از جنگ فعلی میان روسیه و اوکراین گرفته تا درگیری های اخیر میان اسرائیل و نیروهای حماس، جنگ همواره جزئی از تاریخ بشر بوده است. تقریباً همه ی کشورهای دنیا در مقطعی درگیر جنگ شده اند، اما بدون تردید برخی کشورها بسیار بیشتر از بقیه درگیر پدیده ی شوم جنگ بوده اند. و گرچه بسیاری از این کشورها به خاطر استقلال خود مجبور به جنگ شده اند، در موارد زیادی هم جنگ به هدف کسب قدرت آغاز شده اند.
به گزارش روزیاتو، در ادامه از کشورهایی خواهیم گفت که بیشتر از باقی کشورهای دنیا جنگ را تجربه کرده اند.
سوریه
از آنجایی که سوریه نخستین بار در سال 1920 به استقلال رسید، این کشور درگیر جنگ های متعددی بوده است. در این مدت، سوریه از پادشاهی عربی سوریه به جمهوری سوریه بدل شد که از سال 2011 درگیر جنگ بوده است، جنگی که در تلاش برای تغییر مجدد حکومت این کشور به وجود آمده است.
اسرائیل
از زمان اعلام استقلالش در سال 1948 تاکنون، اسرائیل جنگ های متعددی با کشورهای عربی همسایه اش داشته است. درگیری های اسرائیل و فلسطین یکی از طولانی ترین جنگ های دنیا به شمار می رود.
چین
کشور چین که نام رسمی آن جمهوری خلق چین است، سابقه ای طولانی در جنگ های داخلی دارد که با پیروزی حزب کمونیست این جنگ در سال 1949 به پایان رسید.
ترکیه
بعد از سقوط امپراتوری عثمانی، ترکیه به دنبال پیروزی اش در جنگ برای رسیدن استقلال در سال 1919، نام جداگانه ای برای خود انتخاب کرد. ترکیه تنها یک بار در جنگ هایش شکست خورده است و نتیجه ی باقی درگیری هایش یا پیروزی بوده، یا بن بست و یا آتش بس.
عراق
عراق در دوران حکومت امپراتوری عثمانی بر این کشور، همواره درگیر جنگ بود. وقتی این کشور بالاخره از زیر یوغ امپراتوری عثمانی خارج شد، به استعمار انگلیس درآمد. بالاخره در سال 1932 بود که عراق به استقلال رسید، اما طولی نکشید که این کشور درگیر اولین جنگ از درگیری های جدید و متعدد خود شد.
کانادا
با توجه به درگیری های مستعمراتی آن در قرن یازدهم، کانادا سابقه ای طولانی در زمینه ی جنگ تا تبدیل شدن به کشوری که امروز است، دارد. از زمان تشکیل کنفدراسیون کانا در سال 1867، این کشور بیشتر در درگیری ها و مداخلات نظامی در کشورهای دیگر شرکت داشته است.
بلغارستان
بلغارستان یکی از طولانی ترین جنگ های تاریخ را داشته، با درگیری هایی که قدمت آن ها به سال 680 میلادی برمی گردد، زمانی که این کشور هنوز نخستین امپراتوری بلغارستان بود. از آن زمان، بلغارستان حکومت های مختلفی را تجربه کرده است، از جمله پادشاهی بلغارستان و امیرنشین بلغارستان. بالاخره در سال 1990 بود که این کشور به جمهوری بلغارستان امروزی بدل شد.
کره شمالی
بعد از انضمام ژاپن و کره و سقوط امپراتوری کره در سال 1910، این کشور نزدیک به 20 سال درگیری جنگ های مسلحانه بود. بالاخره در سال 1948 بود که کره شمالی به استقلال رسید و از آن زمان نیز درگیر جنگ های متعددی بوده است، از جمله جنگ مشهور کره.
مکزیک
مکزیک یکی از فاجعه بارترین جنگ های تاریخ را تجربه کرده است که به جنگ مواد مخدر مکزیک شهره است. جدا از آن، مکزیک از زمان جنگ برای رسیدن استقلال در سال 1810، درگیری های جدی ای با جنگ داشته است. طولانی ترین جنگ این کشور یعنی جنگ آپاچی ها – مکزیک از دهه ی 1600 تا سال 1915 به طول انجامید.
ایتالیا
پیش از تبدیل شدن به جمهوری ایتالیا، پادشاهی ایتالیا در نزدیک به 30 جنگ مسلحانه شرکت داشت. بعد از جنگ داخلی ایتالیا که به شکل گیری جمهوری ایتالیا پس از جنگ جهانی دوم انجامید، این کشور در عملیات های نظامی متعددی شرکت داشته است.
مصر
بالاخره در سال 1953 بود که مصر توانست به یک جمهوری مستقل تبدیل شود، اما قدمت درگیری این کشور با جنگ به پیش از آن بازمی گشت. در حقیت، مصر طی قرن ها حکومت های متعددی را تجربه کرد که هر یک از آن ها با جنگ های خارجی و داخلی متعددی درگیر بودند، از جمله جنگ های موسوم به جنگ 6 روزه و جنگ لیبی و مصر.
آلمان
از حمله وایکینگ ها در قرن نهم گرفته تا جنگ موسوم به جنگ 7 ساله، آلمان سابقه ای طولانی در زمینه ی جنگ دارد، از جمله اقدامات فاجعه بارش در جنگ جهانی دوم. بعد از شکست آلمان ِ نازی، جمهوری فدرال آلمان تأسیس شد.
افغانستان
افغانستان بالاخره در سال 1919 به استقلال دست یافت. با این حال، از پیش از آن هم جنگ های متعددی را تجربه کرده بود که قدمت آن ها به سال 1539 بازمی گشت. حتی بعد از به استقلال رسیدن این کشور هم جنگ های آن ادامه یافت که اخیرترین آن جنگ موسوم به جنگ افغانستان است که از سال 2001 تا 2021 به طول انجامید.
سوئد
با آنکه سوئد در دنیا به عنوان کشوری بی طرف در جنگ ها شناخته می شود، اما این کشور سابقه ای طولانی در زمینه ی جنگ دارد. قابل توجه ترین آن ها جنگ موسوم به جنگ های سوئد – دانمارک است که از سال 1563 تا سال 1720 میان این دو کشور برقرار بود. از بعد از جنگی کوتاه علیه نروژ در سال 1814، سوئد در هیچ جنگ دیگری شرکت نداشته است، البته جدا از برخی عملیات های نظامی این کشور.
دانمارک
دانمارک علاوه بر جنگ های متعددش با سوئد، در درگیری زیاد دیگری نیز حضور داشته است، از جمله جنگ با آلمان ِ نازی که در سال 1940 این کشور را به اشغال خود درآورد. دانمارک به عنوان یکی از اعضای سازمان ملل و ناتو، از سال 1992 در عملیات های نظامی مختلفی در بوسنی، افغانستان، عراق و لیبی شرکت داشته است.
نیجریه
نیجریه که یکی از جنگ زده ترین کشورهای دنیا محسوب می شود، به سابقه ی طولانی اش در زمینه ی جنگ های داخلی شهره است. طی جنگ داخلی نیجریه که از سال 1967 تا 1970 به طول انجامید، بیش از 15 نبرد رخ داد.
روسیه
جنگ ها و درگیری های زیادی در روسیه و در دوران حکومت شوروی وجود داشته که قدمت آن ها به قرن نهم بازمی گردد. برخی از مشهورترین آن ها عبارتند از: جنگ داخلی روسیه، جنگ زمستانی علیه فنلاند، جنگ جهانی دوم و جنگ فعلی میان روسیه و اوکراین.
آمریکا
ایالات متحده آمریکا از زمان به استقلال رسیدنش در 107 جنگ شرکت داشته است که اولین ان ها جنگ موسوم به جنگ انقلاب آمریکا است. آمریکا همچنین یکی از کشورهایی محسوب می شود که در قرن بیست و یکم بیشترین حضور را در درگیری ها داشته اند.
ایران
گرچه اولین جنگ به ثبت رسیده از ایران در قرن هفتم پیش از میلاد مسیح با شکست این کشور به پایان رسید، اما پس از آن، این کشور پیروزی های متعددی را در جنگ های خود تجربه کرد که درگیری های بیشتری را هم برایش به دنبال داشت. این کشور پس از تبدیل شدن به جمهوری اسلامی ایران در سال 1979، درگیر جنگی طولانی با کشور همسایه ی خود، عراق شد که 8 سال به طول انجامید.
انگلیس
پاددشاهی بریتانیا در طول تاریخ خود درگیر جنگ های بسیار زیادی بوده است که اغلب آن توسط نیروی دریایی این کشور انجام گرفتند. نیروهای بریتانیا به 171 کشور از 191 کشور دنیا حمله برده، حکومت کرده یا جنگ کرده اند.