان محیط زیست مجوز ندارند.

رئیس محیط زیست شهرستان آمل حجم زیاد زباله‌های رها شده در ارتفاع 4 هزار و 200 متری دماوند را بسیار نگران کننده دانست و ادامه داد: ظرفیت سنجی در دماوند باید انجام و تعداد کوهنوردانی که می‌خواهند به دماوند صعود کنند مشخص شود.

رضاییان گفت: در اوج تعطیلات حدود 3 هزار کوهنورد با 80 راس قاطر که بار‌های آن‌ها را حمل می‌کنند در ارتفاعات دماوند حضور پیدا می‌کنند و رفت و آمد آن‌ها سبب آسیب رساندن به پوشش گیاهی منطقه شده است.

او افزود: ادارات کل منابع طبیعی و میراث فرهنگی باید پاسخگوی موضوع نصب این گوی در ارتفاعات قله دماوند باشند، اما محیط زیست نیز با جدیت این مورد را پیگیری خواهد کرد.

موضوع ساخت گوی سبز رنگ در ارتفاعات قله دماوند را از مسئولان منابع طبیعی شهرستان آمل هم پیگیر شدیم اسماعیل زاده رئیس منابع طبیعی آمل گفت: در جریان موضوع نیستم و این مورد نیاز به بررسی و پیگیری دارد.

او با بیان اینکه هیچ گزارش مردمی از نصب این گوی سبز رنگ نداشتیم، افزود: ماموران جنگلبانی به منطقه اعزام می‌شوند و موضوع را بررسی می‌کنند.

چرایی و ضرورت نصب این گوی سبز رنگ را از علی امانی یکی از کوهنوردانی که 27 شهریور ماه امسال به قله دماوند صعود کرده بود پرسیدیم او گفت: این سازه فلزی در یال جنوبی قله دماوند و در ارتفاع 4 هزار و 200 متری در کنار یک پناهگاه دیگر ساخته شده است.

این کوهنورد با بیان اینکه بیشتر کوهنوردان از یال جنوبی به قله دماوند صعود می‌کنند و کمترین حادثه نیز در این یال برای کوهنوردان اتفاق می‌افتد، افزود: با توجه به شمار زیاد کوهنوردان، وجود این سازه که به طبیعت منطقه نیز آسیب نمی‌زند لازم و ضروری است.

امانی ادامه داد: برخی افراد تا پارسال چادر‌های بزرگ و مقاوم در برابر سرما و باد را به عنوان پناهگاه در منطقه نصب کرده بودند و در اختیار کوهنوردان قرار می‌دادند که فدراسیون کوهنوردی به منظور ساماندهی و جلوگیری از تجمع این چادر‌ها این سازه فلزی را در منطقه نصب کرده است.

این کوهنورد با بیان اینکه 3 پناهگاه اکنون در همین نقطه و چند متر پایین‌تر از آن وجود دارد، افزود: این پناهگاه فلزی فقط شامل یک اتاقک با کف سیمانی است و تنها برای استراحت یا فرار از سرما و کمک به کوهنوردان حادثه دیده ساخته شده است و هیچ امکانات اقامتی ندارد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان