کماچ سهن از انواع سوغاتی های معروف کرمان می باشد که دارای طعم و مزه بی نظیری است. برای طرز تهیه کماچ سهن ابتدا باید خمیر مخصوص آن را تهیه کنید و بعد از آماده سازی مواد میانی اقدام به پخت شیرینی نمایید.
شیرینی از انواع خوراکی های خوشمزه و خوش طعم می باشد که برای پخت آن روش های مختلف نظیر گل مینا و نان قندی و کماچ سهن و … وجود دارد و اگر شما به پخت شیرینی در منزل علاقه مند می باشید بهتر است از تهیه این نوع شیرینی ها غافل نشوید.
مواد لازم برای تهیه خمیر
- آرد جوانه گندم یا سمنو : نیم کیلوگرم
- آرد سفید : نیم کیلوگرم
- روغن جامد : نیم کیلوگرم
- خمیر مایه : یک قاشق مرباخوری
- زردچوبه : نصف قاشق غذاخوری
- سیاه دانه : یک قاشق غذاخوری
- آب ولرم : به مقدار لازم
مواد میانی شیرینی
- خرما : یک کیلوگرم
- پودر دارچین : یک قاشق غذاخوری
- زنجبیل : یک قاشق غذاخوری
- پسته : نصف پیمانه
- گردو : نصف پیمانه
- پودر هل : به مقدار لازم
- پودر جوز هندی و پودر میخک : به مقدار لازم
طرز تهیه کماچ سهن در منزل
برای تهیه مواد میانی ابتدا هسته خرماها را جدا کنید سپس خرماها را با گردو و پسته و دارچین و زنجبیل و پودر هل و پودر میخک و پودر جوز هندی درون دستگاه غذاساز یا چرخ گوشت بریزید تا به خوبی نرم شوند.
برای تهیه خمیر شیرینی ابتدا خمیر مایه را به همراه 1/2 پیمانه آب ولرم و 1/2 قاشق غذاخوری شکر درون ظرفی مناسب بریزید و به مدت 15 دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه به عمل آید سپس آرد سفید و آرد سهن درون ظرفی بزرگ با یکدیگر ترکیب نمایید و خمیر مایه و سیاه دانه و زردچوبه به مخلوط آرد بیفزایید.
روغن جامد گرم شده را به مخلوط مواد بیفزایید و مواد را هم بزنید سپس آب را به صورت آرام آرام به مخلوط خمیر بیفزایید و خمیر را ورز بدهید سپس خمیر را به مدت 60 دقیقه در دمای محیط قرار بدهید.
برای پخت شیرینی به اندازه یک گردو از مواد میانی را بردارید سپس خمیر را پهن کنید و مقداری از مواد میانی را در وسط خمیر قرار بدهید. خمیر را ببندید به صورت که هیچ درز و شکافی در خمیر دیده نشود و روی سطح خمیر مهر دلخواه خود را بزنید.
درون تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید و تابه را روی حرارت گاز قرار بدهید و بعد از اینکه روغن داغ شیرینی ها را درون روغن سرخ کنید.
در صورت تمایل می توانید این نوع شیرینی را درون فر بپزید که در این صورت باید ابتدا سینی فر را چرب و آردپاشی نمایید سپس خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم نمایید و یگ قسمت از خمیر را در کف سینی مخصوص فر پهن نمایید توجه داشته باشید که ضخامت خمیر نباید زیاد یا کم باشد.
مخلوط خرما را روی خمیر پخش نمایید و قسمت دوم خمیر را روی لایه خرما پهن نمایید سپس به کمک چاقو خمیر را به شکل لوزی برش بزنید و سینی را درون فر که از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کرده اید به مدت 45 دقیقه قرار بدهید تا شیرینی ها پخته شوند. بعد از گذشت مدت زمان ذکر شده گریل فر را به مدت چند دقیقه روشن کنید تا روی سطح شیرینی ها طلایی شود.
شیرینی های محلی پخته شده را درون ظرفی مناسب برای سرو بچینید و بعد از خنک شدن شیرینی ها می توانید روی آن ها پودر قند و پودر پسته و … بریزید.
در این مطلب آموزش مراحل پخت کماچ سهن را در اختیار شما عزیزان قرار دادیم که امیدواریم از طعم بی نظیر این شیرینی کرمانی نهایت لذت را برده باشید.