دلمه یکی از غذاهایی می باشد که بسیاری از ایرانی ها طرفدار آن هستند و با استفاده از مواد مختلفی ساخته می شود و شما می توانید انواع مختلف آن را امتحان کرده و خوشمزه ترین آن ها را برای خوردن برگزینید. در مطالب قبلی شما را با دستور تهیه دلمه کدو سبز و دلمه مرغ آشنا کردیم و در ادامه قصد داریم شما را با طرز تهیه دلمه به آشنا کنیم و شما می توانید این دلمه را بدون برنج و در کوتاه ترین زمان ممکن تهیه کنید و بر سر سفره های خود بیاورید.
مواد لازم
- به 4 عدد
- لپه یک چهارم پیمانه
- گوشت چرخ شده 100 گرم
- روغن سه قاشق سوپ خوری
- شکر سه قاشق سوپ خوری
- سرکه یک قاشق غذا خوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
- پیاز یک عدد
طرز تهیه دلمه به خوشمزه
برای این که نفخ لپه ها را بگیرید ابتدا باید چند ساعت آن ها را در آب نم کنید و اجازه بدهید نفخ آن ها خارج شود و بعد آن ها را در صافی بریزید و بشویید. لپه ها را در قابلمه ای قرار داده و آن ها را تا زمانی که پخته شوند بجوشانید.
پیازها را بشویید و بعد از این که پوست آن ها را گرفتید با استفاده از رنده آن ها را به صورت یک دست خرد کنید. تابه ای را روی حرارت ملایم قرار داده و مقداری روغن به آن اضافه کنید. گوشت را به همراه پیاز ها تفت داده و اجازه دهید خوب سرخ شوند.
نمک و فلفل و ادویه را به همراه لپه های پته شده به درون تابه اضافه کنید و اجازه بدهید لپه ها تفت بخورند. بعد از این که از تفت خوردن آن ها اطمینان پیدا کردید نصف لیوان آب به درون مواد درون تابه بریزید و اجازه بدهید خوب بپز و آب آن خشک شود.
در این میان که مواد در حال پخته شدن می باشد باید به ها را شسته و درون آن ها را از بخشی که ساقه آن روییده است خالی کنید تا بتوانید موادی که پخته شد را درون آن ها جای دهید.
زمانی که آب تابه خشک شد و گوشت ها در روغن خود در حال سرخ شدن بودند می توانید با استفاده از قاشق داخل به ها را پر از مواد کنید و آن ها را کنار یک دیگر درون قابلمه بچینید.
قابلمه را با آب پر کنید تا جایی که روی به ها را آب بگیرد. اجازه بدهید مواد درون قابلمه روی شعله ملایم بپزد و بعد از 30 دقیقه می توانید سرکه و شکر را که در ظرف دیگری مخلوط کرده اید به آن اضافه کنید.
در انتهای طرز تهیه دلمه به بعد از این که چند بار دلمه ها جوش خوردند می توانید آن ها را از روی حرارت برداشته و درون ظرف بچینید و بعد از این که تزیین کردید آن ها را سرو کنید.
نکات طلایی پخت دلمه
- دلمه هایی که می پزید نباید له شوند و باید شکل خود را حفظ کنند تا بتوانید به راحتی آن ها را سرو کنید بنابراین از پخت بیش از حد آن ها جلوگیری کنید.
- بهتر است بعد از این که دلمه ها را در قابلمه گذاشتید تا با سرکه و شکر بجوشد در قابلمه را نبندید.
- بهتر است برای این که مواد دلمه شما بیش از حد چسبنده نشود لپه ها را حتما بعد از پختن با آب بشویید تا لعاب آن از بین برود.