فرهنگ دختر دارى‏( به مناسبت روز دختر)

مستحب است انسان، در صورتى که از دختر داشتن محروم است، دست نیاز به جانب حق بردارد، و براى دختردار شدن با حال اخلاص به درگاه حق دعا کند و بنالد.

فرهنگ دختر دارى‏( به مناسبت روز دختر)

 مستحب است انسان، در صورتى که از دختر داشتن محروم است، دست نیاز به جانب حق بردارد، و براى دختردار شدن با حال اخلاص به درگاه حق دعا کند و بنالد.

ابراهیم خلیل آن پیامبر بزرگ با داشتن فرزندى چون اسماعیل و اسحاق به درگاه حق جهت دختردار شدن نالید. امام صادق (علیه السلام) دعاى او را بدین صورت نقل مى کند:

انَّ ابْراهیمَ سَأَلَ رَبَّهُ انْ یَرْزُقَهُ ابْنَهً تَبْکیهِ وَتَنْدُبُهُ بَعْدَ مَوْتِهِ.

از حضرت حق درخواست دختر کرد تا حداقل پس از مرگش گریه کننده و ناله کننده و خلاصه مجلس گرم کن و یادآور داشته باشد.

هدفى که در این روایت بازگو شده خیلى مهم نیست، آنچه مهم است اصل مطلب است که پیغمبرى اولوالعزم از داشتن دختر محروم بود، براى رسیدن به این نعمت دعا کرد.

 

اینکه انسان پدر دختر باشد افتخار دارد، چراکه رسول باکرامت اسلام پدر دختر بود، این همرنگى با رسول خدا در زندگى، که با عنایت شدن دختر به انسان تحقق پیدا مى کند واقعاً افتخار دارد، امام صادق (علیه السلام) فرمود:

کانَ رَسُولُ اللّهِ ابا بَنات.

پیامبر بزرگوار خدا پدر دختران بود.

اگر کسى دختر نداشت ولى داراى خواهر بود، باز هم درى از رحمت حق بر وى باز شده، امام ششم (علیه السلام) مى‌ فرماید:

مَنْ عالَ ثَلاثَ بَنات اوْ ثَلاثَ اخَوات وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَّهُ.

رسول حق (صلى الله علیه وآله وسلم) فرمود

نِعْمَ الْوَلَدُ الْبَناتُ، مُلْطِفاتٌ، مُجَهِّزاتٌ مُؤْنِساتٌ، مُبارَکاتٌ، مُفَلِّیاتٌ.

دختران چه خوبند، مهربان و نرمخو، مددکار و آماده به کار، انیس انسان، بابرکت، و علاقه مند به پاکیزگى.

 

امام ششم (علیه السلام) فرمود:

مَنْ عالَ ابْنَتَیْنِ، اوْ أُخْتَیْنِ، اوْ عَمَّتَیْنِ اوْ خالَتَیْنِ حَجَبَتاهُ مِنَ النّارِ.

کسى که دو دختر، یا دو خواهر، یا دو عمه، یا دو خاله را سرپرستى کند، سرپرستى آن دو او را از آتش جهنم حفظ مى کند.

مردى به مردى که نزد رسول حق نشسته بود خبر داد همسرت دختر آورد، رنگ آن مرد تغییر کرد، رسول اسلام (صلى الله علیه وآله وسلم) فرمود: چه شده؟ عرضه داشت: خیر است، فرمود: بگو چه اتفاقى افتاده؟  گفت: از خانه بیرون آمدم در حالى که همسرم درد زائیدن داشت، این مرد به من خبر داد دختردار شده ‌ام، حضرت فرمود: زمین حمل کننده او، آسمان سایه سرش، و خداوند روزى ‌دهنده اوست، دختر دسته گل خوشبوئى است که آن را مى ‌بوئى، سپس رو به اصحاب کرد و فرمود:

کسى که داراى یک دختر است، مشکل دارد «تربیت و حفظ او، تهیه جهیزیه، آماده کردن مقدمات عروسى، دلهره داماددارى» و براى هر کس دو دختر است، خدا را به فریاد او برسید، و هر کس داراى سه دختر است جهاد و هر کار مکروهى را معاف است، و هر آن که چهار دختر دارد، اى بندگان خدا او را کمک دهید، به او قرض دهید، و به او رحمت آورید.

چقدر دختر عزیز است، که رسول حق یارانش را به یارى دخترداران دعوت کرده، و کمک به دخترداران را وظیفه الهى امت قرار داده.

 

مردى در زمان امام صادق (علیه السلام) دختردار شد، خدمت امام رسید، حضرت او را ناراحت و خشمگین دید به او فرمود فکر کن خداوند به تو وحى مى ‌کرد من براى تو انتخاب کنم که خداى تو هستم، یا تو با بودن من انتخاب مى ‌کنى؟ چه جواب مى دادى عرض کرد مى ‌گفتم اى خداى من تو براى من انتخاب کن، حضرت فرمود: هم اکنون خداوند مهربان دختر براى تو انتخاب فرموده، اى مرد در داستان موسى و خضر آمده که وقتى خضر به مصلحت آن خانواده به دستور خدا کودک را کشت، به موسى گفت:

فَاردنا انْ یبْدلهما ربَّهما خیراً منه زکوهً واقرب رُحماً.

خواستم تا به جاى او خداوند فرزندى بهتر و متوجه ‌تر به رعایت رحم به او بدهد.

حضرت حق به جاى آن کودکى که بدست خضر کشته شد، و موسى معترض شد و خضر به او گفت خدا بهتر از آن را به پدر و مادرش مى‌ دهد، دخترى عنایت فرمود که هفتاد پیغمبر از نسل او بوجود آمد!!

امام صادق (علیه السلام) فرمود:

الْبَناتُ حَسَناتٌ وَالْبَنُونَ نِعْمَهٌ، وَالْحَسَناتُ یُثابُ عَلَیْها وَالنِّعْمَهُ یُسْأَلُ عَنْها.

دختران حسناتند، پسران نعمت حقند، بر حسنات بهره مى‌ دهند، و از نعمت بازپرسى مى ‌کنند.

 

شب معراج به رسولش فرمود:

... قُلْ لِاباءِ الْبَناتِ: لا تَضیقَنَّ صُدُورُکُمْ عَلى بَناتِکُمْ فَانّى کَما خَلَقْتُهُنَّ ارْزُقُهُنَّ.

به دخترداران بگو، بر دختر داشتن بى ‌حوصلگى نکنید، همانگونه که آنها را آفریدم، روزى هم مى ‌دهم.

امام صادق (علیه السلام) فرمود: کسى که مرگ دخترش را بخواهد، قیامت بر خدا وارد مى شود، در حالى که او را جزء عاصیان به حساب مى ‌آورند.

رسول حق (صلى الله علیه وآله وسلم) فرمود:

انَّ اللّهَ تَبارَکَ وَ تَعالى عَلَى الْاناثِ ارَقُّ مِنْهُ عَلَى الذُّکُورِ، وَما مِنْ رَجُل یُدْخِلُ فَرْحَهً عَلى امْرَأَه بَیْنَهُ وَبَیْنَها حُرْمَهٌ الّا فَرَّحَهُ اللّهُ یَوْمَ الْقِیامَهِ.

خداوند به دختر مهربا‌ن‌تر از پسر است، کسى که باعث خوشحالى دخترش شود، خداوند روز قیامت او را خوشحال مى ‌کند.

 

رسول حق (صلى الله علیه وآله وسلم) نهایتاً درباره ارزش دختر داشتن فرمود:

خَیْرُ اوْلادِکُمْ الْبَناتُ.

بهترین فرزندان شما دختران هستند.

رسول حق (صلى الله علیه وآله وسلم) فرمود:

هر کس سه دختر یا سه خواهر را سرپرستى کند بهشت بر او واجب است، عرضه داشتند دو نفر را اگر سرپرستى کند؟ فرمود: باز هم، گفتند اگر یک دختر یا یک خواهر را فرمود: باز هم.

رسول حق (صلى الله علیه وآله وسلم) فرمود:

مَنْ دَخَلَ السُّوقَ فَاشْتَرى تُحْفَهً فَحَمَلَها الى عِیالِهِ کانَ کَحامِلِ صَدَقَه الى قَوْم مَحاویجَ وَلْیَبْدَأُوا بِالْاناثِ قَبْلَ الذُّکُورِ فَانَّ مَنْ فَرَّحَ ابْنَتَهُ فَکَأَنَّما اعْتَقَ رَقَبَهً مِنْ وُلْدِ اسْماعیلَ.

واقعاً روایت عجیبى است، فرهنگى در تمام تاریخ بشر بدین صورت از دختردارى جانب‌دارى نکرده، بلکه بعکس، وضع دختران و زنان در جنب اقوام و ملل وضع خوبى نبوده، این زحمات بى ‌شائبه رسول خدا (صلى الله علیه وآله وسلم) بود، که انقلاب معنوى عظیمى در مسئله حیات دختران و زنان و زن دارى و دختردارى ایجاد کرد، در هر صورت معناى روایت بدین مضمون است:

کسى که به بازار رود، و چیزى بخرد و آن را به خانه براى زن و فرزند ببرد، مانند کسى است که بار مستمندان را به دوش کشیده، او در خانه دختران را در گرفتن تحفه مقدم بدارد، همانا کسى که دخترش را خوشحال کند به مانند این است که برده اى از اولاد اسماعیل در راه خدا آزاد کرده!!

 

مسئله عجیب ‌تر این که رسول حق (صلى الله علیه وآله وسلم) فرمود: فرزندانتان را به خاطر گریه و ناله ‌اى که به جهت کودکى دارند کتک نزنید زیرا گریه طفل معنادار است.

گریه آنها در چهار ماه اول شهادت به توحید، و در چهار ماه دوم صلوات و درود بر پیامبر و آل، و چهار ماه سوّم دعا براى پدر و مادر است.

بنابراین شهادت ‌دهنده به وحدانیت حق، و درود فرستنده به نبى و آل و دعا کننده به پدر و مادر را نزن، نه اینکه مستحق کتک نیست، بلکه به خاطر گریه معنادارش، واجب است با تمام وجود از او رعایت کنى، و لطف و محبت خود را از او دریغ ننمائى.

 

به این روایت بسیار مهم عنایت کنید:

سکونى که از یاران امام صادق (علیه السلام) است مى گوید در حال غم و غصه و حزن و اندوه وارد بر امام ششم (علیه السلام) شدم، فرمود: سکونى سبب غصه تو چیست؟ عرض کردم دختردارشدم، فرمود بارش را زمین مى ‌کشد، رزقش را خدا مى دهد، زمان زندگیش با تو فرق مى ‌کند، و رزق خودش را مى‌ خورد، به خدا قسم غصه و رنج از من برطرف شد، سپس حضرت ازمن پرسید: چه نامى براو نهاده‌ اى؟ گفتم: فاطمه حضرت صدازد: آه آه آه. آنگاه دست بر پیشانى گذاشت و آه کشیدن را ادامه داد، سپس فرمود: اکنون که نام او را فاطمه گذاشته ‌اى، به او ناسزا مگو، لعنتش مکن، او را کتک نزن.

 

رسول حق (صلى الله علیه وآله وسلم) فرمود:

مَنْ کانَ لَهُ أُنْثى فَلَمْ یَنْبِذْها وَلَمْ یُهِنْها وَلَمْ یُؤْثِرْ وَلَدَهُ عَلَیْها ادْخَلَهُ اللّهُ الْجَنَّهَ.

آنکه داراى دختر است، او را از خود نراند، اهانتش نکند، پسران را بر او مقدم ندارد، خداوند وى را وارد بهشت مى کند.

و فرمود:

مَنْ کانَتْ لَهُ ابْنَهٌ واحِدَهٌ کانَتْ خَیْراً لَهُ مِنْ الْفِ حِجَّه وَالْفِ غَزْوَه وَالْفِ بَدَنَه وَالْفِ ضِیافَه.

کسى که یک دختر دارد اجر او از هزار حج، و هزار جهاد، و هزار قربانى و هزار مهمانى بیشتر است!!

 

برگرفته از کتاب نظام خانواده در اسلام

نوشته استاد انصاریان



قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان