گردو یکی از مغذیترین خوراکیها است، اما مصرف زیاد آن بر کبد و سایر اندامهای دستگاه گوارش فشار وارد میکند. یک متخصص تغذیه در روسیه با نام اولگا کوربووا در مقالهای به این مسئله میپردازد که چگونه گردو به بدن انسان کمک میکند و چه زمانی خوردن ان میتواند خطرناک باشد.
درخت این میوه مفید میتواند به 25 متر ارتفاع و 400 سال عمر کنند. امروزه در قفقاز، آسیای میانه و مدیترانه گردو کشت میشوند. یونانیها این آجیل را "سلطنتی" مینامیدند، زیرا بسیار ارزش بالایی دارد و به همین دلیل به قیمت زیادی فروخته میشد.
اجداد ما از رنگهای گردو برای ایجاد رنگ مو قرمز یا قهوهای استفاده میکردند.
بیشتر بخوانید:
گردو؛ غنیترین آجیل
اگر در به خواب رفتن مشکل دارید، این محصول میتواند به عنوان غذای کمکی در کنار شام شما قرار گیرد، زیرا غنی از ملاتونین است، هورمونی که هنگام خوابیدن و بیدار شدن به شما کمک میکند. با وجود همه این فواید، گردو میتواند مضر باشد. این محصول برای برخی افراد الرژی نسبتاً قوی دارد، بنابراین باید به تدریج در رژیم غذایی وارد شود و واکنش بدن را در این افراد کنترل کرد.
در مورد کسانی که بیماریهای التهابی مزمن دستگاه گوارش دارند نیز باید با احتیاط گردو بخرند. محتوای بالای چربی در هستههای گردو فشار زیادی را بر کبد و لوزالمعده و همچنین سایر اندامهای دستگاه گوارش وارد میکند.
گردو و فندق سرشار از اسیدهای امگا 3 و ویتامین E هستند که دارای خواص آنتی اکسیدان بالا و همچنین منیزیم و فیبر هستند. متخصصان توصیه میکند شش تا هفت مغز فندق و دو تا سه عدد گردو، سه بار در هفته خورده شوند.
منبع: اسپوتنیک