استفاده از سس ترخون در وعده های غذایی، علاوه بر بخشیدن طعمی منحصر به غذایتان، سفره غذایی تان را نیز رنگین تر می کند. از این سس می توان این گونه یاد کرد که محبوبیت منحصری را در بین افراد دارا است که با تهیه سس ترخون می توان طعم خوشمزه و وسوسه کننده ای برای سرو ایجاد کنید.
سس ترخون را می توانید به همراه انواع غذا همانند مرغ و ماهی سرو کنید، گفتنی است که با افزودن این سس در کنار وعده های غذایی خود، می توانید تجربه ای ماندگار از این دستور پخت برای خود به یادگار بگذارید.
در ادامه مطلب با ما همراه شوید تا طرز تهیه سس ترخون را با روش های متفاوت آموزش ببینید.
آشنایی با طرز تهیه سس ترخون
برای تهیه این سس خوشمزه، در ابتدا مواد گفته شده را آماده کنید و سپس مراحل را به ترتیب انجام دهید.
- 2 عدد تخم مرغ
- 1 عدد لیمو ترش
- 1 و سه چهارم فنجان خامه
- 4 قاشق غذا خوری خردل
- 4 قاشق غذا خوری سرکه به همراه چاشنی ترخون
- 2 دسته ترخون
- روغن زیتون به مقدار دلخواه
- نمک به مقدار دلخواه
- پودر فلفل تازه به مقدار دلخواه
- در مرحله ابتدایی کاسه بزرگی را برای ترکیب تخم مرغ، آبلیمو، خردل و سرکه با یک دیگر انتخاب کنید.
- سپس با همزن برقی به ترکیب مواد با یک دیگر بپردازید.
- نمک،فلفل و روغن زیتون را نیز اضافه کنید و سپس تا جایی که مخلوط یک دستی به دست آید با یکدیگر مخلوط کنید.
- ترخون ها را نیز به خوبی پاک کرده و بشویید، سپس به خرد کردن آن ها بپردازید.
- ترخون را به سس خود اضافه کنید و ساعاتی درون یخچال برای افزایش طعم آن قرار هید.
- سس ترخون شما آماده سرو می باشد، آن را در کنار وعده های غذایی خود قرار دهید و از میل لذت ببرید. نوش جان
نکته:
برای خوشرنگ تر شدن سس می توانید از قطعات کوچکی گوجه فرنگی پوست کنده نیز استفاده کنید.
تهیه سس ترخون به همراه دانه کاج
این روش از سس ترخون نیز دستور طبخ دیگری را دارا می باشد که ممکن است پس از یک بار تجربه، طعم منحصرش به ذائقه تان خوش بیاید. از این رو برای تهیه سس مواد گفته شده را آماده کنید.
- 50 گرم دانه کاج
- 50 گرم کره
- 1 قاشق سوپ خوری سرکه
- 1/5 قاشق سوپ خوری آرد
- 3 عدد زرده تخم مرغ
- 300 میلی لیتر شیر
- 1 دسته ترخون
- نمک و فلفل به مقدار دلخواه
- در مرحله ابتدایی می بایست، بدون افزودن روغن دانه های کاج را درون تابه برشته کنید.
- ترخون ها را پس از شستشو خرد کرده و سپس با دانه های کاج برشته شده به همراه مخلوط کن با یک دیگر پودر و نرم کنید.
- حالا درون ظرفی دیگر آرد را به همراه کره با یک دیگر هم بزنید.
- در این مرحله باید شیر را با سرکه قرمز و زرده تخم مرغ به روی حرارت ملایم قرار دهید تا به خوبی غلیظ شود. توجه داشته باشید که در این حین باید به صورت پیوسته مواد را با یک دیگر هم بزنید.
- در آخر اینکه مواد به خوبی غلیظ شد، پودر ترخون و دانه کاج را به مواد اضافه کنید و پس از زمان کوتاهی حرارت را خاموش کنید.
- سس ترخون شما به همراه دانه کاج آماده سرو می باشد، امیدواریم از میل آن لذت ببرید. نوش جان
طرز تهیه سس ترخون برای پاستا
در ادامه با 2 روش تهیه سس ترخون برای پاستا آشنا می شوید که به این وعده غذایی رنگ و طعمی دیگر می بخشد.
- 3 قاشق غذا خوری آرد
- نیم لیتر شیر
- 100 گرم خامه
- 250 گرم قارچ
- 30 گرم کره
- 2 حبه سیر
- 1 لیوان استاک مرغ و سبزیجات
- فلفل سیاه و نمک به مقدار دلخواه
- 1 دوم پیمانه پنیر پارمسان
- قارچ را برش دهید و سیر را به همراه کره مقدار کمی تف دهید.
- پس از آن که بوی خوشی از تف حاصل شد، آرد را نیز اضافه کنید و پس از مقدار کمی تف دادن شیر را به آن بی افزایید.
- مواد را به وسیله همزن برقی با یکدیگر به خوبی ترکب کنید.
- قارچ ها را در ظرفی دیگر تف دهید تا به خوبی آب بیندازد و نرم شود.
- قارچ را هم به آب سس اضافه کنید و سپس ادویه ها را بریزید.
- در حدود 30 دقیقه تمامی مواد را به روی حرارت ملایم قرار دهید و پیوسته هم بزنید.
- در این مرحله ترخون خرد شده را به مقدار 2 قاشق غذا خوری در سس اضافه کنید و سپس حرارت را خاموش کنید.
- خامه را به سس اضافه کنید و با یک دیگر تا زمانی که مواد یک دست شوند، ترکیب کنید.
- پنیر را هم در مرحله آخر به سس اضافه کنید و سپس به ظرفی در بسته انتقال دهید.
- سس شما آماده سرو به همراه پاستا می باشد، نوش جان
- 1 بسته خامه صبحانه
- 2 لیوان استاک سبزیجات
- 2 حبه سیر
- 2 قاشق غذا خوری کره
- 1 دوم پیمانه پنیر پارمسان
- 1 پیمانه قارچ خرد شده
- 2 قاشق غذا خوری ترخون خرد شده
- کره را درون تابه بریزید و سیر را نیز پس از خرد کردن به آن اضافه کنید.
- پس از مقدار کمی تف، قارچ را اضافه کنید و پس از نرم شدن مواد، ترخون را به آنان بی افزایید.
- پس از مقداری تف؛ استاک سبزیجات را به همراه نمک و فلفل به مواد خود اضافه کنید و پس از کمی تف خوردن حرارت را خاموش کنید.
- در مرحله آخر پنیر را به سس اضافه کنید و به ظرف های دربسته انتقال دهید.
اگر از مطالعه این مطلب از آشپزی آرگا در کنار ما لذت بردید؛ توصیه می شود با کلیک به روی دیگر مطالبی همچون طرز تهیه سس قارچ، تهیه سس بشامل و سس آلفردو باری دیگر با ما همراه شوید.