ماهان شبکه ایرانیان

پاکستان برای اولین‌بار از باران مصنوعی برای مبارزه با آلودگی هوا استفاده کرد

کیفیت هوا در لاهور به ویژه در چند هفته‌ی گذشته بد بوده است و دولت پنجاب چندین تاکتیک از جمله تعطیلی زودهنگام مشاغل و تعطیلی مدارس را به مدت دو روز اضافی برای کمک به بهبود کیفیت هوا به کار گرفت، اما هیچ چیز درباره آلودگی هوا جواب نداده‌ است.

خبرگزاری راسک نوشت: دولت استانی می‌گوید که باران مصنوعی برای اولین‌بار در پاکستان برای مبارزه با سطوح خطرناک آلودگی در شهر کلان لاهور استفاده شده‌است.
 
هواپیماهای مجهز به تجهیزات بارورسازی ابرها روز شنبه( 16 دسامبر) بر فراز شهر شرقی پرواز کردند که اغلب یکی از بدترین نقاط جهان از نظر آلودگی هوا محسوب می‌شود.
 
محسن نقوی، سرپرست وزیر پنجاب، به خبرنگاران گفت: «حداقل در 10 منطقه‌ی لاهور نم‌نم باران می‌بارید و گفت که این «هدیه» توسط امارات متحده‌ی عربی ارایه شده‌است.»
 
کیفیت هوا در لاهور به ویژه در چند هفته‌ی گذشته بد بوده است و دولت پنجاب چندین تاکتیک از جمله تعطیلی زودهنگام مشاغل و تعطیلی مدارس را به مدت دو روز اضافی برای کمک به بهبود کیفیت هوا به کار گرفت، اما هیچ چیز جواب نداده‌است.
 
تیم‌هایی از امارات به همراه دو هواپیما حدود 10 تا 12 روز پیش به این‌جا رسیدند و آن‌ها از 48 شراره برای ایجاد باران استفاده کردند و نقوی گفت، این تیم قادر خواهند بود تا شنبه‌شب اثرات آزمایش را ارزیابی کنند.
 
امارات متحده‌ی عربی به طور فزاینده‌ای از بارورسازی ابرها که گاهی به عنوان باران مصنوعی یا آبی آسمان نیز نامیده می‌شود، برای ایجاد باران در گستره‌ای خشک این کشور استفاده کرده‌است.
 
در فرآیند باروری ابرها، یدید نقره، نمکی مایل به زرد، در ابرها در ترکیبی با استون سوزانده می‌شود تا تراکم به صورت باران ایجاد شود.
 
نقوی با اشاره به بیش از یک هزار ماموریت سالانه توسط امارات متحده‌ی عربی و فناوری‌های مشابه که در ده‌ها کشور از جمله ایالات متحده، چین و هند استفاده می‌شود، مردم را از ایمنی باران مصنوعی اطمینان داده‌است.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان