خبرگزاری تسنیم: رستم قاسمی، وزیر اسبق نفت، در نخستین رویداد تخصصی اخراج آمریکا از منطقه که به همت اندیشکده سیاست گذاری امیرکبیر که در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، گفت: سال گذشته شهید سلیمانی به عنوان ستون مولفه قدرت دفاعی ایران در منطقه به شهادت رسیده و این اتفاق مهمی است به هر روی رهبر معظم انقلاب در خصوص شهید سلیمانی سنگ تمام گذاشتند و به درستی از مکتب سلیمانی نام بردند.
* شهید سلیمانی یک مکتب بود
وی افزود: مردم باید خاطرات ابومهدی المهندس را مطالعه کنند تا به شخصیت این مردم بزرگ پی ببرند. ابومهدی المهندس معتقد بود ایران پایگاه اسلام است با این وجود او سالیان درازی از عمر خود را در دفاع از ایران و انقلاب اسلامی سپری کرد با این وجود باید او را شناخت تا بفهمیم که چه خدمتی به ملت ایران و عراق در دوران دفاع مقدس کرده است.
قاسمی تصریح کرد: هر کدام از فرماندهان جنگ ویژگیهایی داشتند؛ اما بنده با تمام وجود میگویم که شهید سلیمانی یک مکتب بود. با این وجود اگر صرفا بخواهیم بگوییم که او یک فرمانده نظامی در محور مقاومت بوده شاید یک ظلم در حق شهید سلیمانی باشد.
وزیر اسبق نفت به ویژگی خستگی ناپذیری شهید سلیمانی اشاره کرد و گفت: شهید سلیمانی در تمام دوران خدمت خود یک فرمانده تمام عیار بود و در تمام عملیاتهای دفاع مقدس نقش تمام عیاری داشت.
وی افزود: شهید سلیمانی در تمام عملیاتهای دفاع مقدس در خط مقدم بود به همین دلیل لشکر ثارالله همواره از لشکرهای موفق دفاع مقدس به شمار میرفت، چون این لشکر یک فرمانده منحصربفرد داشت.
* سردار سلیمانی هیچ گاه از پای ننشست و به دنبال استراحت نبود
وی اظهار کرد: فرماندهان دفاع مقدس بعد از پایان جنگ یا به دنبال تحصیل رفتند و یا مسئولیت گرفتند، ولی شهید سلیمانی مسئولیت بزرگی را برعهده گرفت و آن هم تثبیت و ثبات مرزهای شرقی کشور بود او در این دوره خدمت بزرگی به ملت ایران و جهان به خاطر مقابله با اشرار و قاچاقچیان مواد مخدر کرد. به هر روی نقش آفرینی شهید سلیمانی در شرق کشور ناگفتههای بسیاری وجود دارد که باید به آنها بپردازیم.
قاسمی گفت: سردار سلیمانی هیچ گاه از پای ننشست و به دنبال استراحت نبود به گونهای که او در 32 سال حضور خود در نیروی قدس سپاه در کارهای بسیار سخت و ناشدنی نقش آفرینی کرد در واقع میتوان سردار سلیمانی را معمار محور مقاومت دانست.
وزیر اسبق نفت بیان کرد: سردار سلیمانی توانست با یک نقشه درست و با اندیشه کشورهایی را که تحت تسلط و اشغال داعش درآمده بودند از دست این گروه تروریستی نجات دهد و شجره خبیث داعش را از روی زمین بردارد.
* هیچ گاه از لحاظ پرکاری به پای شهید سلیمانی نمیرسیدیم
وی با بیان اینکه ما هیچ گاه از لحاظ پرکاری به پای شهید سلیمانی نمیرسیدیم و او از صبح تا پاسی از شب کار میکرد، افزود: روز اول شروع خدمت شهید سلیمانی با روز پایان خدمت او در نیروی قدس سپاه با هم هیچ فرقی نداشت؛ اگرچه پرکارتر هم شده بود. به گونهای که ما از کار جا میماندیم. به هر روی این پرکاری و ثبات میتواند برای مسئولان ما یک الگو باشد.
قاسمی با تاکید بر اینکه مسئولان ما نیز میتوانند به مانند شهید سلیمانی تا روز آخر در جایگاه خود خدمت کرده و احساس خستگی نکنند، اظهار کرد: شهید سلیمانی هیچ گاه در هیچ حادثه سختی خم به ابرو نیاورد.
وزیر اسبق نفت اظهار کرد: آمریکا با به کارگیری مسلمان نماهای خطرناک داعش را خلق کرد با این وجود این گروه تروریستی به دنبال تشکیل یک حکومت جهانی بود با این وجود برخیها میگویند که چرا ما باید در سوریه و عراق بجنگیم. در مرکز مطالعات کیسینجر تصریح شده است که ما به جای چرخیدن در کشورهای اطراف ایران باید شعله را خاموش کنیم پس هدف اصلی آمریکا ناامنی ایران است.
وی با بیان اینکه حتی تروریستهای خارجی داعش نیز که در سوریه میجنگیدند حرف آنها این بود که ما برای کشتن ایرانیها به سوریه آمده ایم و سوریه راه عبور آنهاست، تصریح کرد: شهید سلیمانی با یک اندیشه حساب شده به خارج از ایران رفت و این در حالی بود که در آن زمان 70 درصد از مساحت از عراق و سوریه به دست داعش افتاده بود و 50 درصد پایتخت سوریه نیز تحت اشغال داعش قرار داشت البته در این شرایط خیلیها میگفتند که بشار باید سوریه را ترک کند، ولی او مردانگی کرد و ماند، ولی نباید فراموش کنیم که همه این اتفاقات به پشتوانه شهید سلیمانی صورت گرفت.
قاسمی تصریح کرد: بنده زمانی که وزیر نفت بودم با پادشاه یکی از کشورهایی که آتش بیار جنگ سوریه بود جلسهای داشتم با این وجود شهید سلیمانی پیش از این جلسه به من گفت که با پادشاه این کشور صحبت کنم و بگویم که چرا به درگیریها در سوریه دامن میزند به هر روی بنده دو ساعت با پادشاه این کشور مشاجره کردم، ولی او گفت من قانع نشدم به همین دلیل از شما میخواهم به مقامات ایران بگویید که داعش بر سوریه تسلط مییابد و تا 45 روز دیگر همه چیز تمام است و بشار اسد باید برود، چون آمریکا و اروپا در این زمینه توافق کرده اند. به هر روی بنده بعد از 6 سال که مجدد به این کشور سفر کردم دیگر خبری از این فرد نبود و مقامات این کشور نیز گفتند که، چون ایران و سلیمانی نخواست داعش نتوانست بر سوریه تسلط پیدا کند.
* آمریکاییها با شهادت سردار سلیمانی مرتکب یک خطاب بزرگ بین المللی شدند
وزیر اسبق نفت با اشاره به اینکه دشمن ناجوانمردانه ستون حکمرانی قدرت منطقهای ایران را در عراق به شهادت رساند، اظهار کرد: آمریکاییها با شهادت سردار سلیمانی مرتکب یک خطاب بزرگ بین المللی شدند، چون سردار سلیمانی مهمان رسمی یک کشور بود و با دعوت رسمی مقامات عراقی در این کشور حضور داشت.
وی اظهار کرد: سلیمانی در عراق سفیر صلح بود و او میخواست به مشاجرات در عراق پایان بدهد، ولی به دستور یک آدم دیوانه در آمریکا به شهادت رسید.
قاسمی با بیان اینکه شهید سلیمانی دو هفته قبل از شهادتش گفته بود که آرزوی من این است که در عراق به شهادت برسم و میخواهم به گونهای شهید شوم که شرمنده امام حسین علیه السلام نشوم، گفت: سلیمانی پاداش بزرگ خود را از خدا دریافت کرد به گونهای که او به دست یک جانی جهانی در عراق به شهادت رسید و دیگر اینکه آن گونه که خواست شهید شد.
وزیر اسبق نفت با اشاره به اینکه شاید شهید سلیمانی در ظاهر در میان ما نباشد، اما خون او در جریان است و به مانند یک سیل مستکبران را با خود خواهد برد، اضافه کرد: شاید دوستان به این زودی شهید سلیمانی نشوند، ولی راه او را پیش خواهند برد و قطعا شهید سلیمانیها خواهند آمد.
* جریان مقاومت بعد از ترور شهید سلیمانی متوقف نخواهد شد
وی با تاکید بر اینکه جریان مقاومت بعد از شهید سلیمانی متوقف نخواهد شد اضافه کرد: آمریکاییها به غلط تصور میکنند که بعد از ترور شهید سلیمانی محور مقاومت متوقف میشود، ولی آنها باید بدانند که این گونه نخواهد بود و این آمریکاییها هستند که باید از منطقه خارج شوند.
قاسمی تصریح کرد: آمریکا 5000 میلیارد دلار در منطقه هزینه کرده و هزاران سرباز آمریکایی نیز کشته شدند و این هزینه کمی نیست با این وجود آمریکا نمیتواند جنگ را در منطقه ادامه دهد و باید به خانه خودش برگردد.
* باید با دیپلماسی نظامی، عمومی و اقتصادی زمینه اخراج آمریکا از منطقه را فراهم کنیم
وزیر اسبق نفت با بیان اینکه امروز مردم آزادی خواه و مردم منطقه نمیپذیرند که آمریکا حضور نظامی و تفکر کدخدامنشانه داشته باشد، تصریح کرد: باید با دیپلماسی نظامی، دیپلماسی عمومی و دیپلماسی اقتصادی زمینه اخراج آمریکا از منطقه را فراهم کنیم.
وی با اشاره به اینکه برخیها میگویند حضور آمریکا در منطقه موجب آرامش است، تصریح کرد: امروز آمریکاییها در افغانستان حضور نظامی دارند، اما شاهدیم که هر روز زیرساختهای این کشور در اثر اقدامات تروریستی نابود میشوند.
قاسمی با تاکید بر اینکه امروز کشورهای منطقه به این نتیجه رسیده اند که حضور نظامی آمریکا موجب آرامش در منطقه نیست پس باید از این فرصت استفاده کنیم، افزود: باید با استفاده از دیپلماسی عمومی عزت مداری را جایگزین کدخدامداری کنیم به هر روی دیپلماسی عمومی میتواند موجب وفاق ملی، منطقهای و بین المللی شود.
وزیر اسبق نفت با بیان اینکه چرا باید آمریکا برای کشورهای منطقه تصمیم بگیرد، تصریح کرد: دیپلماسی اقتصادی گام موثری برای اخراج آمریکا از منطقه است به هر روی ما باید اقتدار اقتصادی داشته باشیم تا بتوانیم پشت میز مذاکره بنشینیم وگرنه در مذاکرات به جای اقتدار مجبوریم التماس کنیم.
وی تصریح کرد: برخیها تصور میکنند که ما فقط در کشورهای دیگر هزینه کرده ایم، اما واقعیت این است که عراق کشور ثروتمندی است و در جریان نبرد با داعش ما حتی یک ریال نیز به این کشور کمک نکرده ایم و کمک ما تنها در حد کمکهای مستشاری بوده است.
قاسمی با اشاره به اینکه ایران بسیاری از نیازمندیهای عراق را تامین و عراقیها نیز پول آن را پرداخت کردند، گفت: قطعا اگر عراق به دست داعش و یا شخصی به نام صدام میافتاد ما نه تنها منفعت اقتصادی نمیبردیم؛ بلکه مرزهای ناامنی داشتیم که باید میلیاردها تومان برای امن کردن آنها هزینه کنیم.
وزیر اسبق نفت با اشاره به اینکه امروز 50 درصد از صادرات غیرنفتی ما به کشور عراق انجام میشود و آیا این منافع کمی است خاطرنشان کرد: البته نمیخواهم بگویم که ما باید فقط به عراق و سوریه صادرات داشته باشیم، چون ممکن است مردم این کشورها فکر کنند که ما میخواهیم ثروت آنها را غارت کنیم به هر روی تجارت باید دو طرفه باشد، ولی واقعیت این است که هنوز امکانات صادرات در عراق و سوریه وجود ندارد.
* صادرات ما به کشورهای منطقه از جمله عراق صادرات پیشرفته و مدرنی نیست
وی اظهار کرد: هزینه بازسازی عراق و سوریه 400 میلیارد دلار است؛ بنابراین ایران میتواند نقش موثری در بازسازی این کشورها داشته باشد.
قاسمی با بیان اینکه ما باید سیاست اقتصادی به هم تنیده را به کار بگیریم تا بتوانیم تکنولوژی خود را به کشورهای همسایه صادر کنیم و البته فراهم کردن این بستر نیازمند پشتیبانی دولت هاست، افزود: بخش خصوصی میتواند در کشورهای همسایه برای ایجاد زیرساختها نقش موثری ایفا کند، ولی این نقش آفرینی نیازمند حمایت دولت از سرمایه گذاران است.
وزیر اسبق نفت تصریح کرد: متاسفانه صادرات ما به کشورهای منطقه از جمله عراق صادرات پیشرفته و مدرنی نیست؛ با این وجود باید سازوکار صادرات پیشرفته را فراهم کنیم و از طرفی باید مرزها شیوه روان تری پیدا کنند.