ماهان شبکه ایرانیان

کمبود اسید فولیک و آهن در دختران پایتخت

زالی با اشاره به غنی سازی نان، گفت: تا اجرایی شدن نان کامل در کشور باید سیاست غنی سازی نان ادامه یابد و با توجه به کمبود اسید فولیک و آهن در دختران جوان پایتخت در مطالعات صورت گرفته باید از نان غنی شده به عنوان الگوی تسکینی برای نان سالم استفاده کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه تا اجرایی شدن نان کامل در کشور باید سیاست غنی سازی نان ادامه یابد،گفت:دختران جوان تهرانی با کمبود اسید فولیک و آهن روبرو هستند.

به گزارش فارس، علیرضا زالی،رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سومین نشست کمیته نان کامل که با حضور نمایندگان سازمانهای مرتبط  شنبه 16 دی ماه در تالار شهیدبهشتی برگزار شد، نان کامل را یکی از انواع نان سالم برشمرد و بر ضرورت حرکت به سمت افزایش کیفیت نان موجود تاکید کرد.

وی با بیان اینکه تا اجرایی شدن نان کامل بهتر است از نان غنی شده به عنوان الگوی تسکینی برای نان سالم استفاده کنیم، افزود: علاوه بر تلاش برای تهیه و گسترش استفاده از نان کامل در جامعه باید به بررسی آسیب شناسانه موضوع کیفیت نان سالم  و علل دورریز و هدر رفت نان توجه کنیم.

وی نان را از مباحث مهم و راهبردی در شورای عالی امنیت غذایی کشور برشمرد و با اشاره به تشکیل سه کمیته در این خصوص در ذیل شورای مذکور بر لزوم همگرایی و هم افزایی دستگاه‌های مختلف در این حوزه تاکید کرد.

 زالی با اشاره به اهمیت کیفیت نان سالم گفت: نان سالم می‌تواند از بسیاری از بیماریها نظیر دیابت، کم خونی، سرطان جلوگیری کند و در صورت ناسالم بودن موجب بیماری‌های سخت گوارشی می شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به استفاده از نان صنعتی در کشور، خاطرنشان کرد: نان صنعتی در بسیاری از کشورها فرایند لازم برای رسیدن به نان سالم را طی کرده است که می‌توانیم از آنها الگوبرداری کرده و آنها را بومی سازی کنیم؛ زیرا به ارزانتر شدن و افزایش کیفیت نان کمک می‌کند.

 زالی با اشاره به غنی سازی نان، تاکید کرد تا اجرایی شدن نان کامل در کشور باید سیاست غنی سازی نان ادامه یابد و با توجه به کمبود اسید فولیک و آهن در دختران جوان تهرانی در مطالعات صورت گرفته باید از نان غنی شده به عنوان الگوی تسکینی برای نان سالم استفاده کنیم.

وی تاکید کرد: در مورد نان کامل نباید غیر علمی، هیجانی و غیر اجرایی عمل کنیم و باید اجازه بدهیم که استفاده از نان کامل در فرهنگ مردم شکل گیرد.

 زالی در ادامه سخنان خود با اشاره به اعلام آمادگی کارخانه‌ها درخصوص تولید آرد کامل از نماینده اداره استاندارد خواست در کنار صدور پروانه استاندارد یک پیوست PMS برای دیده وری پس از مارکت نیز ارایه دهند تا محصول آنان پس از تولید مورد بررسی قرار گیرد و چالش‌های موجود مشخص شوند.

وی همچنین با اشاره به تدوین پروتکل لازم برای تهیه نان کامل توسط انستیتو تحقیقات تغذیه دانشگاه خاطرنشان کرد که این پروتکل باید ساده سازی شده و در اختیار نانواها برای اجرا قرار گیرد.

رئیس دانشگاه با تاکید برضرورت آسیب شناسی مراحل مختلف فرایند تولید نان به برخی چالش‌های موجود برای بهینه سازی نانوایی‌ها  اشاره کرد و یادآور شد که کیفیت نان با توجه به همه عوامل و ابعاد باید در نظر گرفته شود.

 زالی طبخ نان کامل را فنی برشمرد که نیازمند دانش و مهارت و توانمندسازی است و آموزش دانش علمی خبازی و توانمندسازی نانوایی ها با کمک اتحادیه‌ها و سازمانهای مردم نهاد را راهکاری در این زمینه عنوان کرد.

رییس دانشگاه توانمندسازی نانواها برای پخت نان کامل را بسیار مهم برشمرد و گفت: باید چند نانوایی را آموزش داده و ظرفیت فنی آنان را بررسی کرده تا پس از توانمندسازی به صورت پایلوت فرایند طبخ نان کامل را اجرا کنند.

وی دانشگاه تاکید کرد: اگر آرد کامل باشد اما مهارت پخت نان کامل وجود نداشته باشد نان خوب و مطلوبی نخواهیم داشت.

 زالی با اشاره به اینکه در دنیا نان بحث اقتصادی گرانی است، خاطرنشان کرد که سازمان غذا و داروی جهانی افزودنی‌هایی نظیر امولسیفیکیشن و استارترهایی را برای افزایش کیفیت نان و کاهش قیمت آن پیشنهاد کرده است.

رییس دانشگاه آلفا آمیلاز را یکی از این افزودنی‌های مجاز برشمرد که باعث تغییر در گرانولهای نشاسته شده و نان با کیفیت تر و سهل الهضم تر ایجاد می‌کند.

وی صنعت افزودنی‌های بهداشتی و مجاز به نان را صنعتی نوین در ایران عنوان کرد که در جهان بسیار گسترده است و یادآور شد خاصیت کشسانی خمیر با امولسیفیکیشنها شدنی است.

زالی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت دورریز نان به میزان سالانه آن در تهران اشاره کرد که باید در این خصوص آسیب شناسی صورت گیرد.

 زالی با تاکید بر اجرایی شدن فرایند نان کامل پیشنهاد داد که با توجه به اعلام آمادگی سه دانشگاه پایتخت و سازمان‌های مربوطه اجازه دهیم که کارخانجاتی که اعلام آمادگی کردند در این مسیر گام بردارند.

رییس دانشگاه به چندوجهی بودن زنجیره و فرایند تولید نان اشاره کرد که شامل مراحل پیچیده‌ای از کاشت گندم (نوع خاک، سم، آب و ...)، بحث نگهداشت گندم (انبار، از دست رقتن مواد مغذی در زمان انبار)، پخت نان، فرهنگ نگهداشت نان در خانواده‌ها و مسائلی از این دست است و اقدام غیر صحیح در هر یک از این مراحل می تواند منجر به تقلیل مواد مغذی نان سالم و افزایش فسادپذیری آن شود.

 زالی با اشاره به ضرورت آموزش و فرهنگ سازی نحوه صحیح نگهداری نان، گفت: اگر آرد و نان مناسب نیز تهیه و تولید شوند ولی فرهنگ صحیح مصرف در جامعه وجود نداشته باشد باز هم شاهد هدررفت نان خواهیم بود.

اطلاع رسانی و فرهنگ سازی درخصوص مصرف نان کامل در جامعه از دیگر تاکیدات رییس دانشگاه در این نشست بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت بازنگری نظام یارانه دهی در صنعت آرد و نان تاکید کرد.

هم افزایی با کارگروه آرد و نان استانداری تهران و اشتراک تجارب، استفاده از مدل‌های فناورانه شرکت‌های دانش بنیان در حوزه آرد و نان وحمایت از آنان، آسیب شناسی دور ریز نان و مواد غذایی در کشور، بررسی چالش‌های تولید نان کامل از دیگر موضوعات مطرح شده توسط رئیس دانشگاه در این نشست بود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان