آیا فیلم کودک رکوردشکن می‌شود؟

غوغای پسر دلفینی در بازار نیمه‌جان

شماره روزنامه: ۵۵۴۵ تاریخ چاپ: ۱۴۰۱/۰۶/۲۰ ...

نکته دیگر در این باره، تلاش سازندگان «پسر دلفینی» برای بازارسازی برای این انیمیشن است. اتفاقی که اگرچه در گذشته نیز کم‌وبیش تلاش‌هایی را برانگیخته اما هرگز چندان موفق نبوده است. تولید عروسک، نوشت‌افزار، لباس و ... با الهام از پسر دلفینی همزمان با اکران فیلم و آغاز مهرماه که زمان بازگشایی مدارس است، ‌از سوی سازندگان آن در دستور کار قرار گرفته و چنان که خبرگزاری‌ها اعلام کرده‌اند، 10 محصول جانبی مرتبط با این انیمیشن به بازار آمده است. پیش از این عروسک‌های کلاه‌قرمزی و زی‌زی‌گولو نمونه‌های نسبتا موفقی بودند که توانستند وارد بازار نوشت‌افزار و ... شوند اما سطح پایین تولید در کنار رواج بازارهای سیاه و تولید قاچاق و ... مانع از بازارسازی گسترده برای این دو شخصیت شد. اما حالا پسر دلفینی در تلاش است در کنار بازار سینما، بازارهای جانبی را هم فتح کند. آیا این اتفاق خواهد افتاد؟

انیمیشن‌های پرفروش ایرانی

در سینمای ایران انیمیشن‌های پرفروشی هم در بازار اکران روی پرده رفته‌اند: تهران 1500 در گیشه 1392 حدود 2میلیارد تومان فروخت که رقم بسیار قابل‌توجهی بود. در این سال فیلم رسوایی ساخته مسعود ده‌نمکی، با 6میلیارد تومان فروش در صدر جدول ایستاد. «شهر موش‌های 2»‌ در سال 1393 اکران شد و نزدیک به 10 میلیارد تومان فروش داشت و در صدر جدول ایستاد و یکی از پرفروش‌ترین فیلم‌های تاریخ کشور شد. همچنین انیمیشن شاهزاده روم در سال 1394، پنج میلیارد تومان فروش داشت و فیلشاه نیز در سال 96، به فروش 8میلیارد تومانی رسید. در سال 97 هم بنیامین به فروش بیش از 5میلیاردتومانی دست یافت. نکته قابل‌توجه این است که تهران 1500، شاهزاده روم و فیلشاه، عمدتا با هدف جلب نگاه بزرگسالان ساخته شده بودند و الزاما کودکان مخاطبانشان نبودند. اما پسر دلفینی به عنوان یک فیلم سینمایی در حوزه سینمای کودکان، توانسته آغاز خوبی در ماراتن اکران داشته باشد.

طبق آمارهای فروش، پرفروش‌ترین انیمیشن‌های کودکان به ترتیب فیلشاه با 8میلیارد تومان، بنیامین با 5/ 5میلیارد تومان و آخرین داستان با حدود 500میلیون تومان هستند. اما در این میان می‌توان از فیلم سینمایی «کلاه قرمزی و پسر خاله» یاد کرد که در زمان خود در سال 1373 بیش از 418میلیون تومان فروش کرد. رقمی که با احتساب تورم، به حدود 100میلیارد تومان در سال 1401 می‌رسد. به هر حال پسر دلفینی در این شرایط رقابت سختی در پیش دارد. در قصه این فیلم، هواپیمایی در دریا سقوط می‌کند. یک دلفین (سفید) به همراه مادرش (نانا) نوزاد انسانی (پسر دلفینی) را در دریا پیدا و از او مراقبت می‌کنند. سر‌انجام پسر دلفینی بزرگ می‌شود و بعد از اینکه متوجه می‌شود او یک انسان است به دنبال پیدا کردن مادرش از دریا خارج شده و راهی جزیره می‌شود. او توسط ناخدا مروارید نگهداری می‌شود. پسر دلفینی در مسابقه جمع‌آوری مروارید شرکت می‌کند. او توسط دزدان دریایی که برای بی‌بی‌زار کار می‌کنند، دزدیده می‌شود.

بالاتر از فهرست بلند سلبریتی‌ها

پسر دلفینی در هفته گذشته توانست با فروش 2میلیارد و 900میلیون تومانی جایگاه دوم گیشه را به دست بیاورد و مجموعا با فروش نزدیک به 4میلیاردتومانی به رکورد قابل‌توجهی دست بیابد و بالاتر از فیلم‌های «بدون قرار قبلی»، «مغز استخوان»، «زالاوا»، «مجبوریم»، «لامینور»، «شب طلایی» و ... بایستد. در واقع پسر دلفینی فیلم‌هایی را تنها در دو هفته و با اختلاف زیاد پشت سر گذاشته که اسامی بازیگرانشان را به‌اصطلاح تریلی هم نمی‌کشد! ادامه فروش خوب این انیمیشن می‌تواند گیشه این فیلم را به یکی از پدیده‌های اکران سال تبدیل کند. جالب اینکه احتمال شکست اکران این فیلم در دوران محدودیت‌های کرونایی باعث شده امتیاز آن با قیمتی نسبتا پایین واگذار شود.

در هفته‌ای که گذشت، مجموع فروش فیلم‌های سینمایی 13میلیارد و 800‌میلیون تومان بود که بخش اعظمی از این سهم گیشه به سه فیلم سینمایی «ابلق» به کارگردانی نرگس آبیار، انیمیشن «پسر دلفینی» به کارگردانی محمد خیر‌اندیش و فیلم «دوزیست» به کارگردانی برزو نیک‌نژاد اختصاص یافت. در هفته‌ای که گذشت «ابلق» سه‌میلیارد و 200میلیون تومان، «پسر دلفینی» دومیلیارد و 900میلیون تومان و «دوزیست» دو‌میلیارد و 500میلیون تومان را به خود اختصاص دادند. در جایگاه‌های بعدی «انفرادی» به کارگردانی مسعود اطیابی با دو‌میلیارد و 200میلیون تومان جایگاه چهارم، «تی‌تی» به کارگردانی آیدا پناهنده با 995میلیون تومان جایگاه پنجم و «علف‌زار» به کارگردانی کاظم دانشی و با فروش 650میلیون تومان، جایگاه ششم گیشه را به خود اختصاص دادند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان