دلمه سیب از انواع غذاهای ایرانی خوشمزه و خوش طعم می باشد و شما می توانید این نوع غذای ایرانی را با توجه به ذائقه خود بپزید. در طرز تهیه دلمه سیب از روغن زیتون و کره و پیاز و گوشت چرخ کرده و لپه و زردچوبه و دارچین و پودر میخک و فلفل قرمز و آب مرغ و زعفران و آب گرم و سیب و چوب دارچین و شکر قهوه ای و ماست و برگ نعناء تازه استفاده می شود.
برای پخت دلمه از روش های مختلف نظیر دلمه برگ مو و دلمه سیب و دلمه فلفل دلمه ای و دلمه کلم استفاده می شود و شما می توانید به کمک روش های ذکر شده در پخت این غذای ایرانی تنوع ایجاد نمایید.
مواد لازم
- روغن زیتون : یک قاشق غذاخوری
- کره : 15 گرم
- پیاز خرد شده : 1 عدد
- گوشت چرخ کرده : 200 گرم
- لپه : 1/4 پیمانه
- زردچوبه : 1/4 قاشق چایخوری
- دارچین : 1/4 قاشق چایخوری
- پودر میخک : 1/4 قاشق چایخوری
- فلفل قرمز : به میزان لازم
- آب مرغ یا عصاره مرغ : 2 و 1/2 پیمانه
- زعفران ساییده شده : به میزان لازم
- آب گرم : 1/2 پیمانه
- سیب : 6 عدد
- چوب دارچین : 1 تکه کوچک
- شکر قهوه ای : 1 قاشق غذاخوری
- ماست : 1/2 پیمانه
- برگ تازه نعناء : به میزان لازم
طرز تهیه دلمه سیب خوشمزه در منزل
برای تهیه این نوع دلمه ابتدا کره و روغن را درون تابه ای مناسب بریزید سپس تابه را روی حرارت گاز قرار دهید و پیازها را تفت دهید تا رنگ آن ها طلایی شود و نرم شود.
گوشت چرخ کرده را به پیازها بیفزایید و سرخ کنید و اجازه دهید تا رنگ گوشت تیره شود سپس زردچوبه و پودر دارچین و فلفل قرمز و پودر میخک و لپه را به مخلوط گوشتی بیفزایید و هم بزنید.
آب مرغ یا آب گوشت را به مخلوط گوشتی بیفزایید و حرارت گاز را کم نمایید و اجازه دهید تا گوشت و لپه به مدت نیم ساعت پخته شوند سپس تابه را در مکانی مناسب قرار دهید.
فر را روشن نمایید و دمای آن را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید سپس زعفران را به همراه مقدار کمی پودر شکر بسابید و روی زعفران آب داغ بریزید و اجازه دهید تا زعفران دم بکشد.
قسمت بالایی سیب را برش بزنید و آن را نگه دارید و قسمت داخلی سیب را خارج نمایید. درون ظرف شیشه ای مقاوم زعفران دم کشیده و چوب دارچین و باقی مانده عصاره مرغ را بریزید سپس درون سیب ها را به کمک مخلوط گوشتی پر نمایید و روی مخلوط گوشتی مقدار کمی شکر قهوه ای بپاشید و قسمت بالایی سیب را روی آن قرار بدهید.
سیب ها را درون ظرف پیرکس بچینید و روی ظرف را به کمک فویل آلومینیومی بپوشانید و به مدت 50 دقیقه ظرف حاوی دلمه را درون فر که از قبل گرم کرده اید قرار دهید تا دلمه ها پخته شوند و بعد از مدت زمان ذکر شده ظرف را از درون فر بیرون آورید و فویل روی ظرف را بردارید و دوباره ظرف را به مدت ده دقیقه درون فر قرار دهید.
دلمه سیب پخته شده را درون ظرفی مناسب برای سرو قرار دهید و آن را به کمک روش های تزیین دلمه به زیبایی تزیین نمایید.
در این مطلب با مراحل پخت دلمه سیب خوشمزه و لذیذ در خدمت شما عزیزان بودیم که امیدواریم با توجه به دستور ذکر شده بتوانید این نوع دلمه را در منزل بپزید.