مترجم : مرضیه عارف
تحریریه زندگی آنلاین : به دنبال یک شام سبک تر هستید؟ ما دستورالعمل های سالم و رضایت بخش زیادی بین 200 تا 500 کالری داریم. از کالری گل کلم ، خوراک مرغ ، برگر وغیره لذت ببرید.
مواد لازم:
بادمجان یک عدد بزرگ
سیب زمینی شیرین با پوست به قطعات درشت خرد شده 350 گرم
روغن آفتاب گردان 1 قاشق غذاخوری
زنجبیل رنده شده 1 قاشق غذا خوری
سیر رنده شده 1 حبه
پیازچه خرد شده 8 عدد
جعفری یک دسته کوچک
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه:
فر را روی 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. بادمجان ها را پوست کنده و حلقه کنید و با تکه های سیب زمینی در فر برشته کنید. 225 میلی لیتر آب جوش را روی مواد بریزید سپس روغن، زنجبیل و سیر را اضافه کنید کمی نمک روی آن بپاشید و مجدد در داخل فر قرار دهید. بعد از 30 دقیقه 125 میلی لیتر دیگر آب جوش به مواد اضافه کنید و 20 دقیقه دیگر در داخل فر قرار دهید . این کار را تکرار کنید و دوباره 50 میلی لیتر اب جوش اضافه کنید و پیازچه را اضافه کنید و 10 دقیقه دیگر داخل فر قرار دهید تا زمانی که بادمجان و سیب زمینی پخته شود. مواد را داخل ظرف سرو بریزید و روی آن را جعفری خرد شده و کمی فلفل سیاه بریزید و میل بفرمایید.
پاستا گوجه فرنگی و ساردین با سس گرمولاتا
مواد لازم:
اسپاگتی سبوس دار 75 گرم
کنسرو ساردین 120 گرم
کاپاریس ½ قاشق غذاخوری
سیر له شده 2 حبه
گوجه فرنگی خرد شده 2 عدد
شاهی 30 گرم
نصف پوست لیمو رنده شده
جعفری خرد شده 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
پاستا را طبق دستور العمل رو بسته آماده کنید. یک قاشق غذاخوری از روغن کنسرو ساردین را در یک تابه نچسب بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید. کاپاریس و نصف سیر را به مدت 1 تا 2 دقیقه در آن تفت دهید تا عطر آن آزاد شود . گوجه فرنگی ها را اضافه کنید و 4 تا 5 دقیقه دیگر تفت دهید. ساردین و شاهی را اضافه کنید و هم بزنید تا ماهی ها خرد شود و برگ شاهی نرم شود.
برای گرمولاتا ، پوست لیمو ، جعفری و باقی مانده سیر را در یک کاسه کوچک با هم مخلوط کنید .
پاستا را اب کش کرده داخل ظرف سرو بریزید سس ساردین و سس گرمولاتا را روی آن بریزید و میل بفرمایید.
بیشتر بخوانید:
سالاد سزار کم چرب
مواد لازم:
سینه مرغ بدون پوست 4 عدد
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
آب یک عدد لیمو
کاهو رسمی خرد شده 1 عدد بزرگ
پونه تازه مقداری
تخم مرغ آب پز 4 عدد
پنیر پارمزان رنده شده 25 گرم
ماست یونانی بدون چربی 170 گرم
طرز تهیه:
سینه های مرغ را با روغن زیتون و 1 قاسق غذاخوری آب لیمو مزه دار کنید. و به مدت 10 تا 12 دقیقه در فر گریل کنید تا کاملا پخته وطلایی شود و سپس آنها را به صورت دلخواه برش بزنید.
کاهو ، پونه و تخم مرغ را در ظرف سرو بریزید و مرغ ها را روی آن بچینید. پارمزان ، ماست و آب لیمو را با هم مخلوط کنید و روی سالاد بریزید و میل بفرمایید.
نودل مرغ زنجبیلی
مواد لازم:
روغن آفتاب گردان 1 قاشق چای خوری
ران مرغ بدون استخوان خرد شده 3 عدد
کلم سفید ¼ خرد شده
زنجبیل رنده شده 25 گرم
فلفل قرمز خرد شده 1 عدد ( در صورت تمایل )
بیشتر بخوانید:
سس سویا کم نمک 1 قاشق غذا خوری
سرکه برنج 2 قاشق چای خوری
جوانه لوبیا 100 گرم
پیازچه خرد شده 3 عدد
نودل 300 گرم
گشنیز خرد شده 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
روغن را در یک ماهیتابه بزرگ بریزید و روی حرارت متوسط رو به بالا قرار دهید . مرغ و کلم را اضافه کنید و به مدت 5 تا 7 تفت دهید. زنجبیل و فلفل را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید. به جز گشنیز بقیه مواد را اضافه کنید و تفت دهید تا مرغ کاملا بپزد، نودل اب کش شده را اضافه کنید و پس از اماده شدن داخل ظرف سرو بریزید و گشنیز را به آن اضافه کنید و میل بفرمایید.
املت ژامبون، قارچ و اسفناج
مواد لازم:
روغن زیتون 1 قاشق چای خوری
قارچ ورقه شده 80 گرم
ژامبون خرد شده 50 گرم
اسفناج 80 گرم
تخم مرغ 4 عدد
پنیر چدار رنده شده 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
روغن را در یک تابه مخصوص فر گرم کنید و قارچ ها درون آن بریزید و 2 دقیقه تفت دهید. ژامبون و اسفناج را اضافه کنید و 1 دقیقه دیگر تفت دهید تا اسفناج ها نرم شوند. فلفل سیاه و کمی نمک اضافه کنید تا مزه دار شوند. حرارت را کم کنید و تخم مرغ ها را در ظرفی بریزید و هم بزنید و روی مواد بریزید . تخم مرغ ها که سفت شد پنیر را روی آن بپاشید و به مدت 2 دقیقه در فر از قبل گرم شده قرار دهید . گرم یا سرد سرو کنید.
بیشتربخوانید:
همبرگر ماهی آزاد فوق العاده سالم
مواد لازم:
فیله ماهی آزاد 4 عدد حدود 550 گرم
رب کاری یا پودر کاری 2 قاشق غذاخوری
زنجبیل رنده شده 1 قاشق غذاخوری
سس سویا 1 قاشق چای خوری
گشنیز خرد شده یک دسته کوچک
روغن نباتی 1 قاشق چای خوری
برش لیموترش برای تزیین
هویج 2 عدد
خیار کوچک 1 عدد
سرکه سفید 2 قاشق غذاخوری
شکر قهوه ای 1 قاشق چای خوری
طرز تهیه:
ماهی آزاد را با رب یا پودر کاری ، زنجبیل، سویا و گشنیز در غذا ساز بریزید تا خرد و مخلوط شود. مخلوط را به 4 برگر تبدیل کنید. روغن را در تابه نچسب بریزید و گرم کنید و برگر ها را به مدت 4 تا 5دقیقه در هر دو طرف سرخ کنید.
هویج و خیار را به شکل دلخواه خرد کنید و برگ گشنیز را به آن اضافه کنید، سرکه و شکر را مخلوط کنید و روی آن بریزید و با برگر میل بفرمایید.
مرغ و قارچ
مواد لازم:
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
ران مرغ بدون استخوان 500 گرم
آرد مقداری
بیکن 50 گرم
قارچ دکمه ای کوچک 300 گرم
موسیر بزرگ 2 عدد خرد شده
آب مرغ 250 میلی لیتر
سرکه سفید 1 قاشق غذاخوری
نخود فرنگی منجمد شده 50 گرم
جعفری خرد شده 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
1 قاشق غذاخوری روغن را در ماهیتابه گرم کنید. مرغ را با ارد در روغن سرخ کنید و از تابه خارج کنید . بیکن و قارچ را در تابه سرخ کنید و از تابه خارج کنید.
آخرین قاشق روغن را به تابه اضافه کنید و موسیر را به مدت 5 دقیقه تفت دهید. آب مرغ و سرکه را اضافه کنید،1تا 2 دقیقه حباب بزند. مرغ ، بیکن و قارچ را به ظرف برگردانید تا حدود 15 دقیقه بپزد. نخود و جعفری را اضافه کنید و 2 دقیقه دیگر بپزید و سپس سرو کنید.
بریانی هویج
مواد لازم:
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
پیاز خلال شده 1 عدد
فلفل سبز خرد شده 1 عدد
سیر 1 حبه
گرام ماسالا 1 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1 قاشق چای خوری
هویج 3 عدد رنده شده
برنج قهوه ای 200 گرم
نخودفرنگی منجمد 150 گرم
بادام هندی بو داده 50 گرم
گشنیز و ماست برای سرو
طرز تهیه:
روغن را در یک تابه بزرگ تفت دهید، پیاز را با نمک اضافه کنید و حدود 5 دقیقه تفت دهید تا نرم شود. فلفل و سیر له شده را اضافه کنید و 1 دقیقه دیگر تفت دهید. ادویه ها را با مقداری آب مخلوط کنید و قبل از اضافه کردن هویج به مواد اضافه کنید . بعد از اضافه کردن هویج ، برنج ، نخود و بادام هندی را داخل آن بریزید درب ظرف را ببندید تا برنج کاملا پخته شود . در هنگام سرو ماست و گشنیز را روی آن بریزید و میل بفرمایید.
کاری عدس و گل کلم
مواد لازم:
روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری
پیاز بزرگ خرد شده 1 عدد
رب یا پودر کاری 3 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1 قاشق چای خوری
دانه خردل 1 قاشق چای خوری
عدس 200 گزم
آب مرغ یا سبزیجات 1 ایتر
گل کلم 1 عدد خرد شده
سیب زمینی بزرگ خرد شده 1 عدد
ماست 3 قاشق غذاخوری
گشنیز خرد شده مقداری
لیمو
برنج قهوه ای برای سرو
طرز تهیه:
روغن را در یک قابلمه بزرگ گرم کنید و پیاز را حدود 5 دقیقه تفت دهید تا نرم شود. کاری ادویه جات و عدس را اضافه کنید وسپس آب مرغ یا سبزیجات را اضافه کنید و 20 دقیقه بجوشانید ، سپس گل کلم و سیب زمینی را اضافه کنید و اگر احساس میکنید که نیاز به آب هست کمی آب اضافه کنید بعد از اینکه مواد کاملا نرم و پخته شد، ماست، گشنیز و آب لیمو را اضافه کرده و با برنج قهوه ای سرو کنید.
سالاد مرغ، کلم بروکلی چغندر با سس آووکادو
مواد لازم:
بروکلی ساقه نازک 250 گرم
روغن زیتون 2 قاشق چای خوری
سینه مرغ 3 عدد
پیاز قرمز خلالی 1 عدد
شاهی 100 گرم
چغندر خام رنده شده 175 گرم
سیاه دانه 1 قاشق چای خوری
ریحان یک دسته کوچک
آووکادو 1 عدد
سیر له شده نصف حبه
گردو خرد شده 25 گرم
آب و پوست لیمو 1 عدد
طرز تهیه:
یک قابلمه بزرگ آب را به جوش آورید ، کلم بروکلی را اضافه کنید و 2 دقیقه بپزید و آبکش کنید و روی آن آب سرد بریزید. یک ماهیتابه را گرم کنید و کلم بروکلی ها را در یک قاشق چایخوری روغن به مدت 2 تا 3 دقیقه تفت دهید کنار بگذارید تا خنک شود. مرغ را با روغن باقیمانده برس بزنید و مزه دار کنید. هر طرف مرغ را به مدت 3 تا 4 دقیقه سرخ کنید ، وقتی خنک شد برش دهید و کنار بکذارید.
چند عدد برگ ریحان را برای روی سالاد کنار بکذارید و بقیه را به همراه آووکادو ، سیر، گردو ، کمی روغن زیتون، 1 قاشق غذاخوری آب لیمو و 2 تا 3 قاشق آب در غذاساز بریزید و مخلوط کنید.
شاهی را در ظرف سرو بریزید کلم بروکلی ، پیاز را روی آن بریزید سپس مرغ و چغندر را اضافه کنید ، برگ های ریحان را روی آن بچینید ، پوست لیمو و سیاه دانه را روی آن بریزید و سپس با سس آووکادو سرو نمایید.
Bbcgoodfood.com