فندق به دلیل خواص بیشماری از قبیل بهبود بیماری های همچون ms و سنگ کلیه و نقرس، کاهش فشار خون، سلامتی پوست ومو، تنظیم قاعدگی و درد های ناشی از قاعدگی در زنان و بسیاری موارد دیگر نقش موثری در سلامتی بدن انسان دارد. لذا استفاده از فندق در شیرینی که علاوه بر لذت خوردن شرینی فندقی، بهره مندی از مزایای کامل فندق به عنوان یک میان وعده مفید، بسیار حائز اهمیت می باشد. در ادامه با طرز تهیه شیرینی فندقی آشنا می شوید.
مواد لازم
در دستور پخت شیرینی فندقی خوشمزه که به راحتی می توان در منزل تهیه کرد به مواد زیر نیاز دارد:
- آرد/ 125 گرم
- کره/ 50 گرم
- پودر شکر/ 50 گرم
- زردهی تخممرغ/ 2 عدد
- سفیده ی تخممرغ/ 1 عدد
- خامهی صبحانه/ 1 قاشق سوپ خوری
- پودر کاکائو/ 1 قاشق سوپ خوری
- وانیل/ یک چهارم قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر/ یک چهارم قاشق چای خوری
- نمک/ یک هشتم قاشق چای خوری
- فندق/ به مقدار نیاز
- شکلات سفید و یا تخته ای/ به میزان لازم
طرز تهیه شیرینی فندقی
ابتدا با استفاده از همزن برقی پودر شکر و کره را درون یک ظرف کاملا به هم بزنید تا یکدست گردد. سپس 2 عدد زرده تخم مرغ به همراه وانیل را به آن اضافه کرده و مواد را دوباره مخلوط نماید.
آنگاه یک قاشق سوپ خوری از آرد را با خامه مخلوط نماید و آن را به مواد از قبل آماده شده اضافه کنید. حالا پودر کاکائو، بیکینگ پودر، نمک و مابقی آرد را به مواد بیفزائید و خوب به هم بزنید تا خمیر یکدست شود.
اکنون خمیر آماده شده را درون کیسه فریز(نایلونی) قرار دهید و آن را درون یخچال بگذارید.
پس از گذشت 1 ساعت خمیر را از یخچال بیرون آورید و برای برش خمیر به شکل دلخواه، آن را روی سطحی که از قبل مقداری آرد به آن پاشیده اید، به عرض(ضخامت) سه میلی متر خمیر را باز کنید.
داخل سینی شیرینی پزی را با مقدار کمی روغن چرب نماید و برش های خمیر را درون سینی، با فاصله ای منظم کنار یک یکدیگر بچینید.
در این مرحله از طرز تهیه شیرینی فندقی، سفیده تخم مرغ را داخل یک ظرف با چنگال هم بزنید و با استفاده از یک قلم مو، سفیده هم زده را بر روی برش های خمیر بمالید و در مرکز هریک از آن ها یک عدد فندق بگذارید.
سپس سینی را درون فر گرم کرده بگذارید، که دمای آن باید 180 درجه سانتی گراد باشد. مدت زمان پخت برای این شیرینی 20 الی 25 دقیقه است.
در مرحله آخر، شکلات سفید و یا تخته ای(با توجه به سلیقه خود) آب کنید و از آنن برای تزئین سطح شیرینی استفاده نماید.
دستور پخت شیرینی فندقی ساده
شیرینی فندقی از شیرینی های خوشمزه با با طعم فندق است که می توانید به آسانی آن را در منزل تهیه کرده و به عنوان یک عصرانه لذیذ با قهوه یا چای نوش جان کنید، این شیرینی محصول کشور ترکیه است، در اینجا روش پخت شیرینی فندقی ساده را یاد می گیرید.
مواد لازم
- کره یا مارگارین/ 250 گرم
- پودر قند/ سه و نیم قاشق غذا خوری
- فندق خرد شده/ یک لیوان
- بکینگ پودر/ یک چهارم قاشق چای خوری
- وانیل/ یک چهارم قاشق چای خوری
- آرد/ 3 لیوان
روش تهیه شیرینی فندقی
برای تهیه این شیرینی فندقی ساده، در ابتدا یک لیوان فندق خرد شده را در داخل تابه ای بریزید و آن را بر روی حرارت به مدت 5 دقیقه تفت دهید، سپس آن را کنار بگذارید تا خنک شود.
سپس در داخل یک کاسه، کره (مارگارین) که به دمای اتاق رسیده است بریزید و بعد از افزودن پودر قند به آن تفت دهید، وانیل و آرد را نیز کم کم و به تدریج به آن بیفزایید تا حالت خمیری درست شود و به دست نچسبد، اکنون آن را خوب ورز دهید.
بعد از آماده شدن خمیر شیرینی، در اندازه های گردو از خمیر جدا کنید و بعد از گرد کردن، مقداری روی آنها را پهن کنید، سپس این خمیر های شیرینی را داخل سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده، بچینید.
حال سینی را در داخل فر که از قبل بر روی دمای 160 درجه سانتیگراد تنظیم کرده و گرم شده است، قرار دهید، حدود 20 دقیقه صبر کنید، توجه داشته باشید که روی شیرینی ها باید سفید بماند، برای اطمینان از پخت شیرینی ها، زیر آنها را نگاه کنید، اگر طلایی رنگ شده باشند، یعنی آماده شده اند.
سپس شیرینی های فندقی را از فر بیرون آورید و بعد از سرد شدن، روی آنها را پودر قند بپاشید و اکنون می توانید آنها را برای سرو آماده کنید و با چای و قهوه نوش جان کنید.
همانطور که در بالا طرز پخت شیرینی فندقی را مشاهده نمودید، برای آشنای با طرز پخت انواع شیرینی از قبیل طرز تهیه شیرینی شکلاتی، شیرینی دانمارکی، شیرینی سوئدی، شیرینی گل مینا و … می توانید به قسمت آشپزی بخش شیرینی و کیک مراجعه نماید.