کیک رنگین کمان علاوه بر تنوع رنگی آن، که سبب زیبای کیک می گردد، بسیار خوشمزه می باشد و برای پذیرایی از مهمانان در جشن های مختلف مناسب می باشد و همچنین ایده ای جذاب برای تزیین تم تولد رنگین کمان است. در ادامه با طرز تهیه کیک رنگین کمان آشنا می شوید.
مواد لازم
مواد مورد نیاز برای تهیه کیک رنگین کمان عبارت است:
- آرد قنادی= 5/5 پیمانه
- زرده تخم مرغ= 8 عدد
- شیر پرچرب= 2 پیمانه
- کره= 350 گرم
- پودر شکر= 3 پیمانه
- خامه فرم گرفته= 6 پیمانه
- رنگ خوراکی ژله ای= 6 قاشق چای خوری
- بگینگ پودر= 2/5 قاشق سوب خوری
- عصاره وانیل= 1 قاشق سوپ خوری
- نمک ریز= 1 قاشق چای خوری
طرز تهیه کیک رنگین کمان
برای درست کردن کیک رنگین کمان در ابتدا، آرد را الک نمایید، سپس بکینگ پودر و نمک را به آن اضافه کنید و آن ها را کاملا با هم مخلوط نمایید.
کره را که از قبل با دمای محیط باز شده است را به همراه پودر شکر داخل ظرف دیگری بریزید و با استفاده از دستگاه همزن و با سرعت متوسط مواد را به مدت 7 دقیقه، کاملا با هم مخلوط نمایید، تا مواد نرم و یکدست شود. سپس زرده های تخم مرغ را به آن بیافزایید و دوباره مواد را با سرعت کم خوب به هم بزنید، تا مایع کاملا یکدستی حاصل بیاید.
در ادامه باید وانیل عصاره را داخل شیر بریزید و با قاشق به هم بزنید.
حال یک سوم مخلوط آرد، نمک و بکینگ پودر را به مایع بیافزاید، بعد با همزن و سرعت کم مواد را به هم بزنید تا مواد کاملا مخلوط شوند. سپس نیمی از شیر حاوی وانیل را به مواد اضافه نمایید و مجددا با استفاده از همزن مواد را مخلوط کنید. دوباره نیمی از مخلوط آرد باقیمانده را به آن بیافزاید و خوب هم بزنید، آنگاه مابقی شیر مخلوط شده با عصاره وانیل را به مواد بیافزاید و مجددا هم بزنید و در نهایت مخلوط آرد باقی مانده را نیز به آن اضافه نمایید و مواد را به طور کامل مخلوط کنید.
در مرحله بعدی طرز تهیه کیک رنگین کمان، خمیر بدست آمده را به 6 بخش مساوی تقسیم نماید و در ظرف های مجزا بریزید. سپس رنگ های خوراکی مورد نظر را به هر ظرف اضافه نمایید و مخلوط کنید. مقدار هر رنگ یک قاشق چای خوری می باشد.
سپس 6 قالب یک شکل را با کمی کره چرب کنید(بهتر است از قالب های 22 سانتیمتری استفاده کنید) و مقداری کمی آرد داخل قالب ها بپاشید و خمیرهای رنگی را در داخل آن بریزید و آن ها را داخل فر که از قبل با دمای 175 درجه سانتی گراد گرم کرده اید قرار دهید، مدت زمان پخت کیک 15 دقیقه می باشد.
بعد از پخت کیک ها، آن ها را از فر خارج کنید و بعد از گذشت 5 دقیقه، هر کیک را از در داخل قالب بیرون بیاورید و بعد از 15 دقیقه، هرکدام از آن ها را به وسیله سلفون یا کیسه نایلونی بپوشانید و در داخل یخچال قرار دهید.
در گام بعدی طرز تهیه کیک رنگین کمان باید، خامه را تا مرحله فرم گرفتن، هم بزنید. سپس یک قاشق از آن را کف ظرفی که قصد دارید، کیک را در آن سرو نمایید، بریزید و به اندازه قطر کیک آن را پهن کنید، بعد به دقت یک لایه کیک را روی خامه قرار دهید و در ادامه، سه چهارم خامه را به صورت یکدست روی سطح کیک بمالید و یک لایه دیگر کیک را روی آن قرار دهید، دوباره به ترتیب خامه و لایه های بعدی کیک را روی هم قرار دهید. در انتها اطراف کیک و سطح آن را با خامه بپوشانید و به دلخواه با استفاده از چیپس شکلاتی، اسمارتیز، ترافل رنگی و … آن را تزیین نمایید.
دستور تهیه کیک رنگین کمان
کیک را می توانید در انواع مدلها و با تزکیبات خوشمزه و متنوع تهیه کرده و بپزید، کیک رنگین کمان از جمله کیک ها با تزئین زیبا و شیک می باشد که در اینجا می خواهیم دستور تهیه دیگری از آن را دراختیارتان قرار دهیم، بنابراین در ادامه همراه ما شوید.
مواد لازم
- آرد/ 2 پیمانه
- شکر دانه ریز/ یک و نیم پیمانه
- تخم مرغ/ 7 عدد
- پودر ژلاتین/ یک و نیم قاشق چای خوری
- روغن مایع/ نصف پیمانه
- آب/ یک پیمانه
- کرم تار تار/ نصف قاشق چای خوری
- بکینگ پودر/ یک قاشق غذا خوری
- نمک/ یک قاشق چای خوری
- رنگ خوراکی در 6 رنگ/ به مقدار لازم
- گاناش : 50 گرم شکلات + 50 گرم خامه
روش تهیه کیک رنگین کمان
مخلوط آرد، بکینگ پودر و نمک را سه بار الک کنید و سپس دیگر مواد خشک همچون شکر و ژلاتین را به آن بیفزایید و مخلوط کنید، اکنون داخل مواد را گود کنید و زرده های تخم مرغ، آب و روغن را داخل آن بریزید و به همین صورت بدون اینکه مواد خشک و تر را هم بزنید، کنار بگذارید.
اکنون کرم تارتار را به سفید های تخم مرغ افزوده و با همزن بزنید تا به حالت سفید و کش دار درآید، سپس با دور کند همزن, آرد و زرده را بزنید تا حدی که با هم ترکیب شوند و نباید بیشتر از آن هم بزنید.
سپس سفیده زده شده را طی دو مرحله به مخلوط اضافه کنید و به آرامی هم بزنید طوری که فقط مخلوط شود و پف آن نخوابد. مواد آماده شده را به 6 قسمت مساوی تقسیم کرده و رنگ های خوراکی را به هر قسمت بیفزایید، مقدار رنگ افزوده را بسته به سلیقه تان می توانید کم یا زیاد کنید.
در این مرحله از طرز تهیه کیک رنگین کمان، درون یک قالب با عمق 20 سانت و ارتفاع 10 سانت را چرب کنید یا کاغذ روغنی استفاده نمایید، سپس یک رنگ از مایه کیک را درون قالب بریزید و آن را داخل طبقه وسط فر که از قبل در دمای 180 درجه سانتیگراد تنظیم و گرم شده است بگذارید، در طبقه بالای فر یک سینی خالی و در طبقه پایین در زیر قالب یک ظرف آب جوش قرار دهید، انجام این کار موجب می شود کیک نرم و لطیف باقی بماند.
حدود 9 دقیقه زمان دهید تا این لایه خودش را بگیرد و بعد لایه بعدی را روی لایه قبلی بریزید و مجدداً 9 دقیقه دیگر صبر کنید و به همین ترتیب تا لایه آخر این مراحل را انجام دهید، زمانی که لایه آخر را اضافه کردید، کیک را داخل فر بگذارید و بعد از 11 دقیقه کیک شما آماده می شود.
اکنون کیک را از فر خارج کنید و زمانی که از حرارت افتاد، داخل یک سینی که با کاغذ روغنی پوشانده شده, قرار دهید و کیک داخل قالب را روی کاغذ روغنی برگردانید، سپس اجازه دهید خنک شود، هنگامی که کیک کاملا خنک شد، ظرفی کوچکتر از کیک را روی آن بگذارید و با چاقویی تیز یک لایه نازک از کیک را برش دهید، قسمت های قهوه ای شده کیک را جدا کرده و مجدداً کیک را برگردانید و کاغذ روغنی را از آن جدا کنید، در مرحله آخر گاناش آماده شه از مخلوط شکلات و خامه گرم را روی کیک بریزید و تزئین کنید.
از این که با طرز تهیه کیک رنگین کمان با ما همراه بودید، سپاسگزاریم. همچنین برای آشنایی با دستور تهیه انواع شیرینی و کیک خانگی می توانید، از بخش شیرینی و کیک آرگا دیدن نمایید.