ماهان شبکه ایرانیان

هشدار دیوار: آگهی‌های مشکوک استخدام و خطر حساب اجاره‌ای

به کاربران توصیه می‌شود هرگز فریب وعده‌های اغواکننده برای انتقال وجه از طریق حساب یا کیف پول خود را نخورند و در صورت مشاهده هرگونه رفتار مشکوک، آن را فوراً به مراجع ذی‌صلاح گزارش دهند.

در پی افزایش گزارش‌های مرتبط با کلاهبرداری‌های حوزه رمز ارز در آگهی‌های استخدام، دیوار نسبت به خطرات ناشی از پدیده «حساب اجاره‌ای» به کاربران خود هشدار می‌دهد. در این شیوه افراد سودجو با وعده درآمدهای بالا، صاحب حساب را درگیر تراکنش‌های غیرقانونی می‌کنند که مسئولیت کیفری و مالی چنین معاملات مشکوکی بر عهده فرد صاحب حساب خواهد بود.
 
دیوار همواره تلاش می‌کند با سازوکارهای نظارتی هوشمند، از انتشار آگهی‌های مجرمانه جلوگیری کند. بااین‌حال، برخی افراد سودجو از طریق آگهی‌های مشکوک نظیر «استخدام در منزل»، «کارهای اینترنتی آسان» و «ادمین ارز دیجیتال»، با بهره‌گیری از اطلاعات حساب بانکی، کیف پول ارز دیجیتال یا حساب صرافی دیگران از آن‌ها سوءاستفاده کنند.
 
این افراد از حساب‌های اجاره‌ای برای انجام تراکنش‌های غیرقانونی مانند پول‌شویی، انتقال وجوه سرقت  فرار مالیاتی استفاده می‌کنند.
 

حساب اجاره‌ای و نحوه سوءاستفاده

در روش پول‌شویی با حساب‌های اجاره‌ای کلاهبرداران با دسترسی به حساب‌های بانکی یا کیف پول ارز دیجیتال افراد ناآگاه، پول‌های غیرقانونی خود را جابجا می‌کنند تا ردپای آن‌ها در تراکنش‌ها پنهان بماند. این کلاهبرداری معمولاً به دو روش زیر انجام می‌شود:
 

1. ساخت حساب کاربری در صرافی ارز دیجیتال

در این روش، کلاهبردار از قربانی می‌خواهد در یک صرافی ارز دیجیتال حساب ایجاد کرده و مراحل احراز هویت را تکمیل کند و اطلاعات حساب را در اختیار کلاهبردار قرار دهد. سپس کلاهبردار می‌تواند هر نوع نقل‌وانتقال رمز ارز را از طریق این حساب انجام دهد.
 

2. جابه‌جایی پول از طریق حساب بانکی

در این روش کلاهبردار وعده می‌دهد که درازای جابه‌جایی پول از حساب بانکی قربانی، مبلغی به‌صورت ارز رسمی یا ارز دیجیتال به وی پرداخت کند. این روش به دو حالت تقسیم می‌شود:
 
کلاهبردار از قربانی می‌خواهد پولِ واریزشده به حساب بانکی خود را به حساب دیگری منتقل کند، بی‌آنکه هیچ‌گونه اطلاعات دیگری از او گرفته شود. در این حالت، تنها از شماره کارت یا حساب فرد برای واریز استفاده می‌شود.

کلاهبردار از قربانی می‌خواهد پس از واریز پول به حسابش، ارز دیجیتال خریداری کرده و پس از برداشتن کارمزد خود، رمز ارزها را به کیف پول دیگری انتقال دهد.
این روش‌ها درنهایت به کلاهبردار امکان می‌دهد بدون آشکار کردن هویت خود، رمز ارزها را به کیف پول‌هایی با هویت نامشخص منتقل می‌کند که ردیابی آن‌ها بسیار دشوار است.
 
توجه داشته باشید که پذیرش پیشنهادهای مشکوک افراد سودجو و همکاری با آن‌ها، شما را در معرض خطر مشارکت در جرایمی مانند پول‌شویی قرار می‌دهد. حتی اگر از این همکاری سود مالی نبرده باشید، این شما هستید که در صورت پیگیری قضایی به‌عنوان مجرم شناخته می‌شوید.
 
 درنتیجه اگر فریب کلاهبرداران حساب اجاره‌ای را بخورید، ممکن است ناخواسته درگیر پرونده‌های قضایی شوید که می‌تواند عواقبی مانند حبس، جزای نقدی، مسدودی حساب‌ها و محدودیت‌هایی در دسترسی به خدمات بانکی را به همراه داشته باشد.
 

روش‌های پیشگیری از فریب حساب اجاره‌ای

 آگهی‌های استخدامی که کاربر را به «ثبت‌نام در صرافی ارز دیجیتال و انتقال پول دیگران به حساب خود» تشویق می‌کنند، عمدتاً فاقد هویت مشخص نسبت به شرکت یا پروژه محل فعالیت هستند. با دیدن موارد مشکوک، «گزارش آگهی» ثبت کنید و در ایجاد فضای امن‌تر با دیوار همکاری کنید. همچنین توجه داشته باشید که:
 
- اطلاعات مالی و حساب‌های بانکی خود را در اختیار اشخاص ناشناس قرار ندهید.

- وعده‌های درآمد آسان درازای جابه‌جایی پول یا خرید ارز دیجیتال را جدی بگیرید و به‌سادگی نپذیرید.

- نسبت به آگهی‌های درآمد نامتعارف یا توضیحات مبهم در مورد نوع کار مشکوک باشید و از صحت هویت آگهی‌دهنده اطمینان حاصل کنید.

- در مواجهه با آگهی‌هایی که بر عدم نیاز به مهارت یا تخصص تأکید دارند، هوشیار باشید و پیش از هرگونه اقدام، جوانب کار و میزان اعتبار آگهی را به‌دقت بررسی کنید.

- تمامی پیام‌ها و مکالمات را در محیط چت دیوار انجام دهید و از منتقل کردن ارتباط به خارج از این فضا خودداری کنید. چت در دیوار امن است و می‌تواند در صورت لزوم در محاکم قضایی استفاده شود.

- اگر در زمان دعوت به همکاری از شما خواسته شد که با توجه به محدودیت انتقال در بانک‌ها، حسابی تازه در یک بانک مشخص یا صرافی ارز دیجیتال باز کنید و اجازه دهید بخشی از تراکنش‌ها از حسابتان عبور کند، به‌شدت احتیاط کنید.
 

دیوار در برابر کلاهبرداری

دیوار همواره به دنبال این است که فضایی امن‌تر برای مبادلات آنلاین فراهم کرده و از وقوع جرائم مرتبط با کلاهبرداری پیشگیری کند. در همین راستا، با تولید محتوای آموزشی و ویدئوهای هشداردهنده، در تلاش است تا سطح آگاهی کاربران را در برابر این‌گونه کلاهبرداری‌ها افزایش دهد.
 
به کاربران توصیه می‌شود هرگز فریب وعده‌های اغواکننده برای انتقال وجه از طریق حساب یا کیف پول خود را نخورند و در صورت مشاهده هرگونه رفتار مشکوک، آن را فوراً به مراجع ذی‌صلاح گزارش دهند.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان