مربا کنجد از انواع خوراکی های سالم و مقوی است و شما می توانید این نوع مربا را در وعده صبحانه یا به عنوان میان وعده سرو کنید. برای طرز تهیه مربای کنجد از روش های مختلفی استفاده می شود که بهتر است شما با توجه به ذائقه خود از بین آن ها روشی مناسب را برای پخت این نوع مربا انتخاب نمایید.
طرز تهیه مربای کنجد با دو روش مختلف
مربای کنجد و مربای به و مربای گردو و مربای پوست پسته از انواع روش ها برای پخت مربا می باشند و اگر شما به پخت مرباهای خانگی در منزل علاقه مند می باشید بهتر است از تهیه این مرباها غافل نشوید.
روش اول : مربای کنجد با شیره انگور
مواد لازم
- شیره انگور یا شیره شکر : به میزان لازم
- کنجد : به میزان لازم
مراحل تهیه مربا کنجد
برای تهیه این نوع مربا ابتدا کنجد را پاک نمایید سپس آن را الک نمایید تا خرده زیرهایش جدا گردد. درون تابه ای مناسب و روی حرارت کم کنجد را تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود.
کنجد را درون غذاساز بریزید آن را پودر کنید سپس پودر کنجد را درون ظرفی مناسب بریزید و شیره انگور را به آن بیفزایید و مواد را هم بزنید.
در صورت تمایل می توانید مربا کنجد را با شیره شکر نیز بپزید که در صورت برای تهیه شیره شکر باید یک فنجان شکر را به همراه 3/4 پیمانه آب درون قابلمه ای مناسب بریزید سپس قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا شکر درون آب حل شود و آب نیز به دمای جوش برسد و بعد از اینکه شیره شکر جوشید آن را از روی حرارت گاز بردارید. توجه داشته باشید که شیره شکر نباید بیش از حد غلیظ شود.
روش دوم : مربای کنجد خوش طعم
مواد لازم
- شکر : یک کیلوگرم
- کنجد : 650 گرم
- آب : نیم کیلوگرم
- زعفران دمکرده : به مقدار لازم
- خلال پسته : 1/4 پیمانه
- خلال بادام : 1/4 پیمانه
مراحل تهیه مربا کنجد
برای تهیه این نوع مربا ابتدا شکر و آب را درون ظرفی مناسب بریزید سپس قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا آب به دمای جوش برسد. کنجد و زعفران و خلال پسته و خلال بادام را به مخلوط شکر و آب بیفزایید و مواد را هم بزنید و اجازه دهید تا شربت به غلظت لازم برسد. برای اینکه شربت براق شود می توانید در زمان قوام آمدن آن ، دو قاشق سوپخوری عسل اضافه نمایید.
نکات طلایی برای پخت بهتر مربای کنجد
1.برای تهیه این مربا می توانید از کنجد بود داده یا خام استفاده نمایید همچنین می توانید برای پخت این مربا از کنجد پوست گرفته شده نیز استفاده نمایید.
2. توجه داشته باشید که اگر مربا شل باشد و به قوام لازم نرسد مربا ترش می شود و کپک می زند.
3. اگر از میزان شکر زیادی برای پخت مربا استفاده نمایید مربا سفت می شود و در نتیجه شکرک می زند.
4. زمانی که شربت شروع به حباب زدن کرد شربت آماده می باشد.
در این بخش از آشپزی مجله آرگا توجه شما را به دستور تهیه مربای کنجد جلب کردیم که امیدواریم از طعم بی نظیر این نوع مربا نهایت لذت را ببرید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده خود سپری نمایید.