ماهان شبکه ایرانیان

رابدومیولیز

رابدومیولیز یکی از شایع ترین مشکلاتی که در پی زیر آوار ماندن و تصادفات ایجاد می شود، لیز و یا تجزیه ی عضلانی است که می تواند منجر به نارسایی کلیوی شود.

رابدومیولیز

رابدومیولیز یکی از شایع ترین مشکلاتی که در پی زیر آوار ماندن و تصادفات ایجاد می شود، لیز و یا تجزیه ی عضلانی است که می تواند منجر به نارسایی کلیوی شود.

علل رابدومیولیز

علل رابدومیولیز عبارتند از:

مصرف الکل و یا داروهای مخدر از جمله هروئین، کوکائین و یا آمفتامین
کشش زیاد عضلانی در برخی افراد که ورزشکاران غیر حرفه ای هستند.  این حالت در ورزشکاران حرفه ای هم رخ می دهد و اگر توده ی عضلانی بیشتری شکسته شود، بیشتر خطرناک است.
آسیب ناشی از تصادف و افتادن هم می تواند عامل آن باشد.
فشردگی عضلانی دراز مدت از جمله در اثر عدم تحرک طولانی مدت پس از افتادن هم می تواند علتی برای این سندرم باشد.
کاربرد داروهایی از جمله استاتین، و یا  داروهای ضد جنون بویژه در دوز های مصرفی بالا.

سایر علل برای رابدومیولیز عبارتند از:

آسیب ناشی از شوک الکتریکی و یا سوختگی درجه ی 3
دمای بسیار بالای بدن ( هیپرترمی) و یا استروک گرمایی
تشنج ها
اختلالات متابولیکی از جمله کتواسیدوز
بیماری های عضلانی ( میوپاتی) از جمله نقص مادرزادی آنزیم های عضلانی و یا دیستروفی عضلانی دوشن، عفونت های ویروسی از جمله، آنفلوآنزا، ایدز، و یا هرپس سیمپلکس ویروس
عفونت های باکتریایی که باعث سمیت بافتی و یا سمیت جریان خون می شوند ( سپسیس).
نشانه ها و علائم رابدومیولیز
نشانه ها و علائم رابدومیولیز ممکن است تفسیر دشواری داشته باشد. این امر واقعا صحیح است به علت آن که روند  رابدومیولیز بر اساس  علت آن متغیر است. علائم ممکن است در یک ناحیه از بدن رخ دهد و یا بر روی کل بدن اثر گذار باشد. همچنین، عوارض ممکن است در مراحل اولیه  و یا دیررس هم رخ دهد.

موارد زیر نشانه ها و علائم شایعی برای رابدومیولیز هستند:

درد عضلانی، بویژه در شانه ها، ران ها و یا بخش تحتانی کمر
ضعف عضلانی و یا مشکل در حرکت بازو ها و یا پاها
درد شکمی
تهوع و استفراغ
تب ، ضربان قلب سریع
گیجی، کم آبی، تب، و یا فقدان هشیاری
ادرار قرمز و یا قهوه ای تیره،  و کاهش  برون ده ادراری و یا عدم تخلیه ی ادرار

آزمایشات خون برای کراتین کیناز، محصول شکست عضلانی و آزمون های ادراری برای میوگلوبین، می تواند برای تشخیص این اختلال مفید باشد. سایر آزمون ها ممکن است سایر مشلات را رد کند، و علت رابدومیولیز و یا بررسی عوارض آن را تائید کندعوارض شایع برای رابدومیولیز شامل سطوح بسیار بالای پتاسیم در خون است که می تواند باعث ایجاد ضربان قلب نامنظم و یا ایست قلبی و آسیب کلیوی شود

( که تا نیمی از بیماران را در بر می گیرد.) در حدود یک چهارم موارد مشکلات در کبد ایجاد می شود. وضعیتی که سندرم کمپارتمان نام داردهم پس از احیای مایعات رخ می دهد. این مشکل جدی باعث فشردگی اعصاب، عروق خونی، عضلات می شود و می تواند آسیب بافتی بدهد و مشکلاتی را در جریان خون ایجاد کند.

درمان های رابدوملیولیز

درمان و تشخیص اولیه ی رابدومیولیز کلیدی برای پی آمد موفق می باشد. شما با انجام درمان به موقع و مناسب می توانید انتظار ریکاوری و بهبود کاملی را داشته باشید.  اگر شما مبتلا به رابدومیولیز هستید، ممکن است برای درمان علت زمینه ای در بیمارستان بستری شوید. درمان با مایعات داخل وریدی به حفظ تولید ادرار و پیشگیری از آسیب کلیوی کمک می کند.

ندرتا، درمان دیالیز ممکن است برای کمک به کلیه ها در فیلتر کردن نمک ها کمک کننده باشد.  مدیریت ناهنجاری های الکترولیتی ( پتاسیم، کلسیم، فسفر) به حفاظت  قلب و سایر اعضای بدن کمک می کنند.

همچنین شما ممکن است  برای برداشت فشار و یا کشش و فقدان جریان خون در صورت وجود سندرم کمپارتمان به فاشیوتومی نیاز داشته باشید، و ممکن است نیاز داشته باشید که در ICU تحت مراقبت های ویژه ای قرار بگیرید.بیشتر علل رابدومیولیز قابل برگشت هستند.

اگر رابدومیولیز در اثر مشکل طبی باشد مثلا دیابت و یا اختلال تیروئیدی، درمان مناسب برای این وضعیت طبی مورد نیاز خواهد بود و اگر رابدومیولیز با دارو مرتبط باشد،  درمان آن نیازمند متوقف کردن و یا جایگزینی دارو با یک داروی دیگر است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان