ماهان شبکه ایرانیان

باوندیان در طبرستان در طبرستان

باوندیان خاندانی ایرانی الاصل و احتمالا از سلاله ی باو بن کیوس بن قباد بن فیروز بودند .خاندان مزبور در سال ۴۵ هجری قمری پس از گذشت بیست و چهار سال از انقراض ساسانیان ظهور کردند و «باو» بوسیله ی مردم طبرستان به حکومت برگزیده شد.اولاد و نوادگان باو به سه شعبه تقسیم می شوند:

45 750 ه/665 1349 م

باوندیان خاندانی ایرانی الاصل و احتمالا از سلاله ی باو بن کیوس بن قباد بن فیروز بودند .خاندان مزبور در سال 45 هجری قمری پس از گذشت بیست و چهار سال از انقراض ساسانیان ظهور کردند و «باو» بوسیله ی مردم طبرستان به حکومت برگزیده شد.اولاد و نوادگان باو به سه شعبه تقسیم می شوند:

شعبه ی اول به «اسپهبدیان» (یعنی فرمانده ی سپاه سپهبد) معروفند و اطلاعات مورخین در این باب براستی قلیل است.اسپهبدیان از سال 45 تا 419 ه (1028 م) حکومت راندند.نهمین فرمانروای این خاندان که در ضمن اولین حاکم مسلمان آنها بود، قارن بن شهریار نام داشت .

شعبه ی دوم به نام «پادشاهان جبال» معروفند که از سال 466 تا 606 ه (1062 1210 م) یعنی همان سالی که مازندران به دست خوارزمشاهیان افتاد، حکومت داشتند.نیرومندترین پادشاه این خاندان، شاه غازی رستم بن علی نام داشت.

شعبه ی سوم که به «کندخواریه» موسوم اند از هشت فرمانروا تشکیل شده اند.خاندان مزبور در ایام حملات مغول یعنی از سال 635 هجری بر مازندران مستولی شدند و تا سال 750 ه (1349 م) فرمان راندند.

منجم باشی گوید 76: «آخرین پادشاه باوندیان به نام فخر الدوله حسن، در سال 750 هجری مقارن با اعلام استقلال افراسیاب (از خاندان جلاویه که خود شعبه ای از باوندیان بودند) بقتل رسید.»

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان