صندوق بین المللی پول (IMF) که در سال 1944 تأسیس شد، از رشد اقتصادی کشورها با ارائه کمک های مالی و راهنمایی در مورد سیاست هایی برای افزایش ثبات، بهره وری و فرصت های شغلی حمایت می کند.
به گزارش روزیاتو، کشورها برای رسیدگی به بحران های اقتصادی، تثبیت ارزهای خود، اجرای اصلاحات ساختاری و کاهش مشکلات تراز پرداخت ها به دنبال وام از این صندوق هستند. در اینفوگرافی زیر، 10 کشوری که بیشترین بدهی به صندوق بین المللی پول را دارند به تصویر کشیده شده اند.
روش شناسی
این رتبهبندی با استفاده از دادههای صندوق بینالمللی پول در مورد کل اعتبارات مانده صندوق بینالمللی پول جمعآوری شده و از 29 آوریل 2024، آخرین دادههای بدهی برای هر کشور انتخاب شده اند.
آرژانتین در صدر جدول قرار دارد
بدهی آرژانتین به صندوق بین المللی پول معادل 5.3 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور است. در مجموع، این کشور بیش از 32 میلیارد دلار به صندوق مقروض است.
آرژانتین یکی از اعضای گروه 20 و صادرکننده بزرگ غلات است. تاریخچه مشکلات بدهی این کشور به اواخر دهه 1890 بازمیگردد، زمانی که پس از دریافت وام برای مدرنسازی پایتخت آن یعنی بوینس آیرس، ناکام ماند. به این کشور در شش دهه گذشته بیش از 20 بار توسط این صندوق کمک مالی شده است.
پنج کشور از 10 کشور بدهکار در آفریقا و سه کشور در آمریکای جنوبی هستند.
تنها کشور اروپایی در این لیست، اوکراین است که در بحبوحه درگیری با روسیه به حمایت بین المللی متکی است. تخمین زده می شود که تهاجم تمام عیار روسیه به این کشور باعث از دست رفتن یک سوم اقتصاد این کشور شده است. این کشور 9 میلیارد دلار به صندوق بین المللی پول بدهکار است.
در مجموع، تقریباً 100 کشور به این صندوق بدهکار هستند و مجموع کل این بدهی ها 111 میلیارد دلار است. کشورهای فوق، حدود 69 درصد از این بدهی ها را به خود اختصاص داده اند.