محمود دعایی، مدیر روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) گفت: در این کتاب که به قلم محمدجواد حیدری خراسانی تالیف شده است، چیستی، چرایی و چگونگی غنا و موسیقی در مذاهب چندگانه امامیه و اهل سنت بررسی شده است.
وی ادامه داد: در این کتاب که چاپ اول آن بهار سال 93 است و در 280 صفحه منتشر شده است، موضوعاتی مانند مبانی فقهی غنا، روایات تفسیری در این باره، تفسیر آیه 30 سوره حج، تفسیر آیه 5 سوره لقمان، تفسیر آیه 72 سوره فرقان و تفسیر آیه 3 سوره مومنون با مفهوم مرتبط با غنا مورد توجه و تحلیل قرار گرفته است.
دعایی تصریح کرد: حیدری خراسانی در این کتاب همچنین به بیان حرمت استفاده از قرآن با مزمار و آهنگ لهوی، ارزیابی سندی و دلالی احادیث، دیدگاه فقهایی مانند آیتالله خویی، میرزا جواد تبریزی، مکارم شیرازی و ... درباره غنا و موسیقی پرداخته است.
وی صوت زیبا و غنا در قرآن، دیدگاه مذاهب چهارگانه اهل سنت درباره موسیقی، دلایل روایی و قرآنی حرام بودن غنا و نکتههای ناب امام خمینی در این باره را از دیگر مطالب این کتاب برشمرد.
دعایی عنوان کرد: در بخشی از این کتاب و در تمجید صوت نیکو و زیبا درتلاوت قرآن کریم به روایتی از امام صادق(ع) استناد شده است که ایشان فرمودند: از زیباترین زیباییها، نغمه و صوت نیکوست همچنین ایشان در روایت دیگری تصریح کردهاند که هیچ پیامبری از طرف خدا مبعوث نشد مگر آنکه آواز او نیکو بود.
به گفته وی همچنین در بخشی از این کتاب روایتی از امام کاظم(ع) نقل شده که بر مبنای آن فرمودهاند غنا و شادی در ایام عروسی و شادی در صورتی که با آن گناه نشود اشکالی ندارد.
کتاب مذکور به قیمت 11 هزار تومان در هزار جلد توسط پژوهشکده باقرالعلوم(ع) قم چاپ و منتشر شده است.