یکی از غذاهای لذیذ ایرانی خوراک گردن است. این غذا بسیار مقوی بوده و در اغلب مهمانی ها برای پذیرایی استفاده می شود. در این بخش می توانید طرز تهیه خوراک گردن که یکی از انواع غذاهای محبوب ایرانی است را مطالعه کنید.
این غذا طعم خاص و دلپذیری دارد. سرو این غذا در کنار برنج بسیار عالی بوده و بافتی بسیار نرم و لطیف دارد. شما می توانید این غذا را در کنار باقالی پلو نیز میل کنید. سرو این غذا همچون چلو گردن و باقالی پلو با گوشت لذیذ و دلچسب می باشد.
مواد لازم
- گردن گوسفندی: 1 عدد
- سیر: 2 حبه
- پیاز: 3 عدد
- زعفران دم شده: 2 قاشق غذاخوری
- چوب دارچین: 1 عدد
- رب: 1 قاشق غذاخوری
- فلفل، نمک و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه خوراک گردن عالی
خوراک گردن گوسفندی یک غذا دلپذیر و مقوی است که در این بخش می خواهیم آموزش ساده و راحتی از آن داشته باشیم.
برای آماده کردن این غذای اصیل ایرانی باید ابتدا پیازها را پوست کنید و به صورت نگینی یا خلالی خرد نمایید.
حالا پیازها را به همراه مقداری روغن و کمی زردچوبه درون تابه تفت دهید. زمانی که پیازها طلایی رنگ شد و سبک شدند، سیرهای پوست شده و رنده شده را به آن اضافه کنید.
در این مرحله باید گردن گوسفندی که از قبل به خوبی شسته شده و خشک شده را به پیازها اضافه کرده و به خوبی آن را تفت دهید.
توجه کنید که دو طرف گردن باید به خوبی سرخ شود. پس از اینکه گوشت تغییر رنگ داد، مقداری فلفل و نمک به آن اضافه کنید. در این مرحله می توانید مقداری زعفران نیز بزنید.
بعد از سرخ شدن مواد چوب دارچین را اضافه کرده حالا مواد را برای پخت روی حرارت قرار دهید.
1 لیوان آب جوش روی مواد بریزید و در قابلمه را قرار دهید. اجازه داده تا مواد با حرارت ملایم به خوبی پخته شود. در این مدت در صورت کم شدن آب مقداری آبجوش اضافه کرده و اجازه دهید تا مواد پخته شوند.
بعد از پخته شدن مقداری رب را در تابه به همراه روغن تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود.
سپس رب را به گوشت پخته شده اضافه کنید. نیم ساعت به مواد زمان دهید تا رب به گوشت مزه دهد. این غذا را می توانید در کنار برنج سرو کنید.
نکات طلایی پخت خوراک گردن
طرز تهیه خوراک گردن گوسفندی بسیار ساده است. شما این غذا را می توانید به راحتی در خانه تهیه کنید. اما در زمان پخت رعایت برخی از نکات موجب پخت بهتر غذا خواهد شد.
- یکی از این نکات افزودن رب بعد از پخته شدن گوشت می باشد.
- همچنین به طور دلخواه می توانید رب را از این غذا حذف کنید.
- بعد از پخته شدن غذا می توانید گردن را ریش ریش کرده و با نان نوش جان کنید.
- در صورت کم بودن زمان می توانید این گردن را در زودپز تهیه کرده و سعی کنید حتما از آبجوش استفاده نمایید.
برای آشنایی با آموزش پخت انواع خوراک می توانید کلیک نمایید.