پیراشکی سویا از فست فودهای خوشمزه می باشد، که می توانید آن را با موادی همچون سویا، قارچ، زرشک، پیاز، آویشن و … به راحتی در منزل تهیه نمایید و از سرو آن در کنار خانواده لذت ببرید. در این بخش از آموزش آشپزی با طرز تهیه پیراشکی سویا آشنا می شوید.
با توجه به تنوع در طرز تهیه انواع پیراشکی ها، این غذا محبوبیت زیادی خانواده های ایرانی پیدا کرده است. از جمله انواع پیراشکی محبوب می توان به پیراشکی مرغ، پیراشکی قارچ و پیراشکی سبزیجات اشاره کرد.
مواد لازم
مواد مورد نیاز برای تهیه پیراشکی سویا برای 3 الی 4 نفر عبارت است از:
- خمیر پیراشکی/ 1 بسته
- سویا/ 250 گرم
- قارچ/ 250 گرم
- رب گوجه فرنگی/ 2 الی 3 قاشق غذاخوری
- پیاز/ 1 عدد
- زرشک/ 1 الی 2 قاشق غذاخوری
- آبلیمو/ 1 قاشق غذاخوری
- فلفل دلمه ای/ 1 عدد
- آویشن/ نصف قاشق چایخوری
- زردچوبه/ نصف قاشق چایخوری
- نمک و فلفل/ به مقدار لازم
- روغن/ به میزان کافی
طرز تهیه پیراشکی سویا
برای پخت پیراشکی سویا، در ابتدا باید به مدت 1 ساعت سویا را در مقداری آب گرم بخیسانید.
سپس تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن درون آن بریزید، بعد پیاز را که از قبل به صورت نگینی خرد کرده اید، را به همراه کمی نمک و زردچوبه درون روغن تفت دهید.
در مرحله بعدی طرز تهیه پیراشکی سویا باید سویا را آب کش کنید و با فشار دست، آب اضافی آن را خارج کنید و سویا را به پیازهای طلایی رنگ شده اضافه کنید و آن را چند بار تفت دهید، تا سرخ شود.
حال باید قارچ ها را نیز خرد کنید، بعد آن را به همراه آبلمیو درون تابه دیگری بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب قارچ تبخیر گردد. اضافه کردن آبلیمو به قارچ موجب سفید ماندن رنگ قارچ می شود.
در ادامه فلفل دلمه ای را نیز خرد کنید و به همراه قارچ و همچنین رب گوجه فرنگی به سویا مخلوط شده با پیاز اضافه نمایید و مواد را کاملا به هم بزنید. در آخر زرشک ، آویشن و فلفل را نیز به مواد بیافزاید و بعد مواد را تفت دهید. سپس آن را از روی حرارت بردارید، تا خنک شود.
خمیر پیراشکی را از فریزر خارج کنید و در دمای محیط قرار دهید، تا از حالت انجماد خارج شود. بعد مواد آماده شده را داخل خمیر قرار دهید و با چنگال یا انگشتانتان دو طرف خمیر را ببندید.
در مرحله آخر خمیرها آماده شده را به مدت نیم ساعت داخل فر با دمای 180 درجه سانتی گراد، که از قبل گرم شده بگذارید و یا آن ها را داخل روغن سرخ کنید.
دستور تهیه پیراشکی سویا رژیمی
پیراشکی یکی از فست فود های خوشمزه و پرطرفدار است که به روشهای مختلفی می توان آن را تهیه کرد، در این مطلب دستور پخت پیراشکی سویا را در اختیارتان قرار داده ایم که که پخت آن کار چندان سختی نیست و تقریبا راحت می باشد، برای آشنایی با دستور پخت پیراشکی سویا رژیمی در ادامه همراه ما شوید.
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده/ 250 گرم
- سویا/ 250 گرم
- پیاز سرخ کرده/ 3 قاشق غذا خوری
- رب گوجه فرنگی/ یک قاشق غذاخوری پُر
- فلفل دلمه ای خرد شده/ یک لیوان
- کلم سفید خرد شده/ 2 لیوان
- سیب زمینی متوسط/ 2 عدد
- جعفری خرد شده/ یک پیمانه
- نمک، فلفل و زردچوبه/ به میزان لازم
- ادوبه پلویی/ یک قاشق مرباخوری
- روغن برای سرخ کردن/ به مقدار لازم
- زرده تخم مرغ/ یک عدد
- کنجد/ به میزان لازم
- سس گوجه فرنگی
- قالب پیراشکی
روش تهیه پیراشکی سویا رژیمی
در ابتدا سیب زمینی ها را نگینی خرد کرده و آنها را سرخ کنید، سپس در داخل همین تابه و بعد از خارج کردن سیب زمینی های سرخ شده، می توانید مواد دیگر را سرخ کنید.
نکته : از آنجا که سویا روغن زیادی مصرف می کند، پس به هنگام سرخ کردن آن، در ابتدا سویا را بدون روغن داخل تابه بریزید و تفت دهید، سپس پیاز داغ را با مقدار کمی روغن اضافه کنید.
در مرحله بعدی گوشت چرخ کرده را بیفزایید که افزودن آن اختیاری است، آن را تا زمانی که رنگ گوشت تغییر کند، تفت دهید، سپس فلفل دلمه ای، رب گوجه، زردچوبه، نمک، فلفل و سایر ادویه ها را بیفزایید، اجازه دهید تا مواد به مدت 10 دقیقه با حرارت کم بماند تا آماده شود، سپس زیر تابه را خاموش کنید و مواد را در داخل خمیر های پیراشکی آماده شده بریزید و بپیچید، برای این منظور می توانید از قالب های پیراشکی نیز کمک بگیرید.
برای پخت پیراشکی در داخل فر، خمیر های پیراشکی آماده شده را به مدت 20 دقیقه در داخل فر در دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید، می توانید حدود 8 دقیقه نیز گریل را روشن کنید، از آنجا که دمای فر ها با هم یکی نیست، چک کنید هر زمان که روی پیراشکی ها طلایی شدند، پخت آن کافی می باشد.
باید توجه کنید که در طرز تهیه پیراشکی سویا می توانید از مواد درونی متفاوتی نیز استفاده کنید که ما سعی کردیم مواد اولیه را متناسب با سلیقه اکثر خانواده ها تنظیم کنید، شما می توانید با توجه به ذائقه اعضای خانواده، از مواد غذایی دیگری همچون سبزیجات مختلف، زرشک و… نیز استفاده نمایید.