ماهان شبکه ایرانیان

نگهداری از قارچ تازه و جلوگیری از سیاه شدن قارچ

از آن جا که قارچ سریع رطوبت را جذب می کند سریع خراب می شود. بنابراین نگهداری از قارچ به اصول و قواعدی نیاز دارد که در این مطلب با آن ها آشنا می شوید.

نگهداری از قارچ تازه و جلوگیری از سیاه شدن قارچ

قارچ یکی از مواد غذایی محبوب می باشد که افراد زیادی دوست دارند قارچ تازه را به مدت طولانی نگهداری کنند. از این رو تصمیم گرفتیم در این مطلب شما را با اصول و نکات مهمی پیرامون نگهداری از قارچ آشنا نماییم. با ما همراه باشید.

اصول و نکات مهم برای نگهداری از قارچ های تازه

قارچ یکی از مواد غذایی محبوب می باشد که چون رطوبت را سریع جذب می کند احتمال خراب و سیاه شدن آن زیاد است. از این رو برای نگهداری این ماده غذایی لازم است با اصول و نکات مهمی آشنا شوید تا برای مدت طولانی تری از قارچ های سفید و بدون لکه در غذاها استفاده کنید.

1. قارچ را در بسته بندی اصلی نگهداری کنید.

اگر قارچ در بسته بندی پلاستیکی اصلی نگهداری شود مدت بیشتری سالم باقی می ماند. زیرا پوشش پلاستیکی معمولا دارای سوراخ هایی است که رطوبت اضافه را بدون خشک کردن قارچ ها از بین می برد. به عبارتی بسته بندی اصلی قارچ به گونه ای است که رطوبت اضافه را جذب کرده و مانع از فساد زودهنگام قارچ می گردد.

ضمنا به اندازه نیاز قارچ را از بسته بندی خارج و دوباره پوشش پلاستیکی را قرار دهید تا هوا وارد بسته بندی نشود.

2. قارچ را در یخچال قرار دهید.

به محض خرید قارچ بسته بندی آن را در یخچال قرار دهید. دمای پایین تا چند روز از سیاه شدن قارچ ها جلوگیری می کند و حدود یک هفته قارچ سالم و تازه خواهید داشت. قارچ را در بسته بندی اصلی اش در یخچال قرار دهید. ضمنا در کشوی پایین یخچال نباشد زیرا این بخش رطوبت بسیاری دارد که سبب فاسد شدن سریع قارچ می شود.

3. از کیسه کاغذی استفاده کنید.

بعد از خرید قارچ بسته بندی اگر نمی خواهید قارچ ها را در بسته بندی اصلی اش نگهداری کنید می توانید از کیسه کاغذی استفاده نمایید. اندازه کیسه می تواند بر اساس این که چه مقدار قارچ دارید متغیر خواهد بود. ولی کیسه های کاغذی قهوه ای بهترین انتخاب می باشد. ضمنا می توانید آن را قبل از قرار دادن در کیسه کاغذی در حوله مرطوب قرار دهید.

بالای کیسه قارچ را باز بگذارید تا سطح رطوبت متعادل باقی بماند. کیسه مقداری رطوبت را ذخیره می کند و با باز گذاشتن دهانه کیسه رطوبت بیش از حد توسط قارچ جذب نمی شود. کیسه کاغذی حاوی قارچ را در یخچال قرار دهید و ترجیحا در یکی از کشوهای یخچال نگهداری شود تا طعم و مزه سایر مواد غذایی جذب قارچ نشود.

کشوها برای تمیز نگه داشتن سبزیجات تازه به مدت طولانی طراحی شده اند و با این روش بین 7-10 روز قارچ تازه باقی می ماند.

4. از فریزر کمک بگیرید.

بهترین روش نگهداری قارچ بدون این که سیاه شود قرار دادن آن در فریزر می باشد. قارچ ها را با یک برس شستشو داده و آبکشی کنید. بعد با حوله کاغذی قارچ ها را خشک کنید. سپس قارچ ها را ورقه ای خرد کرده و در پلاستیک های زیپ دار قرار دهید و به فریزر بسپارید.

5. از بلانچ کردن قارچ استفاده کنید.

روش مناسب دیگر برای نگهداری قارچ به مدت طولانی بلانچ کردن است. در این روش قارچ ها را خوب شستشو داده و به شکل ورقه ای خرد کنید. بعد یک قابلمه را از آب پر کرده و روی حرارت قرار دهید. سپس کمی آبلیمو به آن اضافه و بعد از جوشیدن آب قارچ ها را بریزید. چند دقیقه ای قارچ ها را در آب جوش زیر و رو کنید.

بعد از 5 دقیقه قارچ ها را آبکش کرده و با آب سرد بشویید. اجازه دهید قارچ ها خنک شوند سپس آن ها را خشک کرده و بسته بندی کنید. یا این که بعد از بلانچ قارچ آن را روی سینی پهن کرده و در فریزر قرار دهید. پس از انجماد قارچ ها آن را در ظروف پلاستیکی درب دار یا کیسه زیپ دار در فریزر قرار دهید.

با این کار قارچ به هم نمی چسبد و بهتر منجمد می شود. دقت کنید بخارپز یا بلانچ قارچ بیشتر از 5 دقیقه نباشد.

7. دستمال کاغذی هم مناسب است.

یک شگرد خوب دیگر برای استفاده طولانی از قارچ این است که آن را در دستمال کاغذی بپیچید. در این روش قارچ خام را داخل دستمال کاغذی یا دستمال حوله ای پیچانده و در ظرف دربسته قرار دهید بعد در یخچال نگهداری کنید. با این شیوه رطوبت اضافی قارچ جذب دستمال می شود و می توان تا یک هفته از قارچ تازه استفاده کرد.

8. قارچ ها را تفت دهید.

می توانید با تفت دادن قارچ هم مدت بیشتری از آن استفاده کنید. برای این کار قارچ ها را خوب شسته و خشک کنید. سپس ظرفی را روی حرارت قرار داده و به آن روغن زیتون اضافه کنید. سپس قارچ ها را چند دقیقه ای با حرارت زیاد در آن تفت دهید. پس از خارج شدن آب اضافی قارچ ها، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید کاملا خنک شوند. در ادامه قارچ ها را در ظروف دربسته یا کیسه های زیپ دار بریزید و به فریزر منتقل کنید.

9. استفاده از ظروف شیشه ای یا پلاستیکی

قارچ ها را در ظرف شیشه ای یا پلاستیکی بریزید. بهتر است ابتدا یک دستمال کف ظرف قرار دهید و بعد از ریختن قارچ ها، درب ظرف را با سلفون بپوشانید. سپس ظرف را در یخچال قرار دهید. در این روش تا 4 روز می توانید از قارچ تازه استفاده کنید. بهتر است دمای یخچال حدود 1 درجه سانتی گراد باشد.

اگر می خواهید قارچ را در کیسه پلاستیکی نگهداری کنید یک دستمال روی قارچ ها قرار داده تا رطوبت اضافی را جذب کند.

10. خشک کردن قارچ ها

مدت زمان استفاده از قارچ تازه با قرار دادن آن در یخچال و فریزر محدود است از این رو برای استفاده طولانی مدت قارچ ها را خشک کنید. با این روش می توان تا یک سال از قارچ استفاده کرد. به این ترتیب قارچ ها را بعد از شستن به صورت ورقه ای خرد کنید.

بعد قارچ های اسلایس شده را به مدت 8 ساعت با کمترین درجه حرارت فر خشک کنید. سپس قارچ خشک شده را در ظرف شیشه ای بریزید و در جای خشک و تاریک و خنک قرار دهید. همچنین می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله طرز تهیه قارچ خشک شده و اصول شستن قارچ را نیز مطالعه کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان