طرز تهیه گراتن مرغ و سبزیجات
گوجه فرنگی ها را به صورت ورقه های ضخیم حلقه ای خرد کنید. سینه مرغ را به صورت نگینی اما درشت خرد کنید و با مقداری نمک، فلفل و دو قاشق سوپخوری روغن مخلوط کرده و در یخچال قرار دهید. سیب زمینی ها را پوست کنده و به صورت ورقه های ضخیم حدود نیم سانتی متری برش داده و حالا مقداری نمک روی آن بپاشید.
در مرحله بعد پیاز در داخل روغن با حرارت متوسط تفت دهید. هنگامی پیازها شفاف و آب آن کشیده شد، تکه های مرغ را به آن اضافه کنید و تفت دهید. در ادامه فلفل دلمه ای، سیر، کدو و بادمجان را به آن اضافه کرده و منتظر بمانید تا همه مواد تفت داده شود.
برای تهیه سس سفید، آرد را درون تابه ای ریخته و شیر سرد را به آن اضافه کنید. هم زدن را ادامه دهید تا آرد در شیر حل شود و بجوشد. نمک، فلفل و کره را به آن اضافه کنید. سس نباید زیاد غلیظ باشد و نه خیلی رقیق.
درون یک ظرف نسوز، سیب زمینی و گوجه فرنگی های حلقه شده را کنار هم بچینید. سیب زمینی و گوجه ها را طوری بچینید که وسط ظرف خالی بماند. مخلوط مرغی را که تهیه کردید، وسط ظرف بریزید. آن گاه سس را روی مواد ریخته و روی آن را به طور کامل با پنیر بپوشانید. ریحان خشک را روی آن ریخته و در ظرف را با فویل بپوشانید.
در مرحله آخر فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد (350 درجه فارنهایت) به مدت 10 دقیقه گرم کنید. ظرف را در طبقه وسط فر به مدت چهل دقیقه قرار دهید. بعد از مدتی فویل روی ظرف را برداشته و 10 دقیقه دیگر گراتن را در فر قرار دهید. آن گاه گراتن را با گوجه گیلاسی تزیین کنید.
طرز تهیه گراتن مرغ با قارچ، پنیر و سس بشامل
انواع گراتن مرغ، گراتن گوشت و بادمجان، گراتن سیب زمینی و … جزو غذا های فرانسوی خوشمزه هستند که در بین ایرانی ها طرفداران زیادی پیدا کرده اند، حال درست کردن گراتن در منزل کار چندان سختی نیست، در این قسمت با دستور دیگری از پخت گراتن مرغ با قارچ، پنیر و سس بشامل بدون نیاز به فر آشنا می شوید، بنابراین در ادامه همراه ما شوید.
مواد لازم
- سیب زمینی متوسط/ 3 عدد
- سینه مرغ مکعبی خرد شده/ یک عدد
- روغن زیتون/ به مقدار لازم
- پیاز متوسط نگینی خرد شده/ یک عدد
- قارچ درشت حلقه ای خرد شده/ 6 عدد
- سیر رنده شده/ 2 حبه
- پنیر پیتزا/ به مقدار دلخواه
- نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه کاری/ به مقدار دلخواه
طرز تهیه گراتن مرغ خوشمزه
در ابتدا سه عدد سیب زمینی یا بیشتر را حلقه حلقه کرده و بعد از شست و شو داخل آب جوش بریزید تا آبپز شده و نرم شوند، 4 تا 6 دقیقه زمان برای پختن سیب زمینی ها کافی است زیرا نباید له نشوند، سپس کمی نمک افزوده و آنها را آبکش کنید.
اکنون داخل یک تابه, مقداری روغن زیتون بریزید و پیاز نگینی خرد شده را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید، بعد سینه مرغ خرد و تکه شده را اضافه کرده و تفت دهید، بعد از اینکه رنگ گوشت مرغ تغییر پیدا کرد، می توانید سیر را بیفزایید، همه مواد را مقداری دیگر تفت دهید و بعد قارچ های حلقه شده را اضافه کنید و هم بزنید، در آخر نمک و فلفل و ادویه های دیگر را نیز افزوده و دوباره هم بزنید، برای طعم دادن به مواد می توانید از مقداری کره نیز استفاده کنید، سپس صبر کنید تا آب مخلوط مواد کاملا کشیده شود و بعد حرارت زیر تابه را خاموش کنید.
در مرحله بعدی، داخل تابه ای نچسب کمی روغن زیتون بریزید به طوری که تمام سطح تابه چرب شود، سپس سیب زمینی های حلقه شده را در کف تابه بچینید و بعد مخلوط مرغ و قارچ را اضافه کنید و انها را روی سیب زمینی ها پخش کنید، بعد از آن سس بشامل را بیفزایید به طوری که سطح همه مواد را بپوشاند.
در مرحله آخر، پنیر پیتزا را اضافه کنید و سپس درب تابه را ببندید و آن را به مدت زمان 10 تا 15 دقیقه روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید تا زمانی که پنیر پیتزا ذوب شود، در صورت استفاده از فر نیز می توانید حدود 2 دقیقه گریل را روشن کنید تا پنیر پیتزا ذوب شود.
از اینکه در طرز تهیه گراتن مرغ و سبزیجات همراه ما بودید، صمیمانه متشکریم و امیدواریم مطالب ما در این زمینه مورد توجه شما واقع شده باشد. در صورت تمایل برای دیدن انواع گراتن کلیک نمایید.