زیاد خوابیدن و ابتلا به آلزایمر
بیماری آلزایمر که به اختصار آلزایمر خوانده می شود، یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که بتدریج توانایی های ذهنی بیمار تحلیل می رود. بارزترین تظاهر زوال عقل اختلال حافظه است. اختلال حافظه معمولاً بتدریج ایجاد شده و پیشرفت می کند. در ابتدا اختلال حافظه به وقایع و آموخته های اخیر محدود می شود ولی بتدریج خاطرات قدیمی هم آسیب می بینند. بیمار پاسخ سئوالی را که چند لحظه قبل پرسیده است فراموش می کند و مجدداً همان سؤال را می پرسد. تحقیقات نشان می دهد بین خوابیدن زیاد و خطر ابتلا به زوال عقلی ارتباط وجود دارد.
در این تحقیق آمده است افرادی که هر شب بیش از 9 ساعت می خوابند در معرض فزاینده ابتلا به زوال عقلی هستند. بیش از 46 میلیون نفر در جهان به زوال عقلی مبتلا هستند و انتظار می رود این رقم تا سال 2050 سه برابر شود.
رابطه زیاد خوابیدن و ابتلا به آلزایمر
همچنین در آمریکا بیش از پنج میلیون نفر دچار بیماری آلزایمر هستند. خطر ابتلا به این بیماری با افزایش سن بیشتر می شود؛ به طوری که از هر سه فرد مسن یک نفر به دلیل آلزایمر یا نوع دیگری از زوال عقلی فوت می کند.
محققان دانشگاه بوستون آمریکا در مطالعه ای دریافتند خواب طولانی مدت ممکن است خطر ابتلا به زوال عقلی را افزایش دهد.
در این بررسی اطلاعات مربوط به 5209 زن و مرد بین 30 تا 62 سال مورد مطالعه قرار گرفت. همچنین از این افراد درخواست شد گزارشی از مدت زمانی را که به طور معمول هر شب می خوابند ارائه دهند. این افراد برای مدت 10 سال تحت کنترل بودند تا مشخص شود کدام یک از آنان به بیماری آلزایمر یا دیگر انواع زوال عقلی دچار شده اند.
رابطه زیاد خوابیدن و ابتلا به آلزایمر
این تیم تحقیقاتی دریافتند افرادی که به طور مرتب برای مدت زمان 9 ساعت یا بیشتر می خوابند دو برابر بیش از افرادی که کمتر از 9 ساعت به خواب می روند احتمال دارد به این بیماری دچار شوند. همچنین تحصیلات می تواند نقش مهمی در به تعویق انداختن خطر ابتلا به زوال عقلی داشته باشد.
زیاد خوابیدن موجب ابتلا به آلزایمر می شود