ماهان شبکه ایرانیان

تور آلوا ؛ سوئیس در یکی از دهکده های دور افتاده خود رکورد جهانی می زند! (+تصاویر)

برج تور آلوا با طراحی آینده نگر ۳۰ متر ارتفاع خواهد داشت که آن را به بلندترین ساختار چاپ سه بعدی شده در جهان تبدیل می کند.

عصر ایران - ساخت و ساز برج سفید (White Tower) که به نام پروژه تور آلوا (Tor Alva) نیز شناخته می شود در دهکده دور افتاده مولنس (Mulegns) در رشته کوه های آلپ سوئیس از اول فوریه 2024 آغاز شده است.

این برج چهار طبقه با طراحی آینده نگر 30 متر ارتفاع خواهد داشت که آن را به بلندترین ساختار چاپ سه بعدی شده در جهان تبدیل می کند. تور آلوا به عنوان یک فضای فرهنگی چند منظوره عمل خواهد کرد و قرار است در ماه ژوئن 2024 افتتاح شود.

تور آلوا؛ پروژه ای برای رونق بخشیدن به روستایی فراموش شده

در طرح های دیجیتال، برج سفید مولنس شبیه چیزیست که مستقیم از یک فیلم علمی تخیلی بیرون آمده است. این برج که با قله های برفی آلپ سوئیس احاطه می شود، ساختاری به اندازه کافی قوی دارد تا در برابر زمستان های سرد و بادهای نیرومند که از ویژگی های مناطق کوهستانی هستند، مقاومت کند.

پروژه تور آلوا سه سال پیش و به عنوان طرحی ابتکاری برای احیای روستاهای رو به زوال گذرگاه جولیه که زمانی نقطه ترانزیتی مهمی بین شمال و جنوب اروپا بود، آغاز شد.

تور آلوا؛ بلندترین برج چاپ سه بعدی شده در جهان

جمعیت روستای مولنس که قرار است برج سفید در آن نصب شود، از دوران اوج خود در اواسط قرن نوزدهم تا به امروز کاهش چشمگیری داشته است. در حال حاضر، تنها حدود 16 نفر در این روستا زندگی می کنند و بسیاری از ساختمان ها متروکه و خالی هستند.

بنابر پیشنهاد بنیاد فرهنگی Nova Fundaziun Origen، یک جاذبه معماری مانند تور آلوا می تواند به احیای شرایط منطقه کمک کند. برج سفید می تواند الهام بخش افراد برای توقف و بازدید از روستا باشد، در شرایطی که یک اجرا تماشا کنند و شاید حتی چند شب را در مولنس سپری کنند.

تمرینی برای کار تیمی

تور آلوا؛ بلندترین برج چاپ سه بعدی شده در جهان

ساخت تور آلوا حاصل چند سال کار و همکاری ده ها مهندس، متخصص مواد و پژوهشگر است. این برج از بتنی ساخته می شود که در موسسه فناوری فدرال سوئیس (ئی تی اچ) در زوریخ به صورت سه بعدی چاپ شده است.

تور آلوا توسط معماران مایکل هانسمیر و بنجامین دیلنبرگر طراحی شده است که هر دو از پیشگامان طراحی محاسباتی و ساخت دیجیتال هستند.

به گفته هانسمیر، اگرچه چاپ سه بعدی بتن سال ها وجود داشته است، اما این نخستین بار است که این فرایند می تواند میلگرد یا میله های تقویت کننده فولادی را در بتن یکپارچه کرده و به ساختار پایداری لازم برای ایستادن را بدهد.

تور آلوا؛ بلندترین برج چاپ سه بعدی شده در جهان

این ساختمان از 32 ستون پیش ساخته شکل می گیرد که به راحتی قابل چاپ سه بعدی و مونتاژ در محل نصب هستند. تور آلوا دارای پنج سطح است که با بالا رفتن از پلکان مارپیچ آن و رسیدن به محل اجرا دارای گنبد، روشن تر و دلبازتر می شود.

فضای اجرا می تواند پذیرای 45 بازدیدکننده باشد و دید پانوراما به کوه های اطراف را ارائه می کند. نمای برج دارای یک پوسته قابل برداشتن و شفاف برای محافظت از بازدیدکنندگان در برابر هوای سرد زمستانی است.

در ابتدای فوریه، فرایند چاپ برای هشت ستون نخست که پایین ترین طبقه برج را تشکیل می دهند، آغاز شد. در مجموع، چاپ سه بعدی همه عناصر این برج 900 ساعت زمان می برد.

آزادی های جدید، چالش های جدید

تور آلوا؛ بلندترین برج چاپ سه بعدی شده در جهان

این روش جدید ساخت و ساز میزبان آزادی های جدید در طراحی و همچنین چالش های منحصر به فرد برای یکپارچگی سازه است.

به گفته هانسیمر، شکل تور آلوا با ستون های منشعب و سطح موج مانند آن با روش های ستنی ساختمان سازی قبال اجرا نبود. با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی، می توانیم بدون هیچ هزینه ای تزئینات یا انحناهای غیر استاندارد را معرفی کنیم زیرا برای ربات چاپگر فرقی ندارد که خطی صاف یا تزئینی را چاپ کند.

تور آلوا؛ بلندترین برج چاپ سه بعدی شده در جهان

هر ستون در برج با ساختار سطحی و لایه زینتی خود که مانند اثر انگشت عمل می کند، منحصر به فرد خواهد بود. فناوری مدرن به نوعی می تواند جنبه هنری خاصی را به ساختمان باز گرداند، چیزی که عمدتا در ساخت و سازهای معاصر وجود ندارد.

طراحی برج تور آلوا با چالش هایی نیز همراه بود. در ابتدا طراحی برج شامل ستون های عمودی می شد، اما پژوهشگران متوجه شدند که ستون های وای (Y) شکل فعلی می توانند مقاومت بهتری در برابر بارهای شدید ناشی از بادها و فعالیت ها ارائه کنند.

گزینه ای دوستدار محیط زیست تر

تور آلوا؛ بلندترین برج چاپ سه بعدی شده در جهان

یکی دیگر از مزایای بتن پرینت سه بعدی شده این است که سازه ها تاثیر زیست محیطی کمتری به همراه دارند.

به طور سنتی، ساختارهای بتنی نیازمند قالب بندی یا فریم هایی برای شکل دادن به بتن هستند. ساختارهای بتنی همچنین از بلوک ها یا ستون های یکپارچه شکل می گیرند که یک محدودیت فنی است، اما استحکام ساختار ساختمان را حفظ می کند.

اما چاپ سه بعدی یک جایگزین منحصر به فرد و مینیمالیستی را ارائه می کند که در آن نیازی به قالبت بندی نیست، در مصرف مواد صرفه جویی می شود، و مقدار بتن مورد نیاز برای ساخت یک سازه یکپارچه کاهش می یابد.

تور آلوا؛ بلندترین برج چاپ سه بعدی شده در جهان

مشکل پایان عمر ساختمان که یکی از آلاینده ترین جنبه های صنعت ساختمان است نیز با این واقعیت که ساختار می تواند به راحتی قطعه قطعه و جدا شود، حل می شود.

تور آلوا به صورت ماژولار ساخته شده است و قسمت های مختلف آن به سادگی به هم متصل می شوند. از این رو، می توان آنها را جدا کرده و برج را در جای دیگر دوباره نصب کرد یا از اجزا آن به عنوان بخشی از پروژه ای دیگر در آینده استفاده کرد.

برج تور آلوا از ژوئن 2024 تا زمان برچیدن آن در سال 2029 در روستای مولنس قرار خواهد داشت و پس از آن می تواند به سفر خود در مکانی دیگر ادامه دهد.

تور آلوا؛ بلندترین برج چاپ سه بعدی شده در جهان

تور آلوا؛ بلندترین برج چاپ سه بعدی شده در جهان

تور آلوا؛ بلندترین برج چاپ سه بعدی شده در جهان

تور آلوا؛ بلندترین برج چاپ سه بعدی شده در جهان

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان