ماهان شبکه ایرانیان

جزئیات تحریم احتمالی علیه روسیه اعلام شد

آمریکا در تدارک جنگ چریکی

دنیای‌اقتصاد: دولت جو بایدن و متحدانش در حال تهیه یکسری از تنبیهات مالی، فناوری و تحریم‌های نظامی علیه روسیه هستند و می‌گویند که بلافاصله پس از اشغال اوکراین از سوی روسیه آنها را اعمال خواهند کرد، به امید اینکه ولادیمیر پوتین بداند که عبور از مرز یک کشور دیگر چه هزینه سنگینی دارد

چنین حرکاتی به ندرت از قبل اطلاع داده می‌شود. اما با نزدیک شدن به مذاکرات – و در خطر بودن سرنوشت مرزهای اروپا پس از جنگ سرد و حضور نظامی ناتو در این قاره – مشاوران بایدن می‌گویند که تلاش می‌کنند به پوتین نشان دهند که دقیقا با چه چیزی در داخل و خارج از کشور مواجه خواهند شد. مشاوران بایدن امید دارند این هشدار در هفته‌های آینده بر تصمیمات پوتین تاثیر بگذارد. مذاکرات روز دوشنبه توسط معاون وزیر امور خارجه، وندی آر.شرمن، دیپلمات باتجربه که بر سر توافق هسته‌ای سال 2015 با ایران مذاکره کرده است، انجام خواهد شد. انتظار می‌رود مقامات روسی بر خواسته‌های خود برای «ضمانت‌های امنیتی» از جمله ممنوعیت استقرار هرگونه موشک در اروپا که می‌تواند امنیت روسیه را مورد تهدید قرار دهد و استقرار تسلیحات یا نیروها در کشورهای شوروی سابق که پس از فروپاشی دیوار برلین به ناتو پیوسته‌اند، فشار بیاورند. پوتین همچنین خواستار پایان دادن به گسترش ناتو است؛ از جمله این خواسته را دارد که اوکراین هرگز به اتحاد هسته‌ای نپیوندد. درحالی‌که دولت بایدن گفته که مایل است درباره همه نگرانی‌های امنیتی روسیه بحث کند -و فهرست بلندبالایی هم تهیه شده است- این خواسته‌ها به منزله از بین بردن معماری امنیتی اروپا است که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی ساخته شده است. روز چهارشنبه، اعضای ائتلاف ناتو با روسیه در بروکسل دیدار خواهند کرد. روز بعد از آن در وین، مقامات اوکراینی نیز برای اولین‌بار برای گفت‌وگو در سازمان امنیت و همکاری اروپا به میز مذاکره خواهند پیوست. اما با 57 عضو، این گروه آن‌قدر بزرگ است که کمتر کسی انتظار مذاکره جدی را دارد. دیپلمات‌های آمریکایی نگرانند که پس از این هفته توفانی، روس‌ها اعلام کنند که نگرانی‌های امنیتی آنها برآورده نشده است و از شکست مذاکرات به‌عنوان توجیهی برای اقدام نظامی استفاده کنند.

 آنتونی جی.بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه گفت: «هیچ‌کس نباید تعجب کند که روسیه به بهانه‌ای بگوید که تحریک شده است و سپس سعی کند از آن برای توجیه مداخله نظامی استفاده کند.» بلنیکن سپس هشدار داد که این‌بار ما به روسیه گفته‌ایم که در صورت ادامه دادن مسیر قبلی از چه امکاناتی برای مقابله استفاده خواهیم کرد؛ از جمله اقدامات سنگین اقتصادی که هرگز پیش از آن با روبه‌رو نبوده است. با این حال این هشدار ممکن است یادآور خاطرات تلخ دوران باراک اوباما در سال 2014 باشد که همین لفاظی‌ها صورت گرفت؛ اما به یک واکنش بسیار ملایم در هنگام تصرف شبه‌جزیره کریمه از سوی روس‌ها ختم شد. در آن زمان، پوتین با الحاق کریمه و دامن زدن به جنگ نیابتی در شرق اوکراین، جهان را شگفت‌زده کرد. اکنون مقامات آمریکایی می‌گویند که در تلاش هستند از اشتباهات گذشته خود درس بگیرند.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان