ته چین گوشت و چلو گوشت یکی از غذاهای اعیانی مناطق مرکزی کشور است. از جمله ته چین های خوشمزه ته چین گوشت گرمساری، ته چین مرغ و بادمجان،ته چین اسفناج و …. می باشد. در این مطلب طرز ته چین گرمساری با گوشت را به شما علاقه مندان به آشپزی، آموزش می دهیم، تا به راحتی آن را تهیه و نوش جان کنید
مواد لازم
- گوشت تازه بره: نیم کیلو
- برنج: 6 پیمانه
- گرد لیمو: یک قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: به میزان لازمزعفرا: یک قاشق غذاخوری برای تزیین
- پیاز متوسط: یک عدد
- کشمش: 10 گرم
- زعفران: یک قاشق غذاخوری برای تزیین
- روغن: به میزان لازم
طرز تهیه ته چین گرمساری خوشمزه
برنج را به مدت 2 ساعت برای پخت بهتر در آب نمک بگذارید تا خیس بخورد. برنج را بجوشانید تا نیم پز شود. گوشت را به صورت ورقه های نازک برش دهید و گرده لیمو، زعفران، فلفل و نمک را لا به لای ورقه های گوشت بریزید. یک عدد پیاز را نیز به صورت نگینی(در صورت تمایل رنده کنید) آماده کنید و لا به لای گوشت بریزید.
کشمش را بشورید و بگذارید در آب به مدت نیم ساعت خیس بخورد. کف قابلمه را با روغن چرب کنید و کمی برنج بر روی آن بریزید. آن گاه در مرحله بعدی طرز تهیه ته چین گرمساری, ورقه های گوشتی که از قبل آماده و طعم دار کرده بودید را بر روی برنج قرار دهید. آنگاه بقیه برنج ها را بر روی گوشت خام بریزید.
کشمش را می توانید در گوشه از قابلمه روی برنج اضافه کنید تا کشمش نیز همراه برنج دم بکشد.
در مرحله آخر، یک فنجان آب بر روی برنج بریزید تا با حرارت ملایم دم بکشد. اضافه کردن آب به برنج، باعث می شود برنج به راحتی دم بکشد و موقع دم کشیدن خشک نشود. البته میزان آب بستگی به نوع برنجی که شما برای دم کردن به کار می برید دارد.
آموزش تهیه ته چین گرمساری با مرغ
ته چین گرمساری را می توانید با روش های مختلفی تهیه و نوش جان کنید و علاوه بر روش بالا با مرغ نیز می توانید ته چین گرمساری بسیار خوشمزه ای تهیه کنید، این ته چین جزو ته چین های بسیار خوشمزه و پرطرفدار استان سمنان و همچنین از مشهورترین نذری های روزهای محرم به ویژه در شهر گرمسار می باشد، در ادامه مطلب دستور تهیه ته چین گرمساری با مرغ را به شما همراهان عزیز آموزش خواهیم داد.
مواد لازم جهت تهیه ته چین گرمساری
- چشم بلبلی : پنج مشت پر
- مرغ : پنج تکه
- برنج : پنج پیمانه
- نمک، فلفل ، سماق و زردچوبه : به مقدار لازم
- پیاز بزرگ : یک عدد
دستور تهیه :
در روش تهیه ته چین گرمساری ابتدا تابه مناسبی را انتخاب کرده سپس مرغ را همراه با پیاز و ادویه داخل تابه گذاشته و اجازه دهید بر روی حرارت کم پیاز سبک شوند و مرغ نیز کمی سرخ شود.
حالا مقداری آب داخل قابلمه گذاشته و بعد از به جوش آمدن، به آن برنج بیفزایید و پس از اینکه برنج مقداری از حالت سفتی خارج شود به آن لوبیا هایی را از قبل کمی پخته اید را بیفزایید سپس آبکش نمایید.
در مرحله بعدی از هر ته دیگ ای که دوست دارید استفاده کرده سپس، یک لایه دو سانتی برنج ته قابلمه گذاشته و بعد به آن مرغ و مخلفات را بیفزایید.
حالا مابقی برنج را افزوده و در صورت تمایل به غذا های ترش لا به لای برنج می توانید لواشک نیز استفاده کند سپس ابتدا حرارت را زیاد کرده و بعد آن را کم کنید.
در مرحله پایانی از نحوه تهیه ته چین گرمساری بسیار خوش طعم اجازه دهید بر روی شعله پخش کن به مدت سه تا چهار ساعت دم بکشد، نوش جان.
نکته : در زمان پخت برنج درب قابلمه را باز نکنید.
حالا ته چین گوشت خوشمزه شما آماده است و می توانید آن را نوش جان کنید. از همراهی شما در تهیه ته چین گرمساری خوشمزه صمیمانه متشکریم. در صورت تمایل برای دیدن انواع ته چین کلیک نمایید.