ماهان شبکه ایرانیان

تاثیر هیدراتاسیون در پیشگیری آمبولی چربی ناشی از تروما

اهمیت احیای کافی مایعات در بیماران دچار شوک ناشی از تروما به‌صورت جهان پذیرفته شده است اما به نقش بالقوه دهیدراتاسیون در ایجاد آمبولی چربی در بیمارانی که دچار شوک نیستند اهمیت چندانی داده نمی‌شود

تاثیر هیدراتاسیون در پیشگیری آمبولی چربی ناشی از تروما

رحیم‌علی شیخی؛ کارشناس ارشد پرستاری-لادن ناصح؛  کارشناس ارشد پرستاری

 

 آمبولی چربی یک قطره بزرگ چربی است که وارد جریان خون محیطی و پارانشیم ریه می‌شود. آمبولی چربی معمولا بعد از شکستگی لگن- فمور یا تیبیا رخ می‌دهد و میزان بروز بعد از شکستگی‌های متعدد نسبت به شکستگی‌های واحد بیشتر است. درمان اختصاصی برای آمبولی چربی وجود ندارد. پیشگیری- تشخیص زودرس و درمان علامتی نقش برجسته‌ای در درمان این سندرم دارند.

تصحیح شوک به عنوان یک عامل مهم در پیشگیری از سندرم آمبولی چربی گزارش شده و یک افزایش در تعداد مرگ و میر ناشی از دهیدراتاسیون در آمبولی چربی دیده شده است. بنابراین احتمال دارد که دهیدراتاسیون یک عامل در ایجاد آمبولی چربی باشد.  از آنجا که آمبولی چربی یکی از عوارض بسیار خطرناکی است که ممکن است بعد از تروماهای منجر به شکستگی و مخصوصا شکستگی استخوان های بلند رخ دهد و در صورت بروز در اکثر موارد منجر به مرگ بیمار می‌شود بنابراین انجام هر کاری که بتواند از این سندرم مرگبار پیشگیری کند اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد .به همین دلیل این تحقیق در جهت پی بردن به نقش هیدراتاسیون بیمار بعد از تروما در پیشگیری از سندرم خطرناک آمبولی چربی انجام شده است.

نقش دهیدراتاسیون در ایجاد آمبولی چربی 

اهمیت احیای کافی مایعات در بیماران دچار شوک ناشی از تروما به‌صورت جهان پذیرفته شده است اما به نقش بالقوه دهیدراتاسیون در ایجاد آمبولی چربی در بیمارانی که دچار شوک نیستند اهمیت چندانی داده نمی‌شود در حالی که این بیماران ممکن است درجاتی از دهیدراتاسیون هنگام ورود به بیمارستان داشته باشند.

بعد از ورود به بیمارستان نیز معمولا به دلایل متعدد از جمله گرفتن داروهای سداتیو نمی‌توانند مایع بنوشند و قبل از ارسال به اتاق عمل نیز به مدت چندین ساعت نباید چیزی از راه دهان بخورند و مستعد دهیدراتاسیون بیشتر هستند بنابراین بیمارانی که به‌دلیل اهمیت ترومای واردشده مستعد ابتلا به سندرم آمبولی چربی هستند در ریسک بیشتر این بیماری به‌دلیل تصحیح نادرست دهیدراتاسیون قرار می‌گیرند.

انجام هیدراسیون و برقراری تعادل مایعات 

تحقیقات متعدد نشان داده است که باید احتمال دهیدراتاسیون در بیماران دچار شکستگی ناشی از تروما را همیشه در نظر بگیریم. بیمارانی که متحمل شکستگی شده‌اند مستعد دهیدراتاسیون بیشتر قبل از اتاق عمل و ایجاد آمبولی چربی هستند مگر اینکه توجهات ویژه به تعادل مایعات در آنها بشود و هیدراتاسیون در آنها انجام شود.

چگونگی کاهش خطر ایجاد سندرم آمبولی چربی

هیدراتاسیون مجدد بیماران یک عمل استاندارد خوب است و هیدراتاسیون بیماران دچار شکستگی و مخصوصا شکستگی استخوان‌های بلند توجه ویژه می‌خواهد. این بیماران باید هنگامی که قبل از عمل نمی‌توانند از راه دهان چیزی بخورند به صورت وریدی مایعات کافی دریافت کنند. این موضوع ممکن است خطر ایجاد سندرم ‌آمبولی چربی را کاهش 
دهد.
  

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان