ماهان شبکه ایرانیان

کنترل آرتریت با کمک تغذیه

التهاب مفصل یا آرتریت (Arthritis)، یک بیماری شایع شامل التهاب مزمن در مفاصل است که بسته به نوع آن باعث بروز درد و آسیب به مفاصل، استخوان‌ها و سایر اعضای بدن می‌شود. آرتروز شایع‌ترین نوع آن است که ۴۰ درصد از مردان و ۴۷ درصد از زنان

کنترل آرتریت با کمک تغذیه

تحریریه زندگی آنلاین : التهاب مفصل یا آرتریت، یک بیماری شایع شامل التهاب مزمن در مفاصل است که بسته به نوع آن باعث بروز درد و آسیب به مفاصل، استخوان‌ها و سایر اعضای بدن می‌شود.

 

آرتریت

التهاب مفصل یا آرتریت (Arthritis)، یک بیماری شایع شامل التهاب مزمن در مفاصل است که بسته به نوع آن باعث بروز درد و آسیب به مفاصل، استخوان‌ها و سایر اعضای بدن می‌شود. آرتروز شایع‌ترین نوع آن است که 40 درصد از مردان و 47 درصد از زنان در طول زندگی خود به آن مبتلا می‌شوند. در همین حال، روماتیسم مفصلی و آرتریت پسوریازیس از شرایط التهابی هستند که به‌عنوان بیماری‌های خودایمنی شناخته می‌شوند و نقرس نیز نوع رایج دیگری از آرتروز التهابی است. تحقیقات نشان می‌دهد مداخلات رژیم غذایی مانند حذف برخی غذاها و نوشیدنی‌ها شدت علائم را در افراد مبتلا به آرتروز التهابی و روماتیسم را کاهش می‌دهد و کیفیت زندگی آنها را بهبود می‌بخشد. به گزارش هلث لاین، در اینجا به معرفی مواد غذایی پرداخته شده که در صورت ابتلا به آرتروز از مصرف آنها باید خودداری کرد.

 بیشتربخوانید:

مرهم تغذیه بر درد پنهان آرتریت

 

 

 

قندهای اضافه شده

افراد باید مصرف قند را بدون توجه به هر چیزی محدود کنند به‌ویژه اگر به آرتریت مبتلا هستند. قندهای اضافه شده در آب‌نبات، نوشابه، بستنی و بسیاری از غذاهای دیگر مانند سس کباب یافت می‌شوند. یک مطالعه روی 217 فرد مبتلا به روماتیسم مفصلی نشان داد از بین 20 ماده غذایی سودا و دسرهای شیرین شده با قند بیشتر در تشدید علائم روماتیسم مفصلی نقش داشته‌اند. علاوه بر این، نوشیدنی‌های شیرین مانند نوشابه خطر ابتلا به آرتریت را به میزان قابل‌توجهی افزایش می‌دهد به‌عنوان‌مثال، در مطالعه‌ای روی هزار و 209 بزرگسال در سنین 20 تا 30 نشان داد افرادی که 5 بار یا بیشتر در هفته نوشیدنی‌های شیرین با فروکتوز می‌نوشیدند 3 برابر احتمال ابتلا به آرتروز نسبت به افرادی که نوشیدنی‌های شیرین شده با فروکتوز مصرف نکرده‌اند در آنها بیشتر است. علاوه بر این، یک مطالعه بزرگ شامل 200 هزار زن نوشیدن نوشابه را با افزایش خطر ابتلا به روماتیسم مفصلی مرتبط دانست.

 

گوشت‌های قرمز و فرآوری شده

برخی تحقیقات گوشت قرمز و فرآوری شده را با التهاب مرتبط می‌دانند که علائم آرتریت را افزایش می‌دهد به‌عنوان‌مثال، رژیم‌های غذایی سرشار از گوشت‌های فرآوری شده و قرمز حاوی سطح بالایی از مارکرهای التهابی مانند اینترلوکین 6، پروتئین واکنش پذیر C و هموسیستئین هستند. مطالعه روی 217 فرد مبتلا به روماتیسم مفصلی در بالا نیز نشان داد گوشت قرمز به‌طور معمول علائم روماتیسم را تشدید می‌کند. علاوه بر این، یک مطالعه روی 25 هزار و 630 نفر نشان داد مصرف زیاد گوشت قرمز یک عامل خطر برای روماتیسم مفصلی محسوب می‌شود. برعکس نشان داده شده است در رژیم‌های گیاهی با حذف گوشت قرمز علائم آن بهبود می‌یابند.

 

غذاهای حاوی گلوتن

گلوتن گروهی از پروتئین‌های موجود در گندم، جو، چاودار و تریتیکاله (محل تلاقی گندم و چاودار) است. برخی تحقیقات آن را به افزایش التهاب مرتبط می‌دانند و نشان می‌دهند حذف گلوتن علائم آرتروز را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، افراد مبتلا به بیماری سلیاک بیشتر در معرض خطر ابتلا به روماتیسم مفصلی قرار دارند. به همین ترتیب افرادی که به بیماری‌های خود ایمنی مانند روماتیسم مفصلی مبتلا هستند شیوع بیماری سلیاک در آنها به طور قابل توجهی بالاتر از دیگران است.

یک مطالعه قدیمی و یک‌ساله روی 66 فرد مبتلا به روماتیسم مفصلی نشان داد یک رژیم غذایی وگان بدون گلوتن به طور قابل توجهی با کاهش فعالیت بیماری التهاب را بهبود می‌بخشد. اگرچه این یافته‌ها امیدوارکننده است، اما تحقیقات بیشتری برای تأیید اینکه آیا رژیم بدون گلوتن به تنهایی برای افراد مبتلا به آرتروز و روماتیسم مفصلی مفید است یا خیر، نیاز است.

بیشتربخوانید:

نقش تغذیه در التهاب مفصل (آرتریت)

غذاهای بسیار فرآوری شده

اقلام فراوری شده فوق‌العاده مانند فست فود، غلات صبحانه و محصولات پخته شده به‌طورمعمول سرشار از دانه‌های تصفیه شده، قند اضافه شده، مواد نگهدارنده و سایر مواد احتمالی التهابی هستند که همگی علائم آرتروز را تشدید می‌کنند. تحقیقات نشان می‌دهد رژیم‌های غربی سرشار از غذاهای بسیار فراوری شده با کمک به التهاب و عوامل خطر مانند چاقی، خطر ابتلا به روماتیسم مفصلی را افزایش می‌دهند. علاوه بر این، در مطالعه‌ای روی 56 فرد مبتلا به روماتیسم مفصلی افرادی که مقادیر بیشتری غذای فراوری شده مصرف می‌کنند عوامل خطر بیماری‌های قلبی از جمله سطوح بالاتر هموگلوبین گلیسیته شده، نشانگر طولانی مدت کنترل قند خون در آنها افزایش می‌یابد. به همین ترتیب، غذاهای فرآوری شده سلامت کلی را به مخاطره می‌اندازد و خطر ابتلا به بیماری‌های دیگر را افزایش می‌دهد.

 

الکل

از آنجا که نوشیدن الکل علائم آرتروز را تشدید می‌کند هر فرد مبتلا به روماتیسم مفصلی باید مصرف آن را محدود یا قطع کند. یک مطالعه روی 278 فرد مبتلا به اسپوندیاوارتریت محوری، آرتریت التهابی که در درجه نخست مفاصل نخاع و ساکروایلیاک را تحت تأثیر قرار می‌دهد مصرف الکل را به افزایش آسیب ساختاری ستون فقرات مرتبط می‌داند، همچنین مطالعات نشان داده است مصرف الکل دفعات و شدت حملات نقرس را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، مصرف مزمن الکل با افزایش خطر ابتلا به آرتروز همراه است اگرچه همه مطالعات ارتباط قابل توجهی بین این دو پیدا نکرده‌اند.

 

روغن‌های گیاهی خاص

رژیم‌های غذایی حاوی چربی‌های امگا 6 و چربی‌های کم امگا 3 علائم آرتروز و روماتیسم مفصلی را تشدید می‌کنند. این چربی‌ها برای سلامتی لازم هستند با این حال، عدم تعادل نسبت امگا 6 به امگا 3 در اکثر رژیم‌های غذایی غربی منجر به افزایش التهاب می‌شود. کاهش مصرف غذاهای سرشار از چربی‌های امگا 6 مانند روغن‌های گیاهی درحالی‌که مصرف غذاهای غنی از امگا 3 مانند ماهی‌های چرب را افزایش می‌دهد علائم آرتروز را بهبود می‌بخشد.

 بیشتربخوانید:

رژیم غذایی در بیماری آرتریت روماتوئید

غذاهای سرشار از نمک

کاهش مصرف نمک انتخاب خوبی برای افراد مبتلا به آرتروز است. غذاهای سرشار از نمک شامل میگو، سوپ آماده، پیتزا، پنیرهای خاص، گوشت‌های فرآوری شده و سایر موارد فراوری شده دیگر است. یک مطالعه روی موش‌ها نشان داد آرتروز در موش‌هایی که رژیم غذایی سرشار از نمک دارند نسبت به رژیم‌های حاوی سطح نرمال نمک شدیدتر است. علاوه بر این، یک مطالعه 62 روزه روی موش‌ها نشان داد یک رژیم غذایی کم نمک در مقایسه با رژیم غذایی با میزان بالای نمک شدت روماتیسم مفصلی را کاهش می‌دهد. موش‌هایی که رژیم کم نمک داشتند از تجزیه غضروف و تخریب استخوان، همچنین مارکرهای التهابی کمتری نسبت به موش‌هایی که رژیم غذایی با نمک بالا داشتند، کمتر بودند. محققان اذعان می‌دارند مصرف زیاد سدیم یک عامل خطر برای بیماری‌های خود ایمنی مانند روماتیسم مفصلی محسوب می‌شوند. مطالعه‌ای روی 18 هزار و 555 نفر مصرف زیاد سدیم را با افزایش خطر ابتلا به روماتیسم مفصلی مرتبط دانست.

 

غذاهایی با محصول نهایی گلیکاسیون  پیشرفته

محصولات نهایی پیشرفته گلیکاسیون، مولکول‌هایی هستند که از طریق واکنش بین قندها و پروتئین‌ها یا چربی‌ها ایجاد می‌شوند. به طور طبیعی در غذاهای حیوانی نپخته وجود دارند و از طریق برخی روش‌های پخت‌وپز نیز تشکیل می‌شوند. غذاهای حیوانی با پروتئین بالا، پرچرب که سرخ یا کباب شده از غنی‌ترین منابع غذایی این گروه محسوب می‌شوند که شامل بیکن، استیک تابه‌ای یا کبابی، مرغ سوخاری و هات‌داگ کبابی است. سیب‌زمینی سرخ‌کرده، پنیر آمریکایی، مارگارین و سس مایونز نیز سرشار از گلیکاسیون پیشرفته هستند. وقتی گلیکاسیون پیشرفته در بدن تجمع می‌یابد استرس اکسیداتیو و التهاب ایجاد می‌شود. استرس اکسیداتیو و تشکیل گلیکاسیون پیشرفته با پیشرفت بیماری در افراد مبتلا به آرتروز مرتبط است. در حقیقت، افراد مبتلا به آرتروز التهابی میزان بالاتری از گلیکاسیون پیشرفته در بدن خود نسبت به افراد بدون آرتروز نشان داده‌اند. تجمع گلیکاسیون پیشرفته در استخوان‌ها و مفاصل نیز در ایجاد و پیشرفت آرتروز نقش دارند. جایگزینی غذاهای با گلیکاسیون پیشرفته با غذاهای مغذی و کامل مانند سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و ماهی باعث کاهش بار کل گلیکاسیون پیشرفته در بدن می‌شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان