ماهان شبکه ایرانیان

شهردار منطقه ۷ در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» تشریح کرد

خیز نوسازی با طبقه اضافه

شماره روزنامه: ۵۷۹۰ تاریخ چاپ: ۱۴۰۲/۰۵/۹ ...

نصرالله آبادیان، شهردار منطقه 7 در مورد وضعیت بافت فرسوده و ناپایدار این منطقه با بیان اینکه 1500 هکتار وسعت منطقه 7 است که از این میان 20درصد بافت فرسوده است؛ به عبارتی دیگر 300 هکتار از مساحت این منطقه جزو بافت فرسوده است، گفت: منطقه 7 از نظر تعداد پرونده املاک نوسازی‌شده در بافت فرسوده از میانگین شهر تهران بالاتر است به گونه‌‌‌ای که در شهر تهران میانگین صدور پرونده نوسازی در بافت فرسوده، حدود 50‌درصد است اما در این منطقه میانگین نوسازی در بافت فرسوده حدود 52‌درصد است یعنی به عبارتی 52درصد املاک واقع در بافت فرسوده، نوسازی شده است.

وی با بیان اینکه استحضار دارید که در بافت فرسوده، مالکان از معافیت پرداخت عوارض برخوردار هستند و در طرح جدید با هدف اینکه مالکان املاک ریزدانه را تشویق به نوسازی کنند و کیفیت ساخت‌وساز بالاتر رود، اراضی زیر 100مترمربع از 50‌درصد تخفیف در پرداخت عوارض بهره‌‌‌مند هستند اما اگر مساحت پرونده‌‌‌ای به دلیل تجمیع به بیش از 130 متر برسد کلا از پرداخت عوارض معاف است، گفت: در املاک ریزدانه منطقه 7 نوسازی معنا نداشت چراکه عمده شهروندان این منطقه از توان مالی کافی برای نوسازی و آغاز ساخت‌وساز بهره‌‌‌مند نبودند و به دلیل آنکه در این محدوده تنها سه طبقه برای نوسازی داده می‌شد، تجمیع و استفاده از توان پیمانکاران نیز به صرفه نبود به همین دلیل نوسازی در این منطقه مانند مناطق دیگر کند شده بود.

شهردار منطقه 7 با بیان اینکه بیشترین مشکل ما در عدم‌نوسازی در بافت فرسوده، به اراضی ریزدانه مربوط می‌شود که به دلیل آنکه مالک تنها می‌توانست سه طبقه بسازد و از آنجا که برای مالک ساخت سه طبقه غیراقتصادی بود به همین دلیل روند نوسازی کند بود، گفت: تا قبل از تیرماه سال گذشته تعداد طبقات در بافت فرسوده حداکثر سه طبقه بود که این سه طبقه به صرفه نبود اما بعد از مدتی با اخذ مصوبه‌های مختلف ساخت یک طبقه اضافی در املاک واقع در بافت فرسوده مجاز اعلام شد و شاهد رونق ساخت‌وساز در این محدوده بودیم.

آبادیان ادامه داد: از ابتدای سال‌جاری تاکنون 150 پروانه ساخت‌وساز در منطقه 7 صادر شده و از این تعداد 66 پرونده مربوط به ساخت‌وساز در بافت فرسوده است و این در حالی است که سال گذشته 380 پرونده ساخت‌وساز صادر شده که از این میان حدود 200 مورد در بافت فرسوده بود اما امسال به دلیل ساخت یک طبقه اضافی، قطعا شاهد افزایش ساخت‌وساز در بافت فرسوده خواهیم بود.

وی همچنین در مورد پروژه پارکینگ طبقاتی خیابان سمیه نیز با بیان اینکه یک قطعه زمین در خیابان سمیه به مساحت 2700 مترمربع که مالکیت آن متعلق به شهرداری تهران است برای احداث پارکینگ طبقاتی شناسایی شده است و مشاور این طرح انتخاب شده و سیر انتخاب پیمانکار و مجری در حال انجام است، گفت: شهروندان در محدوده خیابان سمیه با توجه به تمرکز مراکز اداری و تجاری در آن نقطه با مشکل پارکینگ مواجه هستند که پیش‌بینی ما این است که در این طرح حداقل 500 واحد پارکینگ تامین شود. علاوه بر این، در این فضا یک فروشگاه شهروند و یک بازار میوه و تره‌بار نیز برای خدمات‌‌‌رسانی به شهروندان محله‌های بهار و امجدیه ایجاد خواهد شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این طرح بزرگ بالغ بر 14 طبقه است که 5 طبقه آن منفی و 9 طبقه روی همکف خواهد بود. شروع آن هم از امسال است و به مدت 30 ماه به صورت کامل اجرا می‌شود.

شهردار منطقه 7 با اشاره به انجام مطالعات در اجرای طرح TOD در این منطقه گفت: با سرمایه‌گذاری عظیمی که در بخش مترو در حال انجام است باید کاربری‌‌‌هایی را در اطراف مترو پیش‌بینی کنیم و همچنین نظام حمل‌ونقلی مردم را بر اساس حمل‌ونقل عمومی برنامه‌ریزی و اجرا کنیم. ما در این منطقه پروژه TOD را در محدوده خیابان شهید بهشتی، ایستگاه قدوسی و سهروردی تعریف کرده‌‌‌ایم و در کمیسیون ماده 5 نیز توانستیم مصوبه را تصویب کرده تا از اول مرداد بتوانیم در این حدفاصل، پروانه صادر کنیم و اجرای پروژه را سرعت ببخشیم.

وی ادامه داد: در گذشته ما کمترین پیشرفت در خط 6 مترو را در منطقه 7 و ایستگاه‌‌‌های امام حسین (ع)، بهارشیراز و سرباز داشتیم که خوشبختانه پس از بازدید شهردار تهران از این طرح و دستورات وی توانستیم اسفند گذشته محدوده میانی واقع در منطقه 7 را به محدوده جنوبی متصل کنیم. در حال حاضر ایستگاه‌های بهار و سرباز پیشرفت خوبی دارند و امیدوارم در آینده نزدیک شاهد افتتاح آنها باشیم که این اقدام پیشرفت بسیار زیادی در حوزه زیرساخت منطقه خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به تعریف طرح‌‌‌های محله‌‌‌ای در سطح شهر، زمانی که این طرح‌‌‌ها در سطح شهر و محلات اجرایی می‌شود اقتضائات ترافیکی بسیار مهمی را برای شهروندان خواهد داشت. محلات نیلوفر، دبستان، خواجه نظام، شهید قندی و بهار شب و روز متفاوتی را با یکدیگر دارند و کلونی‌های اصلی این منطقه را تشکیل می‌دهند، بنابراین برای بهسازی این محیط‌‌‌ها در آینده نزدیک تجهیز کارگاهی انجام خواهد شد و عملیاتی در راستای ارتقای فضای عمومی رخ خواهد داد. آبادیان از اجرای نهضت آسفالت از ابتدای سال خبر داد و افزود: در راستای ارائه خدمات مطلوب به شهروندان و اجرای نهضت آسفالت تاکنون 11‌هزار و 800 تن آسفالت در معابر محدوده این منطقه اجرا شد و از ابتدای سال تاکنون در 34 معبر اصلی و فرعی منطقه عملیات آسفالت‌ریزی اجرا شده است.

شهردار منطقه 7 تاکید کرد: عملیات تراش و روکش مکانیزه آسفالت، روکش دستی و لکه‌گیری آسفالت در پایان سال ادامه خواهد داشت اما تا قبل از شروع فصل سرما و نامساعد شدن شرایط جوی بخش عمده فعالیت‌ها در این حوزه به اتمام می‌رسد و حمل و پخش آسفالت به میزان 6‌هزار و 400 تن به صورت مکانیزه و حمل و پخش آسفالت به میزان 5‌هزار و 400 تن به صورت دستی و لکه‌گیری در سطح معابر منطقه اجرا شده است.

عکس یک copy

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان