همانطور که می دانید کوفته از انواع مختلف برخوردار است که به طور کلی از سس های تشکیل شده با رب گوجه فرنگی و سبزی مورد نظر طبخ می گردد. به طور کلی کوفته برنجی کشک به شهر اصفهان تعلق دارد و از غذاهای محلی و خوشمزه آن جا به شمار می آید. با ما در ادامه این مطلب همراه شوید تا طرز تهیه کوفته کشک خوشمزه را به همراه تیم مقاله نویسی آرگا آموزش ببینید.
همانطور که در دیگر بخش های آشپزی آرگا با دستور تهیه کوفته تبریزی و کوفته قلقلی به خوبی آشنا شده اید، قصد کردیم که در ادامه آن ها یکی دیگر از کوفته های خوشمزه و محلی استان اصفهان را به شما معرفی کنیم. به طور کلی این غذا در این استان از طرفداران خوبی برخوردار است و به دلیل خوشمزه بودن آن در دیگر مناطق ایران نیز طبخ می گردد. این کوفته طعم متفاوت و خوشمزه ای دارد که با یک بار امتحان آن بی شک باری دیگر برای میل کردن آن هیجان زده خواهید شد. همانطور که از نامش پیداست این غذا را با کشک درست می کنند. برای آموزش مرحله به مرحله آن با ما در ادامه این قسمت همراه شوید.
مواد لازم
- 300 گرم گوشت چرخ کرده
- 1 پیمانه برنج آبکش شده
- 4 الی 5 قاشق غذا خوری سبزی معطر به مانند گشنیز، تره، جعفری و شوید
- 300 گرم کشک
- 2 عدد پیاز
- 1 عدد سیب زمینی کوچک
- نصف سینه مرغ
- 1 عدد تخم مرغ
- 1 قاشق غذاخوری نعناع خشک
- 1 قاشق غذاخوری زردچوبه
- 1 قاشق چایی خوری نمک
- نصف قاشق چای خوری فلفل قرمز
- نصف قاشق چای خوری فلفل سیاه
- روغن به مقدار لازم
- آلو بخارا، پیزا سرخ شده، زرشک، گردو برای لایه های میانی کوفته نیز به مقدار دلخواه
طرز تهیه کوفته کشک
در ابتدا پیاز را بشویید و پس از پوست کندن به خوبی رنده کرده و آب آن را بگیرید. نمک و ادویه را با پوره پیاز مخلوط کرده و سپس سینه مرغ چرخ شده را به آن اضافه کرده و به خوبی ورز دهید.
سبزی های خرد شده را به همراه تخم مرغ و برنج به پیاز رنده شده اضافه کرده و همه مواد را به خوبی با یکدیگر ترکیب نمایید. می توانید آن ها را به صورت ضربه ای به انتهای کاسه بزنید و پس از آن در گوشه ای از ظرف جمع کنید.
برای این مرحله باید کمی از مواد را در کف دست باز کنید. مقداری از مواد میانی را که نام بردیم به مانند آلو بخارا، زرشک و گردو را به درون آن ریخته و سپس مواد را گرد کنید. آن ها را به خوبی فشار دهید تا هوای اضافی گرفته شود و همه مواد را به همین صورت ادامه دهید.
حالا کوفته های آماده شده را در طی 20 الی 30 دقیقه به درون یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد. سپس پیاز دیگر را شسته و پس از پوست گرفتن آن را نیز رنده و ریز کنید. به درون یک قابلمه چیزی در حدود 3 قاشق سوپ خوری روغن بریزید و بر روی حرارت قرار دهید تا به خوبی داغ گردد. بعد پیاز را به درون قابلمه اضافه کرده و به خوبی تف دهید.
در این مرحله باید نعناع خشک شده را به قابلمه اضافه کرده و پس از آنکه 30 ثانیه تف خورد، آب و سیب زمینی رنده شده را به مواد اضافه کنید. پس از آنکه محتویات درون قابلمه به جوش آمد باید کوفته ها را یکی یکی به آن اضافه نمایید.
توجه داشته باشید که کوفته ها باید سرد و آب به طور کامل جوش باشد که به آن ها شک وارد شده و از باز شدن نهایت جلوگیری به عمل آید. در حدود 30 دقیقه در قابلمه را برداشته و 20 دقیقه آن را با درب بسته، طبخ کنید. در پایان نیز باید کشک را به قابلمه اضافه کرده و چیزی در حدود 10 الی 15 دقیقه بعد به سرو آن بپردازید.
در طرز تهیه کوفته کشک توجه داشته باشید که کشک نباید بیش از 15 دقیقه برای جوشیدن بر روی شعله باقی بماند.