عصر ایران _ در گزارشی از تحولات اخیر در سوریه، سه گروه اصلی در روند مذاکرات با یکدیگر درگیر هستند که انتظار میرود نقشی کلیدی در آینده این کشور ایفا کنند.
گزارش را اینجا ببینید
نخست، گروه اسلامگرای “حیات تحریر الشام” که توسط ایالات متحده به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته میشود، در صدر این تحولات قرار دارد. این گروه که پیشتاز حملههای اخیر بوده، طی روزهای گذشته موضع خود را تغییر داده و تلاش کرده است تا با ارائه تصویری جدید، اقلیتهای سوری را از امنیت تحت حکومت خود مطمئن سازد.
گروه دوم، ارتش آزاد سوریه است که با حمایت ترکیه فعالیت میکند. این گروهها در مخالفت با رژیم بشار اسد متحد شدهاند و به دنبال تثبیت موقعیت خود در تحولات آتی سوریه هستند.
سومین گروه کلیدی، کردهای سوریه هستند. نیروهای دموکراتیک سوریه که از سوی ایالات متحده حمایت میشوند، اکنون حدود 25 درصد از خاک سوریه شامل میادین نفتی را در کنترل خود دارند، در حالی که کردها تنها حدود 10 درصد از جمعیت سوریه را تشکیل میدهند. این عدم توازن ممکن است در آینده به نقطهای برای مناقشه تبدیل شود.
در این میان، تعاملات میان ترکیه و کردها پیچیدگیهای بیشتری به اوضاع افزوده است. ترکیه، نیروهای کردی را به پناه دادن به عناصر گروه پ.ک.ک متهم میکند، که این مسئله نیز بر تنشها افزوده است. با این وجود، گروههای مختلف اعلام آمادگی کردهاند تا برای آغاز مذاکرات و یافتن راه حلی مشترک، گفتوگوها را آغاز کنند.
این تحولات در حالی رخ میدهند که بشار اسد بخشی از کنترل خود را بر کشور از دست داده و گروهها با تصرف هرچه بیشتر اراضی، سعی دارند موقعیت خود را در مذاکرات آتی تقویت کنند.
همچنان باید دید که چگونه این گروههای مختلف میتوانند به یک توافق پایدار دست یابند و آینده سوریه را شکل دهند.