یک متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی گفت: با 90 ثانیه ایستادن، سیستمهای سلولی و مولکولی که به واسطه انسولین باعث تنظیم قندخون، تری گلیسیرید و کلسترول میشوند، فعال شده و میتوانند ریسک ابتلا به دیابت و چاقی را کاهش دهند.
به گزارش به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان،مهدی شادنوش متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی؛ با بیان اینکه ایستادن طولانی مدت، باعث افزایش ریسک ابتلا به انواع بیماریها در انسان میشود، اظهار کرد: با 90 ثانیه ایستادن، سیستمهای سلولی و مولکولی که به واسطه انسولین باعث تنظیم قند خون، تری گلیسیرید و کلسترول می شوند، فعال شده که این مکانیسمها با وارد شدن وزن بدن بر روی پاها آغاز میشوند و زمانی که این حرکتها منظم بوده و تکرار شوند، میتوانند ریسک ابتلا به دیابت و چاقی را کاهش دهند.
وی با اشاره به این که سطح مولکولی و سلولی بدن انسان به گونهای تنظیم شده است که فعال بوده و در طول روز تحرک داشته باشد؛ افزود: زمانی که به صورت مداوم، تحرک کاهش مییابد دستورخاموش شو و برای مرگ آماده باش در بدن فعال میشود.
این متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی تاکید کرد: عدم فعالیت بدنی نباید در زندگی روزانه به صورت عادت باشد چراکه علاوه بر تاثیرات نامناسبی که بر روی کمر، شانه ها، بازوها، سوخت و ساز و تمام اجزای بدن دارد، دستور و مراحل رسیدن سوختهای حیاتی به عضلات و بافتها را خاموش میکند.
شاد نوش یادآور شد: با نشستنهای طولانی مدت، سطح قند خون، فشارخون، کلسترول و تولید مواد سمی افزایش پیدا میکند که راه حل کاهش این مشکلات، پرهیز از نشستنهای طولانی مدت و اینکه در هر یک ساعت نشستن حداقل 10 دقیقه بلند شدن است.