پیراشکی مرغ غذاهای فرنگی خوشمزه و لذیذ است که شما می توانید آن را در منزل به راحتی بپزید. در طرز تهیه پیراشکی مرغ اگر تمایل دارید خمیر پیراشکی را خودتان در منزل آماده کنید بهتر است ابتدا برای تهیه خمیر اقدام نمایید و بعد از آماده سازی مواد اولیه پیراشکی را درون فر قرار دهید تا بپزد یا آن را سرخ کنید.
پیراشکی گوشت، پیراشکی مرغ و پیراشکی سبزیجات از انواع روش ها برای پخت این نوع غذای فرنگی می باشند و اگر شما تمایل دارید در پخت پیراشکی تنوع ایجاد کنید، بهتر است برای مواد میانی آن از سبزیجات و انواع گوشت و … استفاده نمایید. در ادامه با دو روش از طرز تهیه پیراشکی با مرغ آشنا می شوید.
مواد لازم چهت تهیه خمیر پیراشکی
- آرد : سه پیمانه
- روغن : 1/2 پیمانه
- خمیر مایه : یک قاشق غذاخوری
- شکر : یک قاشق مرباخوری
- نمک : یک قاشق مرباخوری
- تخم مرغ : یک عدد
- شیر : یک پیمانه
مواد لازم برای تهیه مواد میانی پیراشکی
- زرده تخم مرغ برای رومالی کردن پیراشکی : یک عدد
- سینه مرغ : یک عدد یا 1/2 سینه مرغ
- سیر : دو حبه
- پیاز بزرگ : 1 عدد
- فلفل دلمه ای رنگی خرد شده : 1.5 پیمانه
- فلفل و نمک : به مقدار لازم
- زردچوبه و ادویه دلخواه : به مقدار لازم
طرز تهیه پیراشکی مرغ در منزل
ابتدا باید خمیر پیراشکی را تهیه کنید و برای تهیه خمیر درون ظرفی بزرگ همه مواد خشک را با یکدیگر ترکیب نمایید سپس وسط مواد را گرد کنید و تخم مرغ و روغن را در وسط مواد خشک بریزید و با کمک نوک انگشت مقداری مواد را هم بزنید و آب را به ترکیب مواد بیفزایید تا خمیر یکنواختی ایجاد شود و به مدت نیم ساعت روی خمیر را بپوشانید تا خمیر به اصطلاح ور بیاید.
در ابتدا سینه مرغ را خرد کنید و ساقه کرفس و پیاز را هم خرد نمایید سپس پیاز را درون تابه به همراه مقداری روغن تفت دهید و ساقه کرفس و سینه مرغ را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. فلفل دلمه ای رنگی خرد شده را نیز به مواد بیفزایید و مقداری تفت دهید و فلفل و نمک و ادویه مخصوص و زردچوبه را به مواد میانی پیراشکی بیفزایید.
در این مرحله از طرز تهیه پیراشکی مرغ بعد از اینکه خمیر به خوبی ورز آمد گلوله هایی را به اندازه یک نارنگی کوچک از خمیر پیراشکی بردارید و با کمک وردنه گلوله ها را باز کنید و اگر دستگاه مخصوص دارید می توانید یک طرف خمیر را مدل دهید.
پنیر خامه ای را در قسمت دیگر خمیر که مدل برش نخورده بمالید.
مخلوط سینه مرغ را روی پنیر خامه ای قرار دهید.
پیراشکی را بپیچید.
پیراشکی های پیچیده شده را درون سینی فر که از قبل اطراف و درون آن را چرب کرده اید قرار دهید.
یک عدد زرده تخم مرغ و روغن را درون ظرفی مناسب با یکدیگر ترکیب کنید و با برس مخلوط این مواد را روی خمیر پیراشکی بمالید و در صورت تمایل می توانید روی پیراشکی ها سیاه دانه یا کنجد بپاشید همچنین می توانید برای طعم بهتر پیراشکی ها روی آن ها پودر آویشن یا پودر پاپریکا بپاشید.
سینی فر را در وسط فر با دمای 210 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه قرار دهید تا پیراشکی ها بپزند و در این مدت حواستان به پیراشکی ها باشد تا نسوزند.
مواد لازم
- سینه مرغ/ یک عدد
- پیاز متوسط/ 2 عدد
- سیب زمینی/ 3 عدد
- فلفل دلمه ای/ نصف فلفل
- پنیر پیتزا/ مقداری
- جعفری خرد شده/ 200 گرم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، زعفران/ به مقدار لازم
- سیر/ 2 حبه (یک قاشق چای خوری پودر سیر)
- خمیر نانوایی یا خمیر پیراشکی آماده
دستور تهیه پیراشکی مرغ با خمیر آماده
در ابتدا مرغ را به همراه یک عدد پیاز، پودر سیر، فلفل سیاه و زردچوبه بپزید و سپس مرغ پخته شده را ریش ریش کنید.
سپس قارچ، سیب زمینی، فلفل دلمه ای و پیاز را به شکل نگینی خرد کنید و بعد سیب زمینی را جداگانه سرخ کرده و مرغ را به آن بیفزایید. قارچ را نیز جداگانه تفت دهید و اجازه دهید آب قارچ به طور کامل تبخیر شود.
در داخل تابه ای دیگر پیاز را سرخ کنید و بعد از طلایی شدن، فلفل دلمه ای (ترجیحا فلفل رنگی) را افزوده و تفت دهید، سپس زردچوبه را اضافه کنید.
بعد از سرخ شدن پیاز و فلفل دلمه ای آن را به مخلوط مرغ و سیب زمینی بیفزایید و یعد از افزودن یک قاشق رب گوجه فرنگی، فلفل سیاه و زعفران، همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید. به اندازه یک پیاله کوچک آب به مواد افزوده و در صورت وجود آب قارچ، می توانید آن را حذف کنید.
در روغن اضافی تابه، جعفری را نیز تفت دهید و آن را به مواد پیراشکی بیفزایید، افزودن جعفری به غذا طعم عالی ایجاد می کند. همچنین می توانید دو قاشق از آن را نگه دارید و مقداری رب گوجه فرنگی به آن افزوده و سپس کنار بگذارید.
اجازه دهید، مواد پیراشکی بعد از آماده شدن کمی خنک شوند. اکنون از خمیر آماده به اندازه یک زردآلو و یا کمی بزرگتر بردارید، سپس سطح کار خود را آرد بپاشید، اکنون خمیر را روی آن با وردنه خوب پهن کنید، یک قاشق از مواد پیراشکی و مقدار کمی پنیر پیتزا را روی سطح بریزید و سپس خمیر را با قالب یا با دست بپیچید.
در این مرحله از طرز تهیه پیراشکی مرغ، به جعفری که قبلا کنار گذاشته بودید، یک زرده تخم مرغ افزوده و به خوبی هم بزنید، سپس با استفاده از فرچه آشپزی بر روی پیراشکی های پیچیده شده را از مواد آغشته کنید.
در مرحله آخر، پیراشکی ها را در داخل فر که از قبل در دمای 160 درجه سانتی گراد روشن و گرم شده است، گذاشته و 20 دقیقه صبر کنید تا طلایی رنگ شود، برای طلایی و خوش رنگ شدن سطح کار نیز می توانید به مدت 3 تا 5 دقیقه گریل فر را روشن کنید، البته مواظب باشید که پیراشکی ها نسوزد.
نکات طلایی برای پخت بهتر پیراشکی
- توجه داشته باشید که برای طرز تهیه خمیر پیراشکی آرد باید به مقداری باید که خمیر به دست های شما نسچبد و میزان آردی که در مواد لازم ذکر شد حدودی است.
- در دستور تهیه مواد میانی می توانید از فلفل دلمه های رنگی نظیر نارنجی و قرمز و زرد و … استفاده نمایید.
- استفاده از پنیر خامه ای در دستور تهیه پیراشکی مرغ به ذائقه شما بستگی دارد.
- در صورت تمایل می توانید برای تهیه مواد میانی سینه مرغ را چرخ کنید یا آن را به صورت ریز خرد نمایید.
- برای پخت پیراشکی می توانید از فر استفاده کنید یا آن را درون روغن سرخ کنید.
- اگر تمایل دارید پیراشکی ها را درون روغن سرخ کنید بهتر است از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید.
در این مطلب با طرز تهیه پیراشکی مرغ آشنا شدید که امیدواریم از طعم بی نظیر آن نهایت لذت را ببرید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده خود سپری نمایید. برای یادگیری پخت انواع پیراشکی نیز می توانید در اینجا کلیک کنید.