طرز تهیه پنیر لیقوان بسیار خوشمزه در منزل

پنیر لیقوان از انواع پنیر های سنتی است که در لیقوان تهیه می شود و این پنیر طعم بی نظیر و متفاوتی دارد و شما می توانید این نوع پنیر سنتی را در منزل به راحتی تهیه کنید, در ادامه این مطلب طرز تهیه پنیر لیقوان را با چند روش مشاهده خواهید کرد.

طرز تهیه پنیر لیقوان بسیار خوشمزه در منزل

پنیر لیقوان از انواع پنیر های خوشمزه است که در ساخت آن از شیر گوسفند استفاده می شود و این نوع پنیر دارای طعمی شور است و بر روی سطح پنیر لیقوان سوراخ هایی نیز وجود دارد.  در ادامه طرز تهیه پنیر لیقوان را یاد می گیرید.

انواع لبنیات نظیر پنیر صبحانه و ماست موسیر و ماست و … را بهتر است در منزل با رعایت کردن نکات بهداشتی تهیه کنید. یکی از انواع لبنیات محلی پنیر لیقوان است که  ساخت این پنیر را با 3 روش متفاوت در ادامه این مطلب به شما کدبانوهای عزیز و گرامی آموزش می دهیم.

پنیر لیقوان خوش طعم

طرز تهیه پنیر لیقوان با 3 روش مختلف

پنیر لیقوان را می توانید با سه روش مختلف و با لبنیات متفاوتی نظیر مایه پنیر و ماست تهیه کنید همچنین می توانید برای  ساخت پنیر لیقوان از سرکه نیز استفاده کنید.

پنیر لیقوان خوشمزه و خوش طعم

روش اول : مواد لازم

ماست : 4 قاشق غذا خوری
شیر : 1 کیلوگرم

روش اول طرز تهیه پنیر لیقوان

در مرحله اول ابتدا شیر را به خوبی بجوشانید سپس حرارت گاز را کم کنید و به شیر 4 قاشق غذاخوری ماست اضافه کنید و سپس مخلوط شیر و ماست را به مدت 7 دقیقه هم بزنید تا از بریدن شیر جلوگیری شود.

اضافه کردن ماست به شیر

در مرحله بعدی روش تهیه پنیر لیقوان پارچه نازکی در داخل آبکشی قرار دهید و سپس مخلوط ماست و شیر را در درون پارچه بریزید سپس اطراف پارچه را بر روی هم بیاورید و جسمی سنگین را بر روی پارچه به مدت 4 تا 5 ساعت قرار دهید تا آب پنیر به خوبی از آن خارج شود.

ریختن پنیر در درون پارچه بریا خارج شدن آب اضافی پنیر ریختن پنیر در درون پارچه

بعد از مدت زمان ذکر شده می توانید پنیر آماده شده را از درون پارچه بیرون آورید و آن را قطعه قطعه کنید و در درون آب نمک آن را قرار دهید.

پنیر خانگی لیقوان

روش دوم : مواد لازم

سرکه : 3 قاشق غذاخوری
شیر : 1 کیلوگرم

دومین دستور تهیه پنیر لیقوان

ابتدا شیر را در درون قابلمه ای بریزید سپس قابلمه را بر روی حرارت گاز قرار دهید تا شیر به دمای جوش برسد بعد از این که شیر جوشید شعله گاز را خاموش کنید و سپس 3 قاشق سرکه را به شیر اضافه کنید و مخلوط شیر و سرکه را هم بزنید تا شیر نبرد.

اضافه کردن سرکه به شیر

سپس مخلوط شیر و سرکه را در درون پارچه نازکی که در داخل آبکش قرار داده اید بریزید و پارچه را بر روی پنیر برگردانید.

ریختن مخلوط شیر و سرکه در درون پارچه برای تهیه پنیر پنیر لیقوان خوش طعم و خوشمزه

جسم سنگینی را بر روی پاچره قرار دهید تا آب اضافی پنیر از آن خارج شود می توانید بعد از مدت زمان ذکر شده پنیر را از درون پارچه بیرون آورید و بعد از قطعه قطعه پنیر آن را در درون آب نمک قرار دهید.

آموزش مرحله به مرحله تهیه لیقوان

روش سوم : مواد لازم

مایه پنیر : 1/2 قاشق چای خوری
شیر : 1 کیلوگرم

سومین روش تهیه پنیر لیقوان

ابتدا شیر را در درون قابلمه ای مناسب بریزید و سپس قابلمه را بر روی حرارت گاز قرار دهید تا شیر به دمای جوش برسد. شیر جوشیده شده را از روی حرارت گاز بردارید تا مقداری خنک شود سپس مایه پنیر را در درون شیر بریزید و اجازه دهید تا شیر به پنیر تبدیل شود ( بریا اضافه کردن مایه پنیر توجه داشته باشید که دمای شیر باید کمی بیشتر از دمای بدن باشد).

برای تهیه پنیر با این روش به مدت زمان کمتری نیازمند هستید و پنیر لیقوان با این دستور ساخت به مدت 15 دقیقه بعد از اضافه کردن مایه پنیر به شیر آماده می شود و سپس شما باید پنیر آماده شده را در درون آب نمک نگهداری کنید.

پنیر لیقوان

در این بخش از آشپزی شما را با 3 روش طرز تهیه پنیر لیقوان آشنا ساختیم که می توانید در صورت تمایل پنیر لیقوان را با یکی از این روش ها در منزل تهیه کنید. بهتر است سایر لبنیات مصرفی را خودتان در منزل تهیه کنید تا از سالم و تازه بودن آن ها مطمئن باشید.

ارزش غذایی پنیز لیقوان

پنیز لیقوان از جمله لبنیات خوشمزه و پرطرفدار می باشد که با شیر گوسفند و به روشهای مختلفی که در بالا ذکر کرده ایم می توان آن را تهیه کرد، این نوع پنیر دارای طعمی شور بوده و بافتی سوراخ سوراخ دارد.

روش تهیه پنیر لیقوان

پنیر لیقوان دارای ارزش غذایی برابر با پنیر های دیگر است و حاوی مواد معدنی همچون پروتئین، کلسیم، فسفر و منیزیم می باشد، به طور کلی لبنیات دارای منبع سرشار از کلسیم و ویتامین های محلول در چربی از جمله ویتامین A و D و برخی ویتامین های گروه B می باشند. (مقدار این ویتامین های موجود به چگونگی تهیه پنیر بستگی دارد)

فواید و مضرات مصرف پنیر لیقوان

از ویژگی های مهم پنیز لیقوان و مزیت آن به نسبت پنیر های دیگر آن است که به هنگام تهیه پنیر و در فرآیند تبدیل شیر به پنیر از باکتری های پروبیوتیک دار استفاده می شوند؛ پروبیوتیک ها نقش مؤثری در بهبود هضم غذا دارند، از این رو  برای دستگاه گوارش بسیار مفید هستند.

بنابراین مصرف پنیر لیقوان به افرادی که دارای ناراحتی های گوارشی بوده و یا حتی از ضعف سیستم ایمنی رنج می برند، توصیه می شود؛ به این علت که پروبیوتیک ها می توانند سیستم ایمنی فرد را نیز تقویت ببخشند، اما در کنار مزایایی که برای پنیز لیقوان ذکر شده است، مصرف آن می تواند مشکلاتی نیز ایجاد نماید از جمله اینکه این نوع پنیر چربی بالایی دارد، از این رو مصرف آن برای افرادی که به بیماری های قلبی و عروقی مبتلا هستند و یا اینکه کلسترول و چربی خون بالایی دارند، مجاز نمی باشد.

دستور تهیه پنیر لیقوان

همچنین نمک زیاد موجود در این پنیر (برای افزایش ماندگاری پنیر آن را در نمک زیاد قرار می دهند.)، لازم است قبل از مصرف حتما آن را به مدت حداقل 2 الی 4 ساعت در داخل آب جوش قرار دهید و بعد از خنک شدن در یخچال بگذارید، تا از این طریق نمک آنها کمتر شود و بعد استفاده کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان