یخچال یکی از قطعات اصلی در هر خانه است که نقش حیاتی در حفظ تازگی و سلامت غذاهای ما دارد. اما آیا مطمئن هستید که یخچال خود را به درستی سازماندهی کرده و بهینه استفاده میکنید؟ ذخیرهسازی صحیح در یخچال نه تنها به شما کمک میکند تا غذاها بیشتر مدت خوب خود را حفظ کنند، بلکه میتواند از تلفات غیرضروری غذایی جلوگیری کند و خطرات مرتبط با مسمومیت غذایی را کاهش دهد. در این مقاله، به شما ده راهنمای برتر برای ذخیرهسازی در یخچال خود ارائه میدهیم. با پیروی از این نکات ساده، میتوانید غذاهایتان را بهتر و به مدت طولانیتر در یخچال نگه دارید و از ضایعات غیرضروری جلوگیری کنید. همچنین، این راهنما به شما کمک میکند تا بهترین استفاده را از فضای محدود یخچال خود ببرید و آن را به طور کارآمد به سبکی سازماندهی کنید که به نیازهای روزمره شما پاسخ دهد. با ما همراه باشید تا به مهارتهای سازماندهی یخچال شما در راستای حفظ تازگی و کیفیت غذاها پی ببریم.
1. تا حد امکان، غذاهای تازه و پخته را از یکدیگر جدا نگه دارید. موارد پخته و آماده مصرف را در قفسه بالا قرار دهید و همیشه بالاتر از غذاهای تازه قرار بدهید تا جریان آب یا سقوط غذاهای تازه بر روی غذاهای پخته و آماده مصرف و آلوده شدن آنها را جلوگیری کنید.
2. در خصوص گوشت، مرغوب بودن آن را به دقت بررسی کنید. بر اساس تحقیقاتی که توسط Tap Warehouse انجام شده است، 66٪ از افراد در بریتانیا بوی گوشت را بررسی میکنند. اما باکتریهایی که عامل بیماریهای غذایی هستند بو ندارند، بنابراین این کار هنوز میتواند باعث مشکلات مربوط به سلامتی شما شود.
3. یخچال خود را به طور منظم تمیز کنید. برای کنارههای پیچیده، از مسواک قدیمی استفاده کنید.
4. یخچال خود را به طور منظم آبگیری کنید تا جلوی تجمع یخ در آن را بگیرید.
5. دقت کنید که مواد غذایی تازه مانند سالاد و ادویهها از پشت یخچال دور باشند و به آن نچسبند – دمای قسمت پشتی یخچال سردتر است و این مواد غذایی حساس ممکن است منجمد شده و خراب شوند.
6. کره و پنیرهای نرم نیازی به قرار گرفتن در سردترین قسمت یخچال ندارند – بنابراین در حالی که ما توصیه میکنیم محصولات لبنی را در قفسه میانی قرار دهید، قفسههای درب برای محصولات لبنی نرم مناسب است.
7. برخی از میوه و سبزیجات را خارج از یخچال نگه دارید، زیرا “گاززاییها” مانند آووکادو، موز، نکتارین، هلو، گلابی، آلو و گوجه فرنگی ممکن است باعث خراب شدن زودرس برخی از سبزیجات شوند.
8. پس از باز کردن سسها، مرباها و ژلهها باید در یخچال نگهداری شوند. غذاهای پخته باید مناسباً پوشانده شوند، در حالی که گوشت و ماهی تازه باید خوب پوشانده و محکم شوند.
9. بیش از نیمی از مردم بریتانیا (54٪) گوشت و ماهی را در دمای اتاق رها میکنند تا آنها را برای پخت درست کنند. این کار ممکن است باعث رشد باکتریها شود زیرا غذا گرمتر میشود، بنابراین به جای آن، در یخچال آن را تجمع دهید.
10. هرگز غذای گرم را به یخچال نگذارید، زیرا دمای کلی یخچال را بالا میبرد و میتواند منجر به مسمومیت غذایی و فساد غیرضروری غذا شود.