کوفته ریزه یا کوفته سرگنجشکی یکی از انواع کوفته های خوشمزه ای است که دستور تهیه ساده ای دارد. این کوفته در کنار برنج و با نان نیز سرو می شود. برای آماده شدن این کوفته خوشمزه باید مقداری گوشت چرخی، آرد و سبزیجات معطر داشته باشید. در ادامه آموزش کامل و طرز تهیه کوفته سرگنجشکی قرار داده شده است.
کوفته ها انواع مختلفی دارند که اغلب ما کوفته تبریزی را به خاطر داریم. این کوفته پختی عالی داشته و در مطالب قبلی آرگا نیز طرز تهیه کوفته تبریزی و کوفته گوشت قرار داده شده است که می توانید مطالعه کنید.
مواد لازم
- پیاز: 1 عدد
- سبزی معطر: 1 قاشق غذاخوری
- گوشت چرخی: 300 گرم
- تخم مرغ: 1 عدد
- آرد نخودچی: 2 قاشق غذاخوری
- فلفل و نمک: به میزان لازم
مواد تهیه سس
- پیاز: 1 عدد
- رب: 2 قاشق غذاخوری
- فلفل و نمک: به میزان لازم
طرز تهیه کوفته سرگنجشکی لذیذ
برای آماده کردن این کوفته خوشمزه باید، پیازها را رنده کرده و آب آن را بگیرید. حالا مقداری گوشت چرخی به مواد اضافه کنید و تخم رغ و سبزی های معطر به آن بزنید. این مواد را با ادویه به خوبی مخلوط کرده و به میزانی ورز دهید تا منسجم شوند. مواد را به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید.
حالا نوبت به سرخ کردن مواد می رسد. درون تابه ای مقداری روغن بریزید و گوشت های که از قبل استراحت داده اید را به اندازه فندوق در کف دست گرد کنید و درون روغن بیندازید. بعد از سرخ شدن مواد باید سس آن را آماده کنید.
در این بخش از طرز تهیه کوفته سرگنجشکی باید سس موادتان را آماده کنید. بعد از اینکه گوشت چرخی های سرخ شده را از تابه خارج کردید، می توانید درون همان تابه سس خود را تهیه کنید.
یک پیاز را نگینی کرده و در روغن تفت دهید. بعد از سبک شدن پیازها و تغییر رنگ دادن مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن بزنید. حالا باید، مقداری رب تفت دهید. رب را به پیاز اضافه کرده و اجازه دهید تا بوی خامی آن از بین برود.
به میزان دلخواه به سس نمک بزنید. حالا مقداری آب جوش ریخته و درب تابه را قرار دهید تا مواد غلیظ شود. بعد از غلیظ شدن سس کوفته ها را درون آن ریخته و سرو کنید. این غذا بسیار عالی و خوشمزه است و می توانید در کنار پلو نیز سرو نمایید.
نکات تهیه کوفته سرگنجشکی
- برای آماده کردن این کوفته نگینی زیبا می توانید از سبزی های معطر همچون جعفری خرد شده نیز استفاده کنید.
- در صورت دلخواه می توانید مقداری جعفری خرد شده را به کباب ها بزنید و ورز دهید.
- استفاده از تخم مرغ در این مواد باعث بهم چسبیدگی مواد خواهد شد.
- در این سس می توانید از آبلیمو و آبغوره نیز استفاده کنید.
- همچنین ورز دادن این مواد به طعم و مزه بهتر کمک می کند.