کوفته یکی از غذاهای محبوب ایرانی و دیگر کشور ها است که در طعم های خوشمزه و متفاوتی تهیه می شود. کوفته سیب زمینی یکی از انواع کوفته است که بدون استفاده از گوشت و یا گوشت چرخ کرده و کاملا گیاهی تهیه می شود. اگر می خواهید کوفته کاملا گیاهی باشد به جای استفاده از روغن مایع از روغن گیاهی استفاده نمایید. طرز تهیه کوفته سیب زمینی در این مطلب قرار دارد.
در سایت آرگا می توان با طرز تهیه انواع کوفته هایی مانند کوفته ازمیری و کوفته شلغم آشنا شد. برای طعم دار کردن بیشتر این کوفته به دلخواه می توان از پودر سیر و آویشن استفاده کرد که کاملا بستگی به سلیقه شما دارد. برای تزئین این کوفته از جعفری تازه خرد شده استفاده نمایید. برای تهیه بیشتر کوفته مواد اولیه را یک و یا دو برابر کنید.
مواد لازم
- تخم مرغ 2 عدد
- آرد همه منظوره 1/4 فنجان
- پودر سوخاری 1/2 فنجان
- سیب زمینی بزرگ 2 عدد
- روغن مایع به مقدار لازم
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- پودر آویشن و سیر به مقدار لازم
طرز تهیه کوفته سیب زمینی
ابتدا برای تهیه کوفته سیب زمینی باید سیب زمینی ها را را آب پز کنید. برای این منظور سیب زمینی را به خوبی بشویید که پوست سیب زمینی تمیز شود سپس از وسط به دو تکه تبدیل کنید و در قابلمه ای با آب جوش قرار دهید جوری که آب جوش روی سیب زمینی ها را بگیرد.
پس از آب پز شدن، سیب زمینی ها را از قابلمه خارج کنید و پوست سیب زمینی را جدا کنید. وقتی به خوبی آب پز شده باشد پوست آن به راحتی جدا می شود. سیب زمینی ها را به داخل قابلمه ای دیگر اضافه کنید و مقداری نمک، فلفل، پودر سیر، و پودر آویشن به سیب زمینی اضافه نمایید.
در ادامه با استفاده از گوشت کوب سیب زمینی را به خوبی له و پوره کنید. حالا سفیده و زرده یک تخم مرغ را جدا کرده و زرده را به قابلمه حاوی سیب زمینی بی افزایید و ورز دهید. سفیده را در کاسه دیگری بریزید. سپس آرد همه منظوره را درون کاسه ای دیگر و پودر سوخاری را هم در کاسه ای دیگر بریزید.
به اندازه یک گردو بزرگ از مواد سیب زمینی بردارید و با دست به حالت دایره در بیاورید و بعد با استفاده از دست صافش کنید جوری که هنوز هم ضخامت داشته باشد و تمام مواد را همینگونه انجام دهید و بر روی سطح کار بگذارید تا مواد سیب زمینی تمام شود و بعد به سراغ سوخاری کردن بروید.
اول کوفته ها را در سفیده تخم مرغ و بعد در پودر سوخاری بغلتانید تا کاملا کوفته ها به سفیده تخم مرغ و پودر سوخاری آغشته شوند. در ادامه روغن مایع به مقدار تقریبا زیادی به ماهی تابه ای بی افزایید و صبر کنید تا روغن داغ شود. سپس کوفته ها را یکی پس از دیگری در تابه سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.
در آخر برای گرفتن روغن کوفته ها، کوفته ها را بر روی چند دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافه گرفته شود. برای مشاهده طرز تهیه انواع کوفته ها خوشمزه بر روی لینک قرار گرفته شده کلیک کنید.