سس ها انواع مختلفی دارند و با روش های متفاوتی تهیه می شوند٬ سس سیر طعم دهنده خوشمزه و بی نظیر است که در طرز تهیه سس سیر از سیر و روغن زیتون و فلفل سیاه و آب و نمک و آبلیمو و نشاسته استفاده می شود.
سس پاستا و سس سیر و سس خردل از انواع سس های پرطرفدار و محبوب هستند که به آسانی و در طول مدت زمان کمی می توانید این نوع سس را در منزل تهیه کنید.
مواد لازم
- روغن زیتون : پنج قاشق غذاخوری
- سیر : دو بوته
- فلفل سیاه : 1 قاشق غذاخوری
- آب : 1 لیوان
- نشاسته : چهار قاشق غذاخوری
- نمک : 1 قاشق چایخوری
- آبلیمو : 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه سس سیر در منزل
ابتدا نشاسته را به همراه آب سرد درون ظرفی مناسب بریزید و نشاسته را هم بزنید تا در آب حل شود.
نشاسته حل شده را درون قابلمه ای مناسب بریزید و قابلمه را روی شعله گاز با حرارت ملایم قرار دهید و نشاسته را هم بزنید تا سفت شود و خودش را به خوبی بگیرد سپس نشاسته سفت شده را از روی گاز بردارید و در گوشه ای قرار دهید.
در مرحله بعدی پوست سیر را بکنید و سیر ها را به همراه روغن زیتون و فلفل و نمک و آبلیمو و نشاسته درون مخلوط بریزید تا سس یکدست شود.
سس سیر را به مدت 60 دقیقه در یخچال قرار دهید و بعد از مدت زمان ذکر شده سس را به همراه غذا و یا سالاد میل کنید.
نکات طلایی برای تهیه سس سیر
1. برای تهیه سس سیر نشاسته را بقدری حرارت دهید که حالت کرم شکل پیدا کند زیرا حرارت دادن بیش از اندازه نشاسته باعث خرابی بافت سس و خشک شدن آن می شود.
2. برای خوش طعم کردن سس سیر بهتر است از فلفل سیاه کوبیده شده استفاده کنید.
3. در صورت تمایل می توانید از میزان سس بیشتری برای تهیه این نوع سس استفاده کنید.
4. در روش تهیه سس سیر می توانید از کره به جای روغن زیتون استفاده کنید.
طرز تهیه سس سیر کباب شده
سس سیر از چاشنی های خوشمزه و عالی است که از آن برای استفاده در کنار غذا های داغ بسیار لذت بخش می باشد، این سس خوشمزه را می توان به روشهای متنوعی تهیه کرد، در ادامه قصد داریم دستور تهیه سس سیر کباب شده و روشی دیگر از تهیه سس سیر خانگی را در اختیارتان قرار دهیم، بنابراین در ادامه همراه ما شوید.
مواد لازم
- سیر/ 2 بوته
- خامه ترش/ یک فنجان
- روغن زیتون/ نصف فنجان
- نمک و فلفل/ به مقدار لازم
- پیازچه/ برای تزیین
روش تهیه سس سیر کباب شده
در ابتدا قبل از انجام هر کاری فر را در دمای 180 درجه تنظیم کرده و روشن کنید. سپس برای تهیه سس سیر قسمت پایین سیر را با چاقو برش زده اما پوست آنها را نکنید، مقداری
نمک و روغن به سیر ها بزنید، بعد آنها را با فویلی آلومینیومی بپیچید.
اکنون سیر ها را در حدود 20 الی 25 دقیقه کباب کنید تا زمانی که سفت شوند و بعد از خنک شدن، پوست آنها را بکنید.
در مرحله بعدی، همه مواد تشکیل دهنده سس به جز پیازچه را با هم ترکیب کرده و هم بزنید تا به صوت خامه ای درست شود و در انتها پیازچه را به صورت تکه تکه در آورده و روی سس را تزیین کنید.
تهیه سس سیر خانگی
این نوع سس نیز دارای طعم تندی است که علاوه بر اینکه به عنوان پیش غذا استفاده می شود، می توان از آن در کنار گوشت، ماهی و سبزیجات استفاده کرد.
مواد لازم
- تخم مرغ/ یک عدد
- سیر/ 6 حبه
- روغن/ یک فنجان
- لیمو فشرده/ نصف آن
- خردل/ یک چهارم قاشق چای خوری
- فلف قرمز/ یک چهارم قاشق چای خوری
- فلفل/ به دلخواه
- نمک/ مقداری
روش تهیه سس سیر خانگی
سیر را بعد از پوست کندن له کنید و بعد لیمو ترش را به آن اضافه کرده و هم بزنید، سپس تخم مرغ، خردل، نمک و فلفل را نیز اضافه کنید و در آخر روغن را بیفزایید، اکنون سس شما بافتی شبیه سس مایونز پیدا می کند، سس شما آماده شده و می توانید به عنوان چاشنی خوشمزه در کنار غذاهایتان استفاده کرده و لذت ببرید.
در این مطلب با طرز تهیه سس سیر خوش طعم و خوشمزه به همراه نکات طلایی برای ایجاد طعم ایده آل در منزل آشنا شدید که امیدواریم از تهیه این سس خانگی بی نظیر نهایت لذت را ببرید. در صورت تمایل می توانید برای مشاهده آموزش تهیه سس های مختلف به بخش انواع سس مجله آرگا مراجعه کنید و سس های مختلف با طعم بی نظیر را در منزل تهیه کنید.