شیرینی یکی از مهم ترین تنقلات برای پذیرایی از مهمان ها در عید نوروز است و اگر شما از آن دسته از خانم هایی هستید که به پخت انواع شیرینی های خانگی در منزل علاقه مند می باشید بهتر است از طرز تهیه شیرینی های مخصوص عید نوروز غافل نشوید.
طرز تهیه شیرینی عید نوروز با 7 دستور مختلف و بی نظیر
شیرینی نارگیلی و شیرینی گردویی و شیرینی نخودچی و شیرینی برنجی و شیرینی بهشتی و … از انواع شیرینی های مخصوص عید نوروز هستند و شما می توانید با پخت این شیرینی های متنوع در منزل پذیرایی باشکوهی را از مهمانی های نوروزی خود داشته باشید. در ادامه طرز تهیه شیرینی های مخصوص عید نوروز با 7 دستور مختلف را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم.
1. دستور تهیه شیرینی نارگیلی
مواد لازم
- پودر نارگیل : 125 گرم
- آرد سفید : یک قاشق غذاخوری
- پودر شکر : 250 گرم
- سفیده تخم مرغ : سه عدد
- لیمو ترش : نصف قاشق چایخوری
- وانیل : 1/8 قاشق چایخوری
طرز تهیه شیرینی نارگیلی در منزل
برای تهیه شیرینی نارگیلی ابتدا تخم مرغ ها را بشکنید و سفیده و زرده آن ها را جدا نمایید سپس سفیده های تخم مرغ را درون ظرفی مناسب بریزید و به کمک همزن آن ها را هم بزنید تا سفت و کشدار شوند.
پودر نارگیل را به سفیده ها بیفزایید و به خوبی با آن ها ترکیب نمایید.
سپس یک قاشق آرد را نیز به مایه شیرینی اضافه کنید و پودر شکر را هم به مایه شیرینی بیفزایید و هم بزنید. در این مرحله از طرز تهیه شیرینی نارگیلی مخصوص عید آب لیمو ترش و وانیل را به مواد بیفزایید و هم بزنید.
یک ماسوره ساده یا کیسه فریزری که گوشه آن را برش داده اید درون لیوانی قد بلند قرار دهید و به کمک قاشق مایه شیرینی را درون ماسوره ریخته سپس کاغذ روغنی را روی سینی فر قرار دهید و به آرامی و با فاصله ای مناسب مایه شیرینی را درون سینی فر بریزید.
سپس سینی را درون فر که از قبل آن را گرم کرده اید قرار دهید و شیرینی ها را با دمای 175 درجه سانتی گراد به مدت نیم ساعت بپزید و بعد از مدت زمان ذکر شده سینی را از درون فر بیرون آورید و بعد از اینکه شیرینی ها خشک شدند آن ها را درون ظرفی مناسب بچینید.
2. دستور پخت شیرینی نعلی
مواد لازم
- آرد شیرینی : 120 گرم
- پودر بادام : دو قاشق غذاخوری
- تخم مرغ : یک عدد
- مارگارین : 70 گرم
- پودر قند : 50 گرم
- شکلات تخته ای شیری : 200 گرم
- وانیل : 1/8 قاشق چایخوری
طرز تهیه شیرینی نعلی
برای تهیه شیرینی نعلی ابتدا پودر قند و مارگارین را درون ظرفی مناسب بریزید و این مواد را به کمک همزن برقی هم بزنید تا کرم رنگ شوند.
تخم مرغ و وانیل را به مایه شیرینی بیفزایید و به مدت یک دقیقه دیگر مایه شیرینی را هم بزنید.
پودر بادام و آرد را با یکدیگر مخلوط کنید و در دو مرحله مخلوط این مواد را به مایه شیرینی اضافه کنید و ترکیب مواد را به کمک نوک انگشت ورز دهید تا خمیر شیرینی بدست آید سپس خمیر را درون کیسه فریزری قرار دهید و به مدت 60 دقیقه آن را درون یخچال بگذارید و بعد از مدت زمان ذکر شده خمیر را از درون یخچال بیرون آورید و اگر چسبندگی خمیر زیاد بود مقداری آرد به آن اضافه کنید.
گلوله هایی به اندازه نصف گردو از خمیر شیرینی بردارید و روی سطح کار آن ها را باز نمایید سپس خمیر شیرینی را به صورت استوانه ای باریک و بلند در آورید و دو سر خمیر را نیز به یکدیگر نزدیک کنید تا خمیر شیرینی به شکل نعل درآید.
در این مرحله از طرز تهیه شیرینی نعلی مخصوص عید نوروز کف سینی فر را کاغذ روغنی پهن نمایید و خمیرهای شیرنی را با فاصله ای مناسب درون سینی بچینید سپس سینی را در فر که از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کرده اید به مدت 15 دقیقه قرار دهید.
بعد از گذشت 15 دقیقه سینی را از درون فر بیرون آورید و اجازه دهید تا شیرینی ها به صورت کامل خنک شوند سپس آن ها را به کمک کاردک از سینی جدا نمایید.
در این مرحله از طرز تهیه شیرینی نعلی، شکلات را به روش بن ماری ذوب نمایید سپس سرهای شیرینی را درون شکلات ذوب شده بزنید و شیرینی را روی کاغذ روغنی قرار دهید تا شکلات به خوبی سفت شود. شیرینی های پخته شده را درون ظرفی مناسب برای سرو بچینید.
**توجه داشته باشید که اگر تمایل دارید روی شیرینی نعلی کنجد یا هر نوع مغز خوراکی دیگر بریزید می توانید یک عدد سفیده تخم مرغ را به کمک چنگال هم بزنید سپس به وسیله برس سفیده زده شده را روی خمیر بمالید و مغز خوراکی را هم روی آن بپاشید.
3. دستور تهیه شیرینی بهشتی
مواد لازم
- آرد شیرینی : 200 گرم
- پودر قند : 100 گرم
- روغن جامد ( مارگارین ) : 100 گرم
- روغن مایع : 25 گرم
- پودر هل : یک قاشق چایخوری
- وانیل : 1/8 قاشق چایخوری
- زعفران دم شده : به مقدار لازم
- پودر کاکائو : به مقدار لازم
- پودر پسته برای تزیین
طرز تهیه شیرینی بهشتی
برای پخت شیرینی بهشتی ابتدا روغن جامد را از ساعاتی قبل از پخت شیرینی در دمای محیط قرار دهید سپس روغن جامد نرم شده را به همراه پودر قند درون ظرفی مناسب بریزید و به کمک همزن مخلوط مواد را هم بزنید تا کاملا یکدست شوند.
در این مرحله از دستور پخت شیرینی بهشتی مخصوص عید ، وانیل و هل را به مایه شیرینی بیفزایید سپس آرد را هم به تدریج به مایه شیرینی اضافه کنید و مایه شیرینی را بعد از افزودن آرد به کمک نوک انگشت ورز دهید توجه داشته باشید که خمیر نباید به روغن بیفتد.
روغن مایع را به خمیر شیرینی اضافه کنید و خمیر آماده شده را دو بار به کمک چرخ گوشت چرخ نمایید تا لطافت آن بالاتر رود.
خمیر شیرینی را در این مرحله از طرز تهیه شیرینی بهشتی مخصوص عید به چند بخش مساوی تقسیم نمایید و به کمک مواد مختلف آن را طعم دار نمایید. توجه داشته باشید که برای داشتن شیرینی بهشتی زعفرانی می توانید مقداری زعفران به خمیر شیرینی بیفزایید و برای داشتن شیرینی بهشتی شکلاتی نیز می توانید مقداری کاکائو به خمیر شیرینی اضافه کنید.
کف سینی فر کاغذ روغنی را به خوبی پهن کنید و خمیر شیرینی را درون قیف بریزید و به کمک ماسوره به خمیر طرح دهید همچنین می توانید در صورت تمایل خمیر شیرینی را گلوله نمایید سپس به کمک وسیله های مختلف روی خمیر طرح بیندازید.
خمیرهای شیرینی بهشتی را با فاصله مناسب درون سینی بچینید. خمیر شیرینی را می توانید به کمک پودر انواع مغز ها و سیاه دانه یا شکلات نسوز و … تزیین نمایید سپس سینی را درون فر با دمای 180 درجه سانتی گراد که از قبل گرم کرده اید به مدت 10 تا 15 دقیقه قرار دهید تا شیرینی ها به صورت کامل پخته شوند.
بعد از مدت زمان ذکر شده سینی را از درون فر بیرون آورید و اجازه دهید تا شیرینی ها خنک شوند سپس آن ها را به کمک کاردک از سینی جدا نمایید و درون ظرفی مناسب برای سرو قرار دهید.
4. دستور تهیه شیرینی گردویی
مواد لازم
- زرده تخم مرغ : 6 عدد
- شکر : نصف پیمانه
- وانیل : نصف قاشق چایخوری
- گردو خرد شده و آسیاب شده : 3 پیمانه
طرز تهیه شیرینی گردویی
ابتدا فر را روی دمای 150 درجه سانتی گراد تنظیم نمایید تا به خوبی گرم شود.
زرده تخم مرغ ها را جدا نمایید و آن را درون ظرفی مناسب بریزید.
سپس زرده های تخم مرغ را هم بزنید. نصف پودر شکر را به زرده تخم مرغ بیفزایید و مخلوط مواد را به مدت چند ثانیه هم بزنید.
باقی مانده پودر شکر را دوباره به زرده تخم مرغ اضافه کنید و این بار به مدت 5 دقیقه مایه شیرینی را هم بزنید به صورتی که مخلوط مواد به رنگ کرم درآیند.
وانیل را به مایه شیرینی بیفزایید و هم بزنید سپس گردوهای خرد شده را به مایه شیرینی اضافه کنید و به کمک قاشقی تخت مواد را ترکیب نمایید تا خمیر یکدستی ایجاد شود.
در این مرحله از طرز تهیه شیرینی مخصوص عید نوروز کف سینی فر را چرب و آرد پاشی نمایید همچنین می توانید در کف سینی فر کاغذ روغنی پهن نمایید و به کمک قاشق از مایه شیرینی بردارید سپس مایه شیرینی را در کف سینی به صورت دایره ای بریزید و بین هر شیرینی 5 سانت فاصله قرار دهید.
سینی فر را به مدت 20 دقیقه درون فر که از قبل گرم کرده اید قرار دهید تا شیرینی ها به خوبی پخته شوند سپس بعد از مدت زمان ذکر شده سینی را از درون فر بیرون آورید و اجازه دهید تا شیرینی ها به خوبی خنک شوند. شیرینی های گردویی را از سینی جدا کنید و درون ظرفی مناسب برای سرو بچینید.
5. دستور تهیه شیرینی قطاب
مواد لازم برای تهیه خمیر
- آرد سفید قنادی سه بار الک شده : 3 پیمانه
- زرده تخم مرغ : 4 عدد
- ماست پرچرب: 1 لیوان
- کره به دمای محیط رسیده : 200 گرم
- هل : 1 قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر : 2 قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیه مواد میانی
- گردو : 1 پیمانه
- دارچین : 3 قاشق غذاخوری
- شکر : 2/3 پیمانه
- گلاب : به میزان لازم
- هل : 1 قاشق غذاخوری
- گلاب : به میزان لازم
طرز تهیه قطاب خوشمزه
برای تهیه شیرینی قطاب ابتدا زرده هایی را که به دمای محیط رسیده اند را هم بزنید.
مقداری از پودر هل و پودر دارچین را به زرده ها بیفزایید.
سپس کره نرم شده را به مخلوط زرده ها اضافه کنید و هم بزنید تا مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند. ماست را به مایه شیرینی اضافه کنید و مواد را تا زمانی هم بزنید که یکدست شوند.
بیکینگ پودر و آرد را که سه بار الک کرده اید به آرامی به مایه شیرینی بیفزایید تا زمانی که خمیر لطیفی برای پخت شیرینی قطاب ایجاد شود همچنین خمیر آماده شده نباید به دست های شما بچسبد. بعد از تهیه خمیر روی ظرف را بپوشانید و خمیر را در دمای محیط به مدت دو ساعت قرار دهید.
برای تهیه مواد میانی دارچین و گردو و شکر و پودر هل را درون آسیاب بریزید و بعد از آسیاب کردن گلاب را به تدریج به مخلوط مواد بیفزایید تا مواد چسبنده شوند سپس مقداری از مواد میانی شیرینی را بردارید و به شکل فندق آن را فرم دهید.
در مرحله بعدی طرز تهیه شیرینی عید، خمیر را روی میز کار به کمک وردنه به قطر نیم ساعت پهن نمایید سپس خمیر را به کمک لیوان یا استکان قالب بزنید همچنین می توانید خمیر را به اندازه یک گردو بردارید و به کمک دست آن را صاف نمایید سپس مواد میانی را که به شکل یک فندق گرد در آورده اید در وسط خمیر قرار دهید و خمیر را ببندید و آن را گرد نمایید.
در صورت تمایل می توانید قطاب ها را درون روغن داغ سرخ نمایید که در این صورت برای پخته شدن بهتر شیرینی باید آن ها درون روغن غوطه ور شوند همچنین می توانید کف سینی فر را به کمک کاغذ روغنی بپوشانید و شیرینی های قطاب را به فاصله دو سانت از یکدیگر در کف سینی بچینید سپس سینی حاوی شیرینی قطاب را درون فر با دمای 185 درجه سانتی گراد به مدت 15 تا 20 دقیقه قرار دهید تا شیرینی ها به خوبی پخته شوند.
شیرینی های پخته شده را درون پودر قند بغلطانید سپس آن ها را درون ظرفی مناسب برای سرو بچینید.
6. شیرینی بادامی
اگرچه این نوع شیرینی به اسم شیرینی بادامی معروف است، اما می توان آن را با هر چیزی تزئین کنید، این شیرینی دارای رنگ و لعاب خاصی است که به وسیله شربت مخصوص انجام می گیرد و می تواند برای مجالس و مهمانی ها مورد استفاده قرار گیرد.
مواد لازم
- آرد سفید قنادی/ 250 گرم
- پودر بادام/ 50 گرم
- کره/ 150 گرم
- پودر قند/ 80 گرم
- تخم مرغ/ یک عدد
- وانیل/ یک چهارم قاشق چای خوری
- نمک/ یک پنس
روش تهیه شیرینی بادامی
آرد، پودر بادام و نمک را در داخل یک ظرف با هم ترکیب کنید و بعد کره و پودر قند را افزوده و با همزن 3 تا 4 دقیقه هم بزنید، سپس تخم مرغ و وانیل را با هم مخلوط کرده و اضافه کنید، سپس آرد را طی دو مرحله به آن بیفزایید.
اکنون خمیر را بر روی کاغذ روغنی ورز دهید و با استفاده از کاتر پلاستیکی طرح دار، قالب بزنید، برای تزئین نیز می توانید بر روی هر شیرینی یک بادام قرار دهید، سپس آنها را داخل فر که بر روی دمای 170 درجه سانتیگراد تنظیم شده است به مدت 15 تا 20 دقیقه قرار دهید.
7. دستور تهیه شیرینی نخودچی
شیرینی نخودچی یکی از خوشمزه ترین شیرینی ها است که شاید یکی از دلایل محبوبیت آن, بافت نرم و آب شدن راحت آن در دهان است، در اینجا با طرز تهیه این شیرینی لذیذ و پرطرفدار عید آشنا می شوید.
مواد لازم
- آرد نخودچی/ 375 گرم
- پودر قند/ 150 گرم
- روغن صاف قنادی/ 150 گرم
- پودر هل/ یک قاشق چای خوری
- کاکائو یا پودر پسته، کنجد و یا خرفه/ به مقدار لازم برای تزئین
روش تهیه شیرینی نخودچی
در ابتدا نخودچی را تبدیل به آرد کنید، سپس روغن و پودر قند الک شده و هل سبز را به آن افزده و با استفاده از همزن بزنید تا وقتی که سفید رنگ و سبک شود. اکنون آرد نخودچی را به مواد بیفزایید این کار را به صورت قاشق قاشق اضافه کنید.
خمیر آماده و منسجم را به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید، سپس آن را بیرون آورید و در داخل نایلون با وردنه صاف کنید، سپس با استفاده از قالب شیرینی ها را برش بزنید، برای تزیین آن نیز می توانید به دلخواه از مواد مختلف استفاده نمایید.
در این مطلب طرز تهیه 7 نوع تهیه شیرینی مخصوص عید نوروز را پیش رو داشتید که امیدواریم از تهیه این نوع شیرینی ها در منزل نهایت لذت را ببرید و لحظات خوبی را در کنار اعضای خانواده خود سپری نمایید.