تغذیه در طب سنتی (۵)

نگاه داشتن دانه انار همراه قسمت سفید آن در دهان به ویژه اگر معده به سردی‌جات حساس باشد، برای کاهش تهوع و ویار مفید است.

تغذیه در طب سنتی (5)

 در صورتی که فرد باردار به ویار شدید مبتلا می‌باشد، استفاده از برخی میوه‌ها با طعم ملس (نه شیرین و نه ترش) مانند انار ملس، سیب و به ملس به کاهش تهوع و استفراغ کمک می‌کند. توصیه می‌شود انار حتما با قسمت‌های سفید داخلی آن (اصطلاحا پیه انار) خورده شود، به ویژه در افرادی که به ویار شدید مبتلا می‌باشند و یا تمایل به خوردن خاک، مهر و برنج خام دارند. نگاه داشتن دانه انار همراه قسمت سفید آن در دهان به ویژه اگر معده به سردی‌جات حساس باشد، برای کاهش تهوع و ویار مفید است.

 مصرف سنجد کمی نارس و یا خرمای کمی نارس، خرمالوی خیلی کامل نرسیده، ‌به یا سیب خوب نرسیده و کمی ترش نیز می توانند برای کاهش ویار مفید ‌باشند. توصیه می‌شود صبح ناشتا یک تکه کوچک از این موارد (سیب، به، انار، خرما یا سنجد) خورده شود.

در زمان‌های قدیم، این مواد را می‌کوبیدند و ضمادی خمیری شکل تهیه نموده و آن را روی پارچه‌ای پهن می‌کردند و چند دقیقه در بالا و سمت چپ شکم افراد باردار قرار می‌دادند. این ضماد حالت جمع کنندگی دارد و با ایجاد انقباض مختصر در معده و دریچه فوقانی آن می‌تواند به کاهش ترش کردن و تهوع کمک نماید.

 نوعی دیگر از تهیه مواد غذایی در این دوران، برشته کردن است. توصیه می‌شود میوه به را رنده کرده، تفت داده و شخص باردار چند دقیقه در دهان نگاه دارد یا بجود. همچنین می‌توان آن را دم کرد و به صورت چای (چای به) میل نمود.  استفاده از مربای گل قند (گل‌انگبین) که از گل محمدی و قند تهیه شده نیز مفید می‌باشد.

 توصیه می‌شود در این دوران قدری از موادی که رو به ترشی هستند استفاده شود (به ویژه افراد دارای مزاج گرم). مسلما این دستور برای افراد سرد مزاج یا با معده‌های سرد و رطوبتی مصداق ندارد.

 استفاده از رب برخی از میوه‌ها مانند انار یا غوره که خیلی ترش نباشد (یا همراه با عسل) به ویژه برای کسانی که به ویار مبتلا می‌باشند، مفید است.

 در افرادی که مشکلات معده و نفخ دارند، می توانند از این دستور بهره ببرند. مقداری (حدود 1 قاشق غذاخوری) زیره سیاه یا سبز را بگذارند در یک لیوان سرکه حدود یک شبانه روز بماند (خیس بخورد) و بعد زیره خارج و خشک شود.

سپس با مقدار کمی (به اندازه یک نخود) کندور همراه با سبزی‌های معطر مانند مرزه در هاون کوچک نیم‌کوب کرده و از این پودر 1 ربع تا 20 دقیقه بعد از وعده‌های غذایی به مقدار 1قاشق چایخوری تا 1 قاشق مرباخوری میل نمایند. رعایت این دستور به ویژه بعد از مصرف غذاهای سرد می تواند به کاهش نفخ و سنگینی معده کمک نماید.

  روش دیگر اینست که 2 قاشق غذاخوری زیره سبز را با 3 تا 4 قاشق غذاخوری شکر پودر نموده  (این پودر به اندازه مصرف چند روز می‌باشد) و 15 تا 20 دقیقه بعد از غذا، به میزان 1 قاشق چایخوری از این پودر را با آب دهان آرام آرام میل کنند. استفاده از این پودر در کاهش نفخ و مشکلات گوارشی مفید است.

همچنین می‌توان در تهیه آن از تخم گشنیز هم استفاده کرد. مصرف آن برای افرادی که بعد از غذا خوردن احساس سنگینی و بخار و گاز و سنگینی در مغز و سرشان می‌کنند (حالت منگی بعد غذا)، مفید است.  توصیه می‌شود خانم‌های باردار از مصرف غذاهای چرب و سرخکرده اجتناب نمایند چون هضم آن ها سخت است.

 توصیه می‌شود خانم‌های باردار به هنگام تشنگی، آب را ناگهان و به مقدار زیاد سر نکشند، بلکه یک فنجان آب (سرد نباشد) را جرعه جرعه بنوشند.

 

 

 

برای خواندن بخش اول- تغذیه در طب سنتی- اینجا کلیک کنید.

برای خواندن بخش دوم- تغذیه در طب سنتی- اینجا کلیک کنید.

برای خواندن بخش سوم- تغذیه در طب سنتی- اینجا کلیک کنید.

برای خواندن بخش چهارم- تغذیه در طب سنتی- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان