شیرینی از انواع خوراکی های خوشمزه و پرطرفدار می باشد و اگر شما به شیرینی پزی علاقه مند هستند بهتر است دستور تهیه انواع شیرینی ها را یاد بگیرید و شیرینی هایی متنوع را در منزل بپزید. شیرینی والوان دارای طعمی متفاوت می باشد و برای طرز تهیه شیرینی والوان ابتدا باید خمیر ورقه ای را آماده کنید سپس قسمت داخلی شیرینی را به کمک کرم می توانید پر کنید.
برای پخت شیرینی می توانید از دستورات مختلف نظیر شیرینی والوان و شیرینی زبان و شیرینی نان قندی و شیرینی گردویی و … استفاده نمایید و در پخت شیرینی خانگی تنوع ایجاد کنید.
مواد لازم برای قسمت میانی شیرینی
- پودر قند : 1/2 پیمانه
- شربت قوام آمده : 1/4 پیمانه
- انواع کرم : دو پیمانه
- ترافل : به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه خمیر ورقه ای
- آرد : 8 و 1/4 پیمانه
- روغن صاف مخصوص قنادی : 1.5 پیمانه + دو قاشق سوپخوری
- نمک : 1/8 قاشق چایخوری
- جوهر لیمو : 1/4 قاشق چایخوری
- آب : 1 و 1/3 پیمانه
- تخم مرغ : یک عدد
- روغن مایع : 1/3 پیمانه
- تقویت کننده آرد : یک قاشق چایخوری
طرز تهیه شیرینی والوان خوشمزه و خوش طعم در منزل
برای تهیه خمیر این نوع شیرینی ابتدا روغن قنادی از الک مویی رد نمایید و مقدار کمی آرد روی روغن بپاشید و روغن را درون نایلون قرار بدهید و به کمک وردنه آنرا به ابعاد 15*20 سانت باز نمایید سپس در جای خنک قرار بدهید.
جوهر لیمو را به کمک مقداری آب مخلوط کنید سپس آن را هم بزنید و نمک را به مخلوط جوهر لیمو اضافه نمایید و به هم زدن ادامه بدهید تا نمک و جوهر لیمو حل شوند. تخم مرغ ها را به مخلوط جوهر لیمو بیفزایید و هم بزنید تا کف کنند سپس باقی مانده آب و روغن مایع را به مخلوط مواد بیفزایید و به کمک همزن دستی مواد را هم بزنید تا کف کنند. آرد و تقویت کننده آرد را با یکدیگر ترکیب نمایید و مخلوط آرد را سه بار الک کنید و به مخلوط مواد کم کم بیفزایید و به کمک دست خمیر شیرینی را ورز بدهید.
توجه داشته باشید باید مقدار کمی از آرد را نگه دارید و در صورت لزوم در آخر کم کم به خمیر بیفزایید. خمیر را باید به مدت 10 دقیقه ورز دهید تا نرم و لطیف شود همچنین خمیر باید مقدار کمی چسبندگی داشته باشد.
درون همان ظرف خمیر را گرد نمایید و روی آن مقدار کمی آرد بپاشید و به مدت 5 دقیقه اجازه بدهید تا خمیر استراحت کند. روی سطح کار مقداری آرد بپاشید و خمیر را به کمک وردنه به صورتی پهن کنید که وسط آن از قسمت های کنار ضخیم تر باشد. سپس روغن قنادی را که از قبل آماده کرده اید در وسط خمیر قرار بدهید و خمیر را از چهار جهت تا بزنید و دوباره روی خمیر مقداری آرد بپاشید. سپس خمیر را به مدت 5 دقیقه استراحت دهید و همه آردها را به کمک برس از پشت خمیر شیرینی پاک نمایید.
در مرحله بعدی طرز تهیه شیرینی والوان روی شیشه کمی آرد بپاشید و خمیر را پشت و رو نمایید و به کمک ورنه از قسمت عرض و طول خمیر را فشار بدهید تا خمیر به قطر یک سانت باز شود و در هر مرحله خمیر را باید سه بار به کمک وردنه پشت و رو نمایید. سپس خمیر را پنج لا تا زده و مجددا خمیر را به مدت 5 دقیقه استراحت بدهید و جهت خمیر را عوض نمایید و عمل باز کردن خمیر را سه تا چهار بار انجام بدهید تا روغن به خوبی به خورد خمیر برود.
خمیر را به قطر یک سانت باز نمایید و قالب بزنید توجه داشته باشید که تعداد قالب های زده شده باید زوج باشند سپس وسط نیمی از قالب ها را با قالب کوچک تر سوراخ نمایید ولی تکه ای که قالب زده اید را از خمیر جدا نکنید زیرا از آن به عنوان کلاهک استفاده می شود سپس روی خمیرها را به کمک قلمو موی خیس مقداری مرطوب نمایید و آن ها را درون سینی شیرینی پزی قرار بدهید سپس خمیر دوم را که وسط آن را سوراخ کرده اید روی خمیر ها قرار بدهید در صورتی که تمایل دارید روی شیرینی ها طلایی شود باید روی آن ها شربت قوام آمده یا پودر قند بمالید.
سینی را درون فر با درجه حرارت 200 درجه سانتیگراد به مدت 10 دقیقه قرار بدهید سپس بدون باز کردن درب فر حرارت را تا 100 درجه کاهش بدهید و به مدت 25 تا 30 دقیقه دیگر صبر کنید تا شیرینی ها به صورت کامل پخته شوند و بعد از اینکه قسمت زیر و روی شیرینی ها طلایی شد سینی را از درون فر بیرون آورید و شیرینی ها را در مکانی مناسب قرار بدهید تا خنک شوند سپس کلاهک شیرینی را بردارید و قسمت داخلی آن را با کرم یا خامه فرم گرفته پر نمایید سپس کلاهک را روی شیرینی قرار بدهید و با ترافل این شیرینی خوشمزه را تزیین نمایید.
نکات طلایی برای پخت بهتر شیرینی والوان
- توجه داشته باشید که طرز تهیه شیرینی والوان باید آرد را به خوبی الک نمایید.
- بعد از گذشت 10 دقیقه از پخت شیرینی باید دمای فر را کم کنید تا از سوختن شیرینی ها جلوگیری شود.
- قبل از شروع به تهیه مایع شیرینی فر را روی دمای ذکر شده تنظیم کنید تا داغ شود.
- خمیر شیرینی را به خوبی به کمک وردنه صاف و یکدست نمایید.
- شیرینی ها را با فاصله ای مناسب درون سینی شیرینی پزی قرار بدهید تا از چسبیدن خمیرهای شیرینی به یکدیگر جلوگیری شود.
- بعد از پخت شیرینی و خنک شدن آن می توانید شیرینی ها را برای سرو درون ظرفی مناسب بچینید سپس آن ها را تزیین نمایید.
- به دلیل داشتن خامه و کرم روی ظرف حاوی شیرینی سلفون بکشید سپس ظرف را درون یخچال نگه داری کنید.
- در صورت تمایل می توانید تعدادی از شیرینی ها را با کرم پر نمایید و تعدادی از شیرینی ها را هم با خامه فرم گرفته پر نمایید.
- برای خوشمزه تر شدن شیرینی بهتر است روی خمیرها شربت قوام آمده را بزنید.
در این مطلب با طرز تهیه شیرینی والوان آشنا شدید که امیدواریم از تهیه این شیرینی خوشمزه در منزل نهایت بهره را برده باشید و لحظات خوب و خوشی را در کنار خانواده تان سپری کرده باشید.