خبرگزاری تسنیم: برنج یکی از اقلام اساسی در سبد غذایی مردم کشور است که اخیرا به علل مختلف مخصوصا رسوب این کالا در گمرکات کشور مورد توجه زیادی قرار گرفته و افکار عمومی بر روی آن حساستر شده است.
این درحالی است که از ابتدای سال جاری سیاستهای ارزی بانک مرکزی و عدم ترخیص برنجهای وارداتی به کشور سبب شد قیمت این کالای مصرفی با افزایش بیسابقه رو به رو شود و حتی ترخیص چندین هزار تن از این محصول با دستور مقامات قضایی هم نتوانست مانع رشد قیمتها شود.
برهمین اساس نگرانی در میان اقشار کم درآمد ایجاد شد که برای تأمین سبد کالایی مورد نیازشان حتی قادر به خرید برنجهای خارجی وارداتی که اکنون هر کیسه 10 کیلوگرمی بیشتر 200 هزار تومان شده؛ نیستند.
راهکار بخش خصوصی برای مدیریت شرایط و همچنین بهبود اوضاع بازار برنج به دلیل افزایش نرخ ارز و حذف ارز بانک مرکزی برای واردات این کالا واردات برنجهای پرمحصول خارجی که عمدتا ارزانتر از نمونههای کیفی وارداتی حال حاضرند؛ بود. از این رو انجمن واردکنندگان برنج با فرض مدیریت بازار و کمک به اقشار آسیب پذیر به فکر وارد کردن برنج پرمحصول از سایر کشورها افتاده و در نامهای به رئیس جمهور این درخواست را مطرح کرده است.
مسیح کشاورز دبیر انجمن وارد کنندگان برنج اظهار داشت: با توجه به افزایش قابل توجه قیمت برنجهای وارداتی فعلی که عمدتا از نوع کیفی بودند برآورد شد بخش عمدهای از سه دهک آسیبپذیر جامعه که عمدتا نیازشان را با این برنجها تامین میکردند قدرت خرید ندارند.
کشاورز در ادامه افزود: برهمین اساس با اطلاعاتی که از بازارهای تولیدی در اختیار داشتیم تصمیم به واردات برنج پرمحصول خارجی که قیمت پایینتری نسبت به محصولات فعلی داشت گرفته شد ولی برای انجام این کار نیاز به دریافت مجوز از مقامات بود و برهمین اساس اخیرا انجمن واردکنندگان برنج به رئیس جمهور در نامهای پیشنهادی مبنی بر واردات برنج پر محصول - ارزانتر - ارائه داده است.
وی تصریح کرد: وصول این نامه به دفتر رئیس جمهور و همچنین پیگیریهای انجمن در بخشهای مدیریتی پایینتر باعث شد تا رئیس جمهور خوشبختانه ضمن موافقت با این پیشنهاد؛ به وزارتخانههای صمت و بهداشت دستور بررسی تخصصی این پیشنهاد را دادند.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ضمن تاکید بر کیفیت مناسب و سلامت این نوع برنج گفت: برنجهای پرمحصول خارجی قیمت مناسبتری دارند و اقشار مختلف میتوانند نیاز خود به برنج را تأمین کنند.
کشاورز تصریح کرد: با وارد کردن برنجهای پرمحصول، کسری مورد نیاز شش دهک که قشر آسیب پذیر جامعه هستند، تأمین خواهد شد.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ادامه داد: کاهش خرید برنج وارداتی به دلیل افزایش قیمت حاکی از خارج شدن این نوع برنج از سفرههای مردم است.
وی خاطر نشان کرد: اگر مجوزهای لازم خرید برنج پر محصول صادر و بانک مرکزی نیز همکاری لازم جهت تأمین ارز ما را داشته باشد، این امکان برای کشور به وجود خواهد آمد که از محل برنجهای پرمحصول هند، پاکستان، آسیای شرقی و آمریکای جنوبی نیاز کشور رفع شود.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج تصریح کرد: متأسفانه تنها علت ممنوعیت این نوع برنج به کشور شباهت فیزیکی آن به برنج ایرانی بوده است که البته برای جلوگیری از هرگونه تخلف در این زمینه برنامهریزیهای صورت گرفته که احتمال تخلف را به حداقل خود خواهد رساند.
امیدواریم این برنجهای پرمحصول با رعایت اصل دقیق نظارتی بدون اینکه با برنج پرمحصول داخلی مخلوط شوند به دست مصرف کننده نهایی برسند.