در سبزی قرمه سبزی اسفناج یا برگ چغندر را برای لعاب دار شدن خورشت استفاده میکنند. ولی اسفناج بهتر از برگ چغندر است. چنانچه برگ چغندر به سبزی قورمه اضافه میکنید بسیار کم بزنید. زیرا خورشت را زیادی لعابدار میکند. همین طور طعم اسفناج در خورشت قورمه سبزی بهتر از برگ چغندر است.
سبزی قورمه سبزی
نسبت و ترکیب سبزی قورمه سبزی:
تره 4 واحد: 400 گرم
گشنیز 1 واحد: 100 گرم تا حداکثر 150 گرم
جعفری 4 واحد: 400 گرم
شنبلیه یک هشتم واحد: 50 گرم یا حداکثر 100 گرم
برگ چغندر یا اسفناج 1 واحد 100 گرم (دلخواه)
کمی برگ سیر (دلخواه) حدود دو عدد برگ سیر برای یک کیلو سبزی
شنبله باعث عطر دادن به خورشت قورمه سبزی میشود، ولی اگر زیاد بزنید خورشت را تلخ میکند.
راهکار برای سیاه شدن قورمه سبزی
دو نکته اصلی و کاربردی برای سیاه شدن رنگ قورمه سبزی وجود دارد.
نکته نخست اینکه باید سبزی خورشت را با روغن زیاد و حرارت کم تفت بدهید تا اندازهای که رنگش کاملا قهوهای شود.
یا میتوانید به خورشت مقدار کمی در حد یک قاشق غذاخوری رب انار یا تمبرهندی اضافی کنید تا یه قورمه سبزی رو به سیاه داشته باشید.
از گرد لیموعمانی در قورمه سبزی استفاده کنید که البته رنگ خورش را تیره میکند.
نکته دیگر اینکه هنگام سرخ کردن سبزیها میتوانید قدری شنبلیله خشک بریزید و سبزیها را تفت بدهید. شنبلیه خشک سبب سیاه شدن قورمه سبزی میشود تنها مواظب باشید نسوزد که سبب تلخ شدن میشود! ریختن شنبیلیه خشک موقع سرخ کردن سبزی قورمه میتواند آن را تیره کند. ولی از یاد نبرید که اضافه کردن زیاد آن میتواند آن را تلخ کند.
نمک خورشت را 5 دقیقه آخر پخت به آن اضافه کنید تا خورشت زودتر و بهتر جابیافتد.